Vraag Hoe krijg ik mijn software in Ubuntu?


Als ontwikkelaar van gratis software wil ik mijn applicatie in Ubuntu krijgen.

Moet ik een broncode opgeven en om een ​​verpakking vragen? Of moet ik zelf een pakket maken? Moet ik Ubuntu direct richten, of moet ik proberen Debian en vervolgens automatisch in Ubuntu te krijgen?


108
2017-12-06 16:19


oorsprong


Wordt het vrijgegeven onder een door OSI goedgekeurde licentie? - Nathan Osman
Ja. Ik weet niet zeker welke, maar ook de GPL of de LGPL. - snostorm
Controleer dat zorgvuldig, want zowel Debian als Ubuntu zijn streng over debian/copyright bestanden zijn nauwkeurig. - Umang


antwoorden:


Er zijn een aantal paden die een pakket kan nemen om Ubuntu binnen te gaan. Het overzicht van Ubuntu-ontwikkeling gericht op "upstream" -ontwikkelaars zoals jij misschien een nuttige plek is om te beginnen, maar ik zal proberen je ook enkele aanwijzingen te geven.

Via Debian

Over het algemeen als u gratis en open source software publiceert eerst door Debian is het beste pad. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw pakket een speciale beheerder heeft. Het zal ook het grootste aantal gebruikers bereiken, omdat het niet alleen beschikbaar zal zijn in Debian en Ubuntu, maar ook in al hun derivaten. Enkele handige links voor het aanvragen / verstrekken van nieuwe pakketten in Debian:

  • Werk-behoeft en Prospective Pakketjes - Informatie over hoe te bestand "Intent to Package" en "Request voor pakket "bugs en een lijst met open ITP's en RFP's.

  • Debian Mentoren FAQ - debian-mentors is voor de mentorschap van nieuw en prospectief Debian-ontwikkelaars. Het is waar je kunt zoek een sponsor om je pakket naar het archief te uploaden.

  • Debian-ontwikkelaarsreferentie - Debian Developer's Reference-gedeelte over nieuwe pakketten. Het hele document is van onschatbare waarde voor zowel Ubuntu- als Debian-packagers.

Rechtstreeks in Ubuntu

In sommige gevallen kan het zinvol zijn om te gaan rechtstreeks in Ubuntu. Enkele nuttige links:

  • De Ubuntu-app-ontwikkelaarssite - voor lichtgewicht bureaubladtoepassingen kunt u ze rechtstreeks indienen op de Mijn apps gedeelte van developer.ubuntu.com, de App Review Board beoordeelt ze en ze worden gepubliceerd in het Software Center.

  • Verpakkingsgids - een inleiding over het verpakken voor Ubuntu.

  • REVU - een webgebaseerde tool waaraan Ubuntu-medewerkers nieuwe pakketten kunnen uploaden voor beoordeling door Ubuntu Developers voor opname in Ubuntu.

  • Sponsoringproces - Nadat u Ubuntu bent binnengegaan, kunt u uw pakket onderhouden via het sponsorproces.

Archief persoonlijke pakketten

Buiten de officiële Ubuntu- en Debian-kanalen, Lanceerplatform biedt u de mogelijkheid om Debian-pakketten rechtstreeks naar uw gebruikers te distribueren via de Archief persoonlijke pakketten of PPA's voor kort. Een bijzonder nuttig aspect van een PPA is dat u kunt bieden dagelijkse builds van uw software voor testdoeleinden.


81
2017-12-06 17:34Hoe krijg ik mijn app in de Ubuntu-universemapository? - GutenYe


https://wiki.ubuntu.com/UbuntuDevelopment/NewPackages beschrijft het normale proces voor het opnemen van pakketten in Ubuntu.

Er zijn vaak veel pakketten in afwachting van beoordeling op de REVU-site, wat een reden is waarom we voorstellen dat pakketten naar Debian worden geüpload, waar ze nog meer mensen kunnen helpen. https://wiki.ubuntu.com/Debian/ForUbuntuDevelopers#Getting_new_software_in_Debian legt uit hoe dit kan worden gedaan.

