Vraag Hoe te verbinden via SSH van VirtualBox naar Windows


Ik voer Ubuntu in VirtualBox uit en ik wil verbinding maken via SSH met Host (Windows 7). Is dit mogelijk? Ik heb iemand nodig om me uit te leggen.


2
2017-12-18 19:33


oorsprong
antwoorden:


Om verbinding te maken via SSH van A naar B, heb je een SSH nodig server in B. om verbinding te maken met een Ubuntu-machine, het is gewoon een kwestie van installeren openssh-server en zorg ervoor dat de service is gestart. Voor een Windows-computer moet u een van de beschikbare servers van derden kiezen en deze installeren.

Deze vraag is een goed startpunt om een ​​Windows SSH-server te selecteren; Wikipedia heeft ook een vergelijking van servers. OpenSSH voor Windows, genoemd in het antwoord van @ FatPopDoWop, heeft al jaren geen release meer AFAIK (de laatste in Sourceforge was in 2004). Ik heb gebruikt freeSSHd in Win XP en het werkt goed, maar ik kan niet zeggen of dit het doet in Win 7.

De server (uw host) moet TCP-verbindingen kunnen ontvangen in de SSH-luisterpoort (standaard 22); controleer de Windows Firewall, zoals al vermeld.

Het IP-adres waarmee u verbinding moet maken, is afhankelijk van de manier waarop het netwerk is ingesteld in de VM. In een VM die de NAT-netwerkmodus gebruikt, is de host bijvoorbeeld bereikbaar vanaf de gast met IP 10.0.2.2. Controleer in ieder geval of SSH luistert op de interface die de client gebruikt om verbinding te maken. In de NAT-modus worden de verbindingen gemaakt via localhost (tenminste in Linux, ik veronderstel dat VirtualBox in Windows ook zo werkt).


3
2017-12-20 16:37

Er zijn al een paar antwoorden rond. Bekijk deze:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=55004

https://superuser.com/questions/424083/virtualbox-host-ssh-to-guest

http://wiredrevolution.com/virtualbox/setup-ssh-access-between-virtualbox-host-and-guest-vms


2
2017-12-18 22:08

Om via ssh verbinding te maken met een Windows-computer, moet je eerst OpenSSH voor Windows installeren. Nadat het is geïnstalleerd, moet u het configuratiebestand zo instellen dat de door u gekozen Windows-gebruiker (s) zich via ssh kunnen aanmelden. U zult waarschijnlijk ook een uitzondering op de Windows Firewall moeten toevoegen om inkomende poort 22 toe te staan.

Vind instructies en downloads hier: http://sshwindows.sourceforge.net/


1
2017-12-18 19:47