Vraag Accounts automatisch maken


Ik vraag me af of er een manier is om Ubuntu te configureren of speciale software te installeren waarmee automatisch een gebruikersaccount kan worden aangemaakt wanneer de gebruiker zich de eerste keer aanmeldt (zonder speciale rechten, alleen de standaardgebruiker). Het scenario is om elke gebruiker met fysieke toegang tot de computer toe te staan ​​om erop in te loggen (met GUI). Het gebruik van gastsessies is niet voldoende omdat elke gebruiker zijn eigen profiel en map moet hebben.

Ik weet dat er een manier is gecombineerd met LDAP-verificatie voor het maken van accounts en basismappen voor geldige gebruikers. Ik zou liever geen LDAP-mechanisme gebruiken omdat ik het proces van het instellen van accounts voor elke gebruiker op de LDAP-server wil overslaan.

Ik verwacht geen volledige oplossing (maar als iemand per ongeluk zo heeft dat het leuk zou kunnen zijn :)) misschien enkele tips welke hulpmiddelen of systeemmodules ik zou kunnen gebruiken / aanpassen om dit te bereiken.

Ik zal dankbaar zijn voor alle hulp. Bij voorbaat bedankt.


3
2017-08-26 17:03


oorsprong
antwoorden:


Linux is daar niet voor bedoeld, daarvoor zijn inlogscripts nodig. De eenvoudigste manier zou zijn om een ​​website te maken met een optie om gebruikers toe te voegen.


0
2017-08-26 17:23