Vraag Hoe zet ik de instelling van Wine terug, zodat ik niet alle applicaties in Wine deïnstalleer?


De schuifregelaar van het Foobar2000-volume stopte met werken in wijn

Het geluid is goed, maar het volume kan niet meer worden gewijzigd via de schuifregelaar van de speler.

Is er een instelling in Wine die dit mogelijk heeft veroorzaakt?

Ik heb getest [Vineyard][1] (ook) en gaf toen op bij welke gelegenheid een instelling in Wijn mogelijk is gewijzigd maar niet kan zien welke.

Bewerk: Dit is van invloed op de hoofdinstallatie (v.1.1.15) gemaakt in Wine, en ook draagbare installaties van dezelfde versie (evenals draagbare installaties van v.1.1.14 en 1.1.17b die ik heb getest) maar heeft geen invloed op oudere versies zoals 1.0.3.

Na het testen van meer versies, lijkt het erop dat de nieuwste versie zonder dit probleem 1.1 is. (Dat wil zeggen, vóór de versie die het klassieke wit-op-zwarte Foobar2000-pictogram veranderde met de nieuwe witte.)


2
2017-11-16 14:11


oorsprong


Ik gebruik de meest recente stabiele versie gedownload van de site als gisteren (1.1.17) en de volumeregelaar werkt prima in Wine- heb je deze versie geprobeerd voor je hoofdinstallatie ?.
het probleem is simpelweg gerelateerd aan wijn, ik denk dat ik wijn opnieuw moet installeren, maar ik heb geen zin om te veel te drinken omdat ik teveel apps heb. zoals ik al zei, FBk2 v.1.1 werkt prima, dus het is gewoon een curiositeit, maar een die ik toch moet oplossen want ik zal de speler blijven gebruiken .. de problemen zijn van invloed op de speler volgens de versie, niet op of het de hoofdinstallatie is of draagbaar. maar ik zal blijven proberen wat je zei. ik dacht aan een antwoord met betrekking tot een instelling in wijn - cipricus
Wat betreft Wine-instellingen, zou u een andere Windows-compatibiliteitsmodus kunnen proberen. Ga naar wijn> configureer Wine> applicaties> voeg een applicatie toe en specificeer een profiel voor Foobar dat een andere emulatie van Windows gebruikt in het vervolgkeuzemenu zoals Windows XP, Windows 7, enz. Dat is het proberen waard en kan soms een verschil maken voor Wijnprogramma's.
probeerde die XP / WIN7 / 8 gewoon in 1.1.7 finale, geen kans voor nu. ik denk dat het meer verborgen zit in wijn: is er een reset-instelling voor wijn, als alternatief voor volledige herinstallatie? - cipricus
Je zou een wineprefix kunnen gebruiken - ie foobar installeren op een aparte wineprefix en daardoor nieuwe instellingen hebben - ik zal het in een antwoord kort uitleggen


antwoorden:


Omdat we verschillende dingen in de comments zonder succes hebben besproken, is het misschien handig om een ​​nieuw te maken wineprefix en installeer en voer dan altijd foobar uit die prefix. Dat kan je toestaan ​​om foobar te blijven gebruiken zonder wijn opnieuw te installeren, omdat de beschadigde instellingen in het origineel aanwezig kunnen zijn .wine map.

Maak uw wijnprefix met:

WINEPREFIX=$HOME/.foobar winecfg

Vervolgens kunt u de locatie tijdelijk exporteren naar de omgeving:

export WINEPREFIX=$HOME/.foobar

(zie mijn opmerking hieronder gebruiken export en env)

Ga vervolgens naar je nieuw gedownloade versie van Foobar2000 en voer de installatie uit:

wine foobar2000_v1.1.17.exe

Ik moest uitloggen en inloggen voordat ik het programma lanceerde, of ik ondervond enkele vreemde fouten en zware schijfactiviteit. Dat was waarschijnlijk mijn systeem.