Voor Ubuntu kun je mensen om beoordelingen vragen op # ubuntu-motu op irc.ubuntu.com, en voor Debian is er een # debian-mentors-kanaal op irc.oftc.net.

Als alternatief is er een developer.ubuntu.com pagina die een afzonderlijk proces beschrijft om aanvragen te laten beoordelen en publiceren voor stabiele releases.


27
2017-07-28 21:58Tenzij uw pakket iets speciaal voor Ubuntu doet waarvan Debian niet kan profiteren, moet u de debian-route doorlopen. Je hebt een grotere kans om een ​​sponsor te krijgen van # debian-python dan # debian-mentors, maar je moet wel het beleid van beide volgen, enz. - Umang


Achtergrond

Ubuntu staat het uploaden van binaire pakketten niet toe, maar alleen bronpakketten die zijn gebouwd door build-servers.

Uw pakketten rechtstreeks in Ubuntu-repositories krijgen, is niet zo eenvoudig. Het wordt aanbevolen om het eerst in Debian te hebben en het vanaf daar te laten synchroniseren. Dus voor nu kun je het daar in je PPA plaatsen. U kunt een PPA maken met uw Launchpad-account.

Uploaden naar PPA

Als je het hebt gebruikt debuild om het pakket te bouwen, dan is je werk een beetje gemakkelijker. debuild genereert veel bestanden waaronder .dsc en .changes

Je hebt misschien gebruikt .dsc bestand met pbuilder-dist om het deb-bestand te maken, dus nu hoef je het alleen nog maar te publiceren naar een PPA. Gebruik

dput ppa: uwlaunchpadgebruikersnaam / ppaname foo.changes

U moet het pakket vóór het uploaden ondertekenen met dezelfde sleutel als u hebt geüpload in uw Launchpad-account

Debian / Ubuntu inschakelen

Het duwen van uw pakket in Ubuntu / Debian-repositories omvat een beoordeling door de beheerder en de ftp-meesters bij Debian. De licentie moet heel duidelijk zijn zonder enige dubbelzinnigheid. Je hebt mogelijk een sponsor nodig om naar Debian te uploaden

Een ITP indienen

Mogelijk moet u een ITP (van plan om te verpakken) om het in Debian te verpakken. Dit is slechts een formele procedure.

Wanneer het pakket beschikbaar is in experimenteel / onstabiel dan kunt u gebruiken requestsync tool om een ​​synchronisatieverzoek in te dienen op LP. Om te krijgen requestsync werken moet je uitvoeren manage-credentials om in te loggen bij Launchpad

Beide tools zitten in pakket ubuntu-dev-tools


21
2018-01-28 11:46

Nou, ten eerste zou ik willen voorstellen dat je de bron in een Lanceerplatform repository.

Vervolgens kunt u het pakket in uw PPA plaatsen en distribueren.

Wat betreft het opnemen in de officiële repository ... het hangt echt af van de app.

Per duanedesign's commentaar, deze pagina kan je helpen om te beginnen en deze pagina kan helpen met enkele veelvoorkomende uploadfouten.


10
2017-07-28 22:00Dit is de gemakkelijkste manier om het beschikbaar te maken voor Ubuntu-gebruikers. - Ross
Deze pagina kan je helpen om te beginnen en Deze pagina kan helpen met enkele veelvoorkomende uploadfouten. - duanedesign
Snel is erg handig voor het instellen en onderhouden van een python-programma in een PPA. - Javier Rivera


Terwijl je in de standaard Ubuntu-bibliotheken zijn moeilijk en zijn mogelijk niet geschikt voor uw project (tenminste nog), kunt u een project opzetten in Lanceerplatform en er een PPA opzetten zodat ze het via PPA kunnen installeren. Daarover meer in de hulpgedeelten van Launchpad, in het bijzonder hier.


5
2018-01-28 10:34

Je kunt enige tijd wachten omdat de ontwikkelaars van Ubuntu een nieuwe repository hebben opgezet voor Ubuntu 10.10 met de naam extras.ubuntu.com voor applicatieontwikkelaars om pakketten in te dienen. De app zal wel eerst de beoordeling van de applicatie moeten doorstaan.


1
2017-08-03 12:59