Vraag Wat is er anders aan het Mac-ISO-beeld?


http://cdimage.ubuntu.com/releases/11.04/release/

Op die locatie is er een ISO-image die wordt beschreven als "Deze afbeelding is aangepast om correct te werken op Mac-systemen".

Welke specifieke problemen op de Mac heeft dit beeldadres dat de standaardafbeeldingen niet doen? Ik vraag het omdat ik moet weten welke ISO aan te bevelen is aan Apple Mac-gebruikers.


110
2018-04-29 14:32


oorsprong


Zonder het echt te hebben geprobeerd: de oudere alt-install releases waren text-mode (ncurses). Macs hebben die oude tekstmodi niet - heb je ooit de tekstmodus gezien op oude PPC Macs? Het is behoorlijk vreselijk. - Broam
waarom was dit overstemd? - Lincity
Heb je het voor elkaar gekregen om Ubuntu te installeren zodat het opstart UEFI en geen gebruik van BIOS-emulatie?
@gentmatt Ja, maar ik zou het niet aanbevelen. Het nvidia binaire videostuurprogramma werkt niet met de EFI-modus, dus je bent beperkt tot nouveau, wat goed is, maar ook beperkt. Ik heb uiteindelijk de Mac om deze en andere redenen van de hand gedaan en ben overgeschakeld naar een Thinkpad die "Just Works" (TM) is. - popey
@popey Eigenlijk wil ik EFI-opstart gebruiken om gebruik te maken van de geïntegreerde grafische weergave;). De levensduur van de batterij met alleen toegewijde grafische afbeeldingen is vreselijk .... Maar ja, ik denk er ook over om een ​​goede computer te krijgen om Ubuntu te gebruiken. Dit doen op een Mac lijkt op dit moment niet erg redelijk. Als je het niet kunt maken goed gebruik van de dure hardware, kunt u die beter achterlaten.


antwoorden:


In Ubuntu 10.10 hebben we het normale veranderd amd64 CD-images naar dual-boot op beide BIOS- of UEFI-systemen (UEFI, "Unified Extensible Firmware Interface", is een ander soort firmware dat op veel nieuwere systemen wordt aangetroffen). Dit werd gedaan met behulp van een techniek die bekend staat als een "multi-catalogus" -CD - deze bevat twee bootafbeeldingen en de specificatie zegt dat de firmware degene moet kiezen die hij het best kan gebruiken.

Helaas, hoewel Macs een variant van EFI gebruiken (een eerdere versie van wat nu UEFI wordt genoemd), kunnen ze blijkbaar niet overweg met multi-catalogus-cd's en eenvoudigweg weiger ze op te starten. Dit zorgde voor nogal wat problemen: we moesten UEFI-systemen ondersteunen, maar we wilden ook geen ondersteuning voor Macs laten vallen. Ik heb daarom de amd64+mac CD-afbeeldingen, die exact hetzelfde zijn als de amd64 afbeeldingen, behalve dat ze alleen BIOS-booten ondersteunen. Macs zullen deze graag opstarten in hun BIOS-emulatiemodus.

(In feite is de naam amd64+mac is een kleine verkeerde benaming, omdat later bleek dat sommige andere systemen dan Macs een soortgelijk probleem hebben - maar ik vond dat een meer technisch correcte naamgeving zoals amd64+nouefi zou eerder verwarrend zijn dan verlichten.)

Hoewel ik graag weer terug wil gaan naar de verzending amd64 afbeeldingen in plaats van beide amd64 en amd64+mac, op het moment is er geen mogelijkheid om ze te herenigen tenzij iemand erachter komt hoe een multi-catalogus CD-image gemaakt kan worden die Macs kunnen booten. Als u een expert bent, neem dan contact met mij op per e-mail.


129
2018-05-05 19:46Is de BIOS-emulatiemodus de reden waarom het relatief langer duurt om Ubuntu op een Mac te booten? Eerste rEFIt en dan Grub2. Daarna is er altijd een "pauze" met een zwart scherm. Dan komt de opstartsplash die aanzienlijk sneller is dan deze vreemde pauze met het zwarte scherm. Is er een update over het gebruik van UEFI-opstart op Macs om dit te voorkomen?
Als je door wilt gaan en UEFI-opstart wilt gebruiken, probeer dan de normale amd64-afbeeldingen en kijk of deze op je systeem werken. - Colin Watson
Als het probleem met multi-catalogus-cd's is dat je beide methodes niet op dezelfde CD kunt hebben waarom koos je BIOS voor EFI? - Alex Jasmin
Op de wilde ganzenachtervolging die door de experts hier op Ask Ubuntu is opgezet en op Launchpad vond je beknopte antwoord meer dan behulpzaam bij het elimineren van het installeren van Ubuntu met EFI-modus op een 2011 EFI 2.1-machine (die geen mac) - geezanansa
Is er amd64 + mac voor 16.04.1? - Anton Petrunin


Lijkt heel weinig tussen hen te zijn, meestal het begin van EFI-booting:

$ diff --context=0 ubuntu-11.04-desktop-amd64*list
*** ubuntu-11.04-desktop-amd64+mac.list 2011-04-27 18:06:42.000000000 +0100
--- ubuntu-11.04-desktop-amd64.list 2011-04-27 18:05:44.000000000 +0100
***************
*** 4 ****
--- 5 ----
+ /usb-creator.exe
***************
*** 134,135 ****
- /isolinux/grub/font.pf2
- /isolinux/grub/grub.cfg
--- 134 ----
***************
*** 144 ****
--- 144 ----
+ /efi/boot/bootx64.efi

Ik heb persoonlijk niet veel succes gehad met het opstarten van uefi, dus ik raad gebruikers waarschijnlijk aan om zich aan de reguliere amd64-releases te houden totdat uei nodig is. (op de meeste modellen werken de reguliere schijven prima via de bios-emulatie laag van de bootcamp)


14
2018-05-01 23:39

Komt van iemand die Ubuntu op veel Macs installeert. Er waren zogenaamd een aantal problemen die sommige mensen tegenkwamen die probeerden Maverick LiveCD's op Mac-computers uit te voeren. De EFI-lader was niet vriendelijk, dus de Natty-versie met Mac-ondersteuning is bedoeld om beter te communiceren met de EFI (Mac-versie van een BIOS) om deze problemen op te lossen. Afgezien van dat, is er geen significant verschil.

Ik zou adviseren om eerst de reguliere downloads te proberen (als je de bandbreedte kunt missen) omdat ik vind dat ze geweldig werken op de Macs waar ik ze op heb gebruikt. Als je problemen ondervindt bij het laden van de LiveCD's, dan is de ondersteuningsversie van de Mac waarschijnlijk wat je zoekt.


6
2018-05-02 05:01

Ik denk dat de reden voor deze + mac-cd's is dat Macs gebruiken EFI, terwijl de meeste andere computers een normale BIOS-interface gebruiken (hardware interface, niet GUI). Voor MAC is dan een andere CD nodig om het systeem te laten opstarten.

Dit is ook de reden waarom er bootcamp is - afgezien van bestuurdersondersteuning; windows (althans in oudere versies I AFAIK) maakt geen gebruik van EFI.


4
2018-05-01 23:34