Als u zich nu hebt afgemeld, open dan de terminal en voer de exportopdracht opnieuw uit en voer vervolgens in

wine "c:\\Program files\\foobar2000\\foobar2000.exe" 

Als u instellingen in dit nieuwe voorvoegsel wilt wijzigen, kunt u het uitvoeren

winecfg

zolang het voorvoegsel zoals hierboven naar de omgeving wordt geëxporteerd.


Notitie: Ik heb opgegeven om de hierboven beschreven milieuvariabele WINEPREFIX te exporteren; een even geldige methode zou zijn om te gebruiken enven vaak gebruiken env is erg handig omdat er niet op wordt vertrouwd dat de variabele al is ingesteld export. De WINEPREFIX opgegeven met env wordt alleen voor die opdrachtregel gebruikt, terwijl gebruik export betekent dat variabele de standaard omgevingsvariabele wordt en dus moet worden uitgeschakeld als een andere WINEPREFIX moest worden gebruikt.

Een voorbeeld van gebruik van env:

env WINEPREFIX=$HOME/.special <wine commands>

Je zult ook de foobar-locatie moeten aanpassen in het script dat ik onlangs heb besproken in mijn ander antwoord door het volgende toe te voegen, aangepast voor uw systeem, onder de toevoeging aan de bovenkant van het script:

export WINEPREFIX=$HOME/.foobar
cd /home/mike/.foobar/drive_c/Program\ Files/foobar2000/

Dit is absoluut een manier om nieuwe instellingen te krijgen zonder het opnieuw te hoeven installeren wine en het verwijderen van uw .wine map, en het zou foobar weer correct moeten laten werken, en kan voor veel verschillende worden herhaald wine programma's: zie de Wijn FAQ.


5
2017-11-23 00:24Bedankt voor uw informatieve antwoord, evenals voor de andere betreffende Thunar-acties. (Trouwens, je lijkt erg goed geïnformeerd over Wine, kun je deze vraag eens bekijken?askubuntu.com/q/219650/47206) Maar welwillend, dit hier was geen oplossing voor mij, ik denk dat het ding meer in de war was dan ik dacht. Het volume zou niet werken, zelfs na alle hier aanbevolen procedures en ik moest uiteindelijk Wine opnieuw installeren: die loste het op. Maar je antwoord moet blijven en worden beloond en daarom zal ik de titel van de vraag veranderen. Of je zou het kunnen bewerken als je tijd hebt. - cipricus
@cipricus bedankt- Ik heb de andere vraag bekeken, maar ik heb geen opdrachtregelopties doorgegeven aan searchmonkey en laat het goed integreren in Thunar, maar zal blijven proberen.


Het probleem met de volumeregeling verscheen ook voor mij. Ik heb veel audio-instellingen gewijzigd in wijn en foobar2000, maar niets werkte. Toen herinnerde ik me dat ik in de wijninstellingen de Windows-versie veranderde van Windows XP naar Windows 7. Het opnieuw instellen op Windows XP loste het probleem voor mij op.


3
2017-11-25 20:40

Wijzig de Windows-versie in wijnconfiguratie op het tabblad Toepassingen. Ik had het op Windows 7 en de volumeregelaar en het gegevensuitvoerformaat onder afspelen / uitvoer in de Foobar2000-voorkeuren werkten niet. Ik schakelde het over naar Windows XP en het werkt nu weer. Goede deal omdat het de geluidskwaliteit van mijn MM-1 luidsprekers van Bowers & Wilkins om zeep hielp. Ik weet dat ze zeggen dat ik het data-uitvoerformaat op 16 bit moet zetten, maar de geluidskwaliteit had geen diepte. 24 of 32 bit geluid waaaaaaaaaaay beter. Er is veel meer diepte en detail op 24 of 32 bit. Het was zo saai klinkend dat ik maandenlang stopte met naar mijn muziek te luisteren totdat ik het eindelijk begreep.

Een hardcore audiofiel


0
2018-01-27 03:49