Vraag Verplaatsen / opstarten naar een aparte partitie


Ik heb Ubuntu 12.04 op een partitie geïnstalleerd met BTRFS als zijn bestandssysteem, maar het lijkt erop dat grub2 enige problemen lijkt te hebben met dat bestandssysteem. Om een ​​of andere reden duurt het erg lang om op te starten en wordt OS-selectiescherm helemaal niet weergegeven.

Dus besloot ik om mijn te verplaatsen /boot naar een aparte partitie met ext2-bestandssysteem. Maar ik weet niet welke stappen ik precies moet nemen om het te doen. Help alstublieft! :)


3
2017-09-16 02:00


oorsprong


De procedure is goed beschreven in deze tutorial: help.ubuntu.com/community/BootPartition - LovinBuntu
Ik denk niet dat het feit dat de OS-selectie niet wordt weergegeven iets met btrfs te maken heeft, het is gewoon een grub2-instelling, zie wiki. - arand


antwoorden:


Grof gezegd:

 1. Maak een partiton en formatteer naar ext2
 2. Kopieer de inhoud van de oude / boot-map naar de hoofdmap van de nieuwe partitie
 3. Bewerk fstab met een afzonderlijk opstartitem en voer grub-install uit voor de nieuwe opstartlocatie (met behulp van de --boot-directory= keuze)
 4. Opstarten en bidden

Het is misschien handiger om dit vanaf een liveCD te doen (kan gemakkelijker worden opgelost als er dan iets fout gaat).


1
2018-01-05 13:14

Je zou het kunnen doen met GParted. Volg deze stappen:

 1. Installeer GParted in het softwarecentrum of met sudo apt-get install gparted in de terminal.
 2. Unmont de /bagageruimte partitie, in voorbeeld: sudo unmont /dev/sda7 stel dat de / boot-partitie op / dev / sda7 staat. Als je niet weet waar het is, kun je naar GParted kijken.
 3. Voer het uit en voer het wachtwoord van uw root in wanneer daarom wordt gevraagd.
 4. Klik nu op / Dev / sda7 (natuurlijk, aannemende dat / boot aan / dev / sda7 is). Klik vervolgens op de Verwijder de partitie knop.
 5. Nadat u het hebt verwijderd, selecteert u de nieuwe niet-toegewezen ruimte en klikt u vervolgens op Nieuwe partitie maken.
 6. Maak nu gewoon een nieuwe opstartpartitie zoals bij het installatieproces. Wanneer u eindigt, klikt u op de Pas alle wijzigingen toe knop.
 7. Installeer grub op het: sudo grub-install /dev/sda7 (ervan uitgaande dat de nieuwe partitie / dev / sda7 was).

Start opnieuw en het zou moeten werken. Ik hoop het! En vertel ons of het werkte!


-1
2017-09-16 11:14Hoe zit het met bewerken? /etc/fstab overeenkomstig? Het is gewoon niet mogelijk om kernels bij te werken als je geen a hebt /boot in je loopsysteem. Ook denk ik dat het installeren van Grub naar een partitie zoals /dev/sda7 is niet wat je wilt als je er direct vanaf moet opstarten. - gertvdijk