Vraag Afdrukken van Ubuntu naar Windows-printer


Ik heb beneden een Windows Vista-machine met twee printers aangesloten (het is momenteel niet mogelijk om ze aan te sluiten op mijn ubuntu-machine). Ik heb printer delen ingeschakeld evenals detectie ingeschakeld op de Vista-computer en ik kan zonder problemen zoeken vanaf andere Windows-machines in mijn huis.

Ik kan dat echter niet doen met mijn Ubuntu-machine, en ik heb nog geen online gidsen gezien over hoe dit te doen, het is meestal een ubuntu 'printerserver' in alle gevallen.

Ik heb geprobeerd om de printers met de printerinstellingen te vinden door zowel SAMBA als het IP-adres dat door mijn router is toegewezen aan de Vista-machine.

Dus ik ga gewoon vragen om een ​​richting in hoe dit te doen.


3
2017-07-05 19:57


oorsprong


Hallo, deze pagina kan de moeite waard zijn om te bekijken: NetworkPrintingWithUbuntu - BiggJJ
U moet ook controleren of het delen van printers is ingeschakeld in het Netwerkcentrum. - BiggJJ
Helpt niet, omdat de functie die ik probeer te doen, LEEG is in die lijst (Windows-printerserver). - Eric


antwoorden:


Is er een Windows (of andere) Firewall op uw Vista-computer? Heb je poort 631 op die machine geopend naar het IP-adres van de Linux-machine? Als dat niet het geval is, probeer dat dan. CUPS gebruikt standaard poort 631 voor communicatie, dus u moet ook controleren of uw Firewall op de Linux-machine ook poort 631-communicatie toestaat. Als dit niet van de machine wordt vermeld, kan dat ook het niet-vindbare printerprobleem veroorzaken.

Hoop dat helpt je op het goede pad te brengen. Het is echt gemakkelijk als het eenmaal ontdekt is.


0
2017-08-14 13:35