Vraag Verwijder een programma dat is geïnstalleerd met Wine


Ik gebruik Ubuntu 11.10. Met behulp van wijnsoftware heb ik software geïnstalleerd zoals nimbuzz en ibibo messenger. Beide programma's werken niet en tonen de bug als We're sorry, but an unknown error has caused ibibo Messenger to close.

Dus ik wil die verwijderen.

Hoe verwijder ik dat type programma's dat ik via Wine heb geïnstalleerd?


111
2018-02-03 10:29


oorsprong
antwoorden:


Typ een terminal of druk op alt+F2 en typ wine uninstaller geeft je toegang tot de ingebouwde tool Toevoegen / verwijderen van wine. Vanaf daar kunt u een programma verwijderen dat u in een fles hebt geïnstalleerd.

Om de fles volledig te verwijderen voor uw gebruiker (en dus alles uit een wijnfles te verwijderen en opnieuw te beginnen), kunt u een terminal openen en typen rm -rf ~/.wine of als een alternatief open Nautilus en druk in je thuismap op Ctrl+H, zoek de .wine map en verwijder deze. wine maakt de volgende keer dat u hem probeert te gebruiken een nieuwe map.


173
2018-02-03 11:20

Zoeken wine in Dash. kiezen Uninstall Wine software er. Daar kunt u alle software vinden en hebt u de optie om de installatie ongedaan te maken.

A screen shot of <code>Uninstall Wine software</code> option

Als je gebruikt Gnome Fallback ga gewoon naar Applications => Wine => Wine-software verwijderen


20
2017-12-14 08:23Bedankt souravc! Inmiddels heb ik dat weten te achterhalen. Stel je voor dat ik bang was dat "Unistall Wine Software" de wijn zelf zal herstellen! :-)) Dat is waarom ik het niet vanaf het begin heb gebruikt. Hoe dan ook, ik heb verschillende kleine fouten in het proces tegengekomen. Ik heb mijn ervaring uitvoerig besproken in mijn antwoord en misschien kun je me hiermee helpen. - Cristiana Nicolae
souravc, ik kies jouw antwoord als de voorkeur, omdat je Gnome Fallback noemde. Dat klopt, ik gebruik Unity niet, dus uw antwoord kan nuttig zijn voor gebruikers zoals ik. - Cristiana Nicolae
Deze snelkoppelingen worden niet meer weergegeven in Unity nadat ik deze heb geïnstalleerd wine-devel. - Dan Dascalescu


Typ "unistall wine software" in uw dashboard en open de applicatie.

unistall wine software

Je ziet de lijst met geïnstalleerde applicaties, klik op degene die je wilt verwijderen en klik op "Verwijderen".

remove installed application


12
2017-12-14 08:22Bedankt Jobin! Het lijkt erop dat je hebt geantwoord terwijl ik mijn eigen antwoord aan het bewerken was. Dank je! Zoals je kunt zien, kon ik de oplossing achterhalen, maar ik heb ook verschillende bizarre gedragingen gevonden. Ik deel mijn ervaring met details in mijn antwoord hieronder. Misschien kun je me helpen ze te repareren. - Cristiana Nicolae


Ik heb het antwoord gevonden! Op het menu Wijn klikte ik op "Unistall Wine Software".

Hiermee wordt een venster voor toevoegen / verwijderen geopend. Ik selecteer gewoon de app en klik vervolgens op "Modify / Reove" knop.

Removing a Windows program in Wine

Om een ​​aantal redenen die ik niet begrijp, moet ik echter tweemaal dezelfde handeling uitvoeren. Nadat ik driemaal op OK heb geklikt, zie ik het programma nog steeds in de lijst! Wanneer ik het selecteer en vervolgens nogmaals op "Wijzigen / Verwijderen" knop klik, krijg ik dit:

enter image description here

Ik klik op de knop "Ja" en ten slotte verdwijnt de app uit de lijst. Maar daarna moet ik de snelkoppelingen en de map handmatig opschonen. Ik wou dat ik een gemakkelijkere en schonere oplossing kon vinden, maar deze werkt sowieso prima.


3
2017-12-14 08:34Plaats dit als een nieuwe vraag, aangezien dit geen exact antwoord is. - jobin
Ok Jobin, je hebt gelijk! Ik zal het plaatsen! Dank je! - Cristiana Nicolae
"In het menu Wijn klikte ik op" Unistall Wine Software "" ... raar ik kan geen menu met wijn vinden. Waar is het? - Marecky