Vraag Wat heb ik nodig om te beginnen met thin clients?


Ik ben van plan een ubuntu-server te maken (met load-balancing naar een paar off-stage computers) en er thin clients op aan te sluiten. Helaas, ik weet niet hoe ik een thin client of de betreffende installatie moet maken. Ik hou echt van virtualisatie en servers en dat soort dingen.

Kortom, ik zou een resource pool van computers hebben die onder een bureau zitten en ik zou een andere computer kunnen hebben, ergens anders die er vanaf loopt ... Ik weet niet zeker of ik het concept goed begrijp.


2
2017-08-19 03:38


oorsprong
antwoorden:


U kunt X2Go gebruiken voor thin clients, zowel op de server als op de clients. U zou de servers waarschijnlijk in een netwerk opnemen om een ​​gedeelde opslag toe te voegen met nfs of iets dergelijks, en LDAP voor gebruikers en groepen. Vervolgens installeert u de software die u nodig hebt op alle computers. Dat betekent dat uw gebruiker met zijn gebruikersnaam en wachtwoord op elke server kan inloggen en zijn bureaublad en bestanden kan ophalen. Dan kunt u bijvoorbeeld DNS gebruiken voor load balancing.

Er zijn veel manieren om het te doen. Hoe meer uw vraag is gespecificeerd, hoe gedetailleerder het antwoord kan zijn.

Ik denk dat X2Go zelfs load balancing bevat, maar ik heb het nog nooit geprobeerd. www.x2go.org heeft meer info.


4
2017-08-19 04:18Welke hardware moet ik gebruiken aan de clientzijde? +1 goed antwoord - alexy13
Ik heb verschillende soorten hardware gebruikt. Alles wat Ubuntu met X kan uitvoeren, zal het doen. De X2Go-client kan fungeren als een "display-manager", zodat u rechtstreeks in de serversessie kunt opstarten. Ik heb ARM-borden, laptops, oude desktops en nieuwe gebruikt. Ik heb zelfs ooit mijn mobiele telefoon gebruikt, maar dat was gewoon voor de lol :) - Jo-Erlend Schinstad


Dit is niet direct gerelateerd aan virtualisatie, en "pools van computers", maar de LTSP-project kunt u verschillende thin clients opstarten via PXE, op een manier dat gebruikers zich kunnen aanmelden bij de Ubuntu-server en een normale Ubuntu-desktop kunnen krijgen, net alsof ze op de console van de server zitten.

Omdat dit een veel voorkomende use-case is op scholen, is LTSP een van de hoofdkenmerken van Edubuntu; blader door de e-maillijsten van Edubuntu voor discussies over het onderwerp.

Ik zou ook het blog van Dave Richard en zijn boek aanbevelen: Ontwerp en implementatie van Linux Thin Client Networks; hoewel hij een andere op Gnome gebaseerde distro gebruikt, zijn de belangrijkste concepten nog steeds van toepassing en laat hij je duidelijk zien hoe je de grafische login bij honderden gebruikers kunt schalen door afzonderlijke 'toepassingsservers' in te zetten.

(links naar edubuntu.org en davelargo.blogspot.com gewist door stack exchange)


3
2017-08-19 07:30