Vraag Wat is het verschil tussen de serverversie en de desktopversie?


Wat is het verschil tussen de serverversie van Ubuntu en de desktopversie?


113
2018-03-19 15:02


oorsprong


welke is beter? Ik heb een Acer Aspire One 1 gb RAM, een processor van 1,60 GHz ... Het is een oude computer, maar ik heb er altijd Ubuntu distros mee gebruikt. Ik heb onlangs Ubuntu 12.10 geïnstalleerd en het is te traag voor mijn computer. Daarnaast moet ik Atlas.TI installeren om enkele enquêtes te verwerken. Ik kon dit niet vanwege de 12.10-versie ... Het werkte perfect toen de 10.04-versie in mijn machine werd geïnstalleerd. Bedankt. Sammael


antwoorden:


Gekopieerd zoals het is Ubuntu-documenten:

  • Het eerste verschil zit in de inhoud van de CD. De "Server" -CD vermijdt met inbegrip van wat Ubuntu desktop-pakketten (pakketten zoals X, Gnome of KDE) beschouwt, maar omvat wel servergerelateerde pakketten (Apache2, Bind9 enzovoort). Door een Desktop-CD te gebruiken met een minimale installatie en installatie, bijvoorbeeld apache2 van het netwerk, kan exact hetzelfde resultaat worden verkregen dat kan worden verkregen door de Server-CD in te voegen en apache2 vanaf de CD-ROM te installeren.
  • Het installatieproces van Ubuntu Server Edition verschilt enigszins van de Desktop-editie. Omdat Ubuntu Server standaard geen GUI heeft, is het proces menugestuurd, vergelijkbaar met het installatieproces van Alternate CD.
  • Voor 12.04 installeert Ubuntu-server standaard een server-geoptimaliseerde kernel. Sinds 12.04 is er geen verschil in kernel tussen Ubuntu Desktop en Ubuntu Server omdat linux-image-server is samengevoegd in linux-image-generic.
  • Voor Ubuntu LTS-releases vóór 12.04 ontvangt de Ubuntu Desktop Edition slechts 3 jaar ondersteuning. Dit werd verhoogd naar 5 jaar in Ubuntu LTS 12.04 In tegenstelling hiermee worden alle Ubuntu LTS Server Edition-releases gedurende 5 jaar ondersteund.

77
2018-03-20 01:49

Het is vermeldenswaard dat andere dan de kernelinstellingen, Ubuntu Desktop en Server in essentie dezelfde distributie hebben, alleen met verschillende standaardpakketten. Ze gebruiken allebei dezelfde pakketten en respositories. Als je rent apt-get install ubuntu-desktop je zult eindigen met het functionele equivalent van Desktop Edition.

Dat betekent ook dat elk pakket dat bedoeld is voor Ubuntu Server net zo gelukkig zal draaien op uw desktop-installatie.


51
2018-04-27 07:26

Of u nu installeert met behulp van een server-cd of een desktop-cd, u krijgt uiteindelijk dezelfde Ubuntu. Het verschil zit hem in de selectie van pakketten die het standaard installeert - dat wil zeggen - met welke softwareselectie je eindigt aan het einde van het installatieproces.

Het is mogelijk om van een desktopsysteem naar een serversysteem te gaan en vice versa op een reeds geïnstalleerd exemplaar van Ubuntu. Ubuntu maakt het zelfs relatief gemakkelijk met de tasksel utility of met meta-pakketten zoals ubuntu-desktop en ubuntu-server (beschikbaar via de standaard apt-pakketbeheerder ten minste vanaf 16 april). U kunt zelfs mixen en matchen - een desktopomgeving installeren op een server of serversoftware zoals ssh_server of apache2 op een voornamelijk desktopcomputer.

Maar de kans is groot dat u waarschijnlijk al op het moment van installeren weet of u een desktopsysteem met een desktopomgeving of een serversysteem wilt. Dus het hebben van verschillende installatie-CD's voor server en desktop is gewoon een gemaksfactor die ervoor zorgt dat softwareselectie net iets eenvoudiger is.

De installatieprogramma's gedragen zich ook anders, in die zin dat alleen de "desktop" -versie wordt geïnstalleerd vanaf een grafische Live-cd. De andere versies worden geïnstalleerd met behulp van een op menu's gebaseerd installatieprogramma, vergelijkbaar met het installatieprogramma van Debian.


8Ten minste in 10.04 kan ik nee vinden ubuntu-server pakket. Hoewel het misschien cool was, wilt u waarschijnlijk gewoon de servers installeren die u toch wilt. - Blaisorblade
Ik heb mijn antwoord bijgewerkt. U gebruikt taken (via tasksel) in plaats van meta-pakketten om de serverpakketten te installeren. Rennen sudo tasksel voor gebruikersinterface of installeer afzonderlijke taken via commandoregel zoals sudo tasksel install lamp-server. Lijst met andere taken beschikbaar op help.ubuntu.com/community/Tasksel  Merk op dat dit groepen pakketten zijn die zijn ontworpen voor een "startpunt" -serverimplementatie. Misschien wilt u pakketten op een meer gedetailleerde basis installeren. - thomasrutter
Ik heb taskel helemaal uit elkaar gehaald. Nog steeds geldig in 16.04 LTS. Maakt serverpakketten eenvoudig installeerbaar, evenals desktoppakketten. 1 - Terrance