Vraag Er is een probleem met een Alpha / Beta-versie van Ubuntu. Wat moet ik doen?


Ik run al geruime tijd Alpha-releases van Ubuntu. Ik blijf problemen tegenkomen - hoe kan ik deze opgelost krijgen? Wat moet ik doen als ik deze problemen tegenkom? En waar kan ik andere Ubuntu + 1-gebruikers vinden om vragen te stellen?


113


oorsprong
antwoorden:


Algemene alfa-informatie

Als je hier bent omgeleid, heb je waarschijnlijk een vraag gesteld over een alfa- of bètaversie van Ubuntu.

Over het algemeen nemen we geen vragen over lopend of gebruik makend van niet-uitgebrachte versies van Ubuntu-releases hier, aangezien ontwikkelversies bijna per uur veranderen en meestal is het verbroken en wordt van alpha-testers verwacht dat ze directe feedback geven aan de ontwikkelaars via de bug tracker zodat deze problemen voor iedereen kunnen worden opgelost.

Niet dat het ons niet uitmaakt, we zouden er gewoon niet goed in zijn en een van de belangrijkste doelen van de site is om een ​​herbruikbare bron voor gebruikers te maken, wat moeilijk zou zijn als we een heleboel vragen hadden over iets dat werd snel verouderd!

De antwoorden in deze vraag helpen u op weg, veel succes en bedankt voor het testen!

Bestands bugs

U moet fouten melden voor het relevante pakket waarmee u problemen ondervindt. Bugs zijn een van de belangrijkste voordelen van het hebben van ontwikkelaarsversies: ze bieden waardevolle informatie aan de ontwikkelaars en helpen hen om de software te verbeteren.

Hoe meld ik een bug?

Als u niet weet bij welk pakket de bug moet worden gerepareerd, gebruikt u de andere bronnen (forums, mailinglijsten, enz.) Om te vragen naar welk pakket u het bestand moet indienen.

Foutopsporingsinformatie helpt je bugs te registreren.


77

Forums

  • Als uw vraag over Ask Ubuntu aan dit antwoord is gekoppeld, dan is dit waar u waarschijnlijk naar toe gaat om uw probleem opnieuw te posten.

De Ubuntu-fora ' Ontwikkeling en programmering sectie is een goede plaats om te beginnen. Het precieze subforum hangt af van de release, maar op het moment dat u het wilt Ubuntu-ontwikkelingsversie.

Bekijk de recente discussies en kijk of er iets lijkt op het probleem dat u ondervindt. Als dit niet het geval is, moet u een nieuwe thread maken met details over uw ervaringen.


32

Vóór een upgrade altijd testen

sudo apt-get --simulate dist-upgrade

Als u een foutmelding krijgt over kapotte pakketten, upgrade dan niet.


24

IRC (Internet Relay Chat)


23

ubuntu-devel-mailinglijst aankondigen

Wanneer grote wijzigingen worden doorgevoerd, zal een ontwikkelaar meestal berichten plaatsen op de ubuntu-devel-announce lijst. Deze lijst krijgt niet veel berichten (in vergelijking met sommige van de andere Ubuntu-lijsten!) Dus voor pre-release testers is er geen excuus om niet op ingeschreven te worden.


19

Houd pakketuploads in de gaten

Uploads naar het archief worden verzonden naar een mailinglijst, genoemd naar de bijnaam van het dier, bijvoorbeeld lucid-changes, utopisch-veranderingen, etc. Het volgen van deze lijst kan handig zijn om te zien wanneer gevaarlijke uploads worden geüpload, zodat u hopelijk problemen kunt vermijden voordat het te laat is.

Ook de Archiefstatus hulpmiddel is handig om de status van het archief te tonen voordat u een upgrade uitvoert.


16Alternatief: changelogs. Update manager zal alleen het relevante deel tonen (veranderingen tussen de nieuwe en de huidige versie) terwijl Synaptic / apt (itude) het volledige changelog zal tonen. - papukaija


Uw problemen oplossen


14