Vraag Apparaten detecteren en koppelen


Ik heb Ubuntu vandaag geüpgraded en alles werkt soepel, behalve dat Ubuntu geen andere opslagapparaten detecteert. Mijn / en /home partities werken prima, maar mijn andere partities worden gewoon niet gedetecteerd. Ik vind het niet erg, behalve hetzelfde probleem met USB-sticks.

Wanneer ik een USB-stick aansluit, gaat het lampje branden, maar de computer detecteert niets. Voor de duidelijkheid, mijn muis en toetsenbord zijn via USB verbonden en werken prima.

Enig idee hoe dit probleem op te lossen? Geen enkele van de suggesties die ik op het internet heb gevonden, heeft enig effect.


113
2018-04-25 19:30


oorsprong


Wat is de uitvoer van lsblk? - Yet Another User
Gewoon om ervoor te zorgen dat ik dit heb, dit is stand-alone Ubuntu niet in een virtuele machine, toch? Rennen sudo fdisk -lin terminal en post de output. - Jack Mayerz
Heb je mijn antwoord geprobeerd? Hier - Mitch♦
Wat is de uitvoer van df -h? Staat het USB-apparaat daar vermeld? - Jay
In het geval van de nieuwste draagbare HDD's zouden ze opnieuw kunnen worden gemonteerd zodra ze niet verbonden zijn gebleven voor een paar uur (> 6 uur). Waargenomen in Transcend en Seagate 2TB Expansion - Thilanka Deshan-minion91


antwoorden:


Oplossing 1: Probeer het programma Disks (als u Ubuntu uitvoert met een GUI).

(controleer of het gnome-disk-utility-pakket is geïnstalleerd) (zorg ervoor dat het udisk2-pakket is geïnstalleerd)

Raken SUPEREEN om de applicatielens te openen en typ Disks in het veld Zoektoepassingen.

(SUPER is waarschijnlijk de sleutel met het Windows-pictogram.)

In schijven kun je spelen met de automount-opties.

Bijvoorbeeld:

Disks Program

Je moet klikken op het kleine pictogram met de twee versnellingen en kies 'Edit Mount Options'.

Mount Options

Oplossing 2: De ... gebruiken CLI (voor een installatie zonder hoofd)

Stap 1. Controleer de blockdevices en de bestandssystemen die aan die block-apparaten zijn toegewezen.

lsblk

lsblk

Hier zie je de blokdevice sdb met partitie / sdb1. Maar het is niet gemonteerd. Er is geen bestand aan toegewezen.

Stap 2. Wat voor soort apparaat is sdb?

sudo lshw 

of

sudo lshw | less

lshw

Dus de USB-stick - het blokapparaat / sdb - heeft de logische naam / dev / sdb. En het FAT32-bestandssysteem op die stick heeft de logische naam / dev / sdb1.

Stap 3. De USB-stick monteren

We zullen / dev / sdb1 mount naar / media / usbstick

sudo mkdir /media/usbstick

sudo mount -t vfat /dev/sdb1 /media/usbstick 

Lees de manpage van mount voor andere opties.

Stap 4. Heeft het gewerkt?

lsblk

lsblk 2

Ja, we kunnen zien dat het bestandssysteem op de USB-stick is gemonteerd op / media / usbstick

bijvoegsel : als er geen logische namen zijn zoals / dev / sdb, moet u ze eerst maken. Zie dit informatie over het instellen en besturen van loop-apparaten met de opdracht losetup


141
2018-05-05 06:36Ik vind dit een heel leuk bericht, lsblk ziet eruit als een geweldig programma. Jammer dat het niet met ubuntu komt - j0h
lsblk bevindt zich in het util-linux-pakket (tenminste in 12.04.2 LTS)
geweldig, werkt voor mij, heel erg bedankt - Aamir
lsblk helpt me veel. Bedankt. - Ninh Pham
Het lijkt erop dat de link aan het einde verkeerd verwijst naar een afbeelding. - Addem


sudo lsusb zal je vertellen welke USB-apparaten Linux detecteert. Of een USB-opslagapparaat wordt geactiveerd of wordt gedetecteerd, zijn afzonderlijke problemen. sudo lsusb -v geeft uitvoerige uitvoer, mogelijk meer informatie dan je wilt als het besturingssysteem het apparaat echt niet herkent.

Als alternatief kunt u de lijst met apparaten vergelijken met /dev voor en na het aansluiten van het USB-apparaat. Er zijn veel manieren om het te doen; Ik zou waarschijnlijk gewoon gebruiken:

ls -l /dev/* | wc -l

Hiermee krijgt u een aantal herkende apparaten. Als u dit doet voordat en nadat u een apparaat hebt aangesloten, wordt aangegeven of het besturingssysteem het apparaat heeft toegewezen /dev/.

Een andere optie zou zijn om te kijken naar wat er in gebeurt dmesg wanneer u het USB-apparaat aansluit. dmesg kan je dingen vertellen als hoe een apparaat is mislukt.

Als het USB-apparaat dat u niet kunt monteren, zich in de lijst met onbekenden bevindt, kunt u proberen het apparaat te monteren. Op dit punt zou het goed zijn om het bestandssysteemtype te kennen. sudo fdisk -lzal je het bestandssysteem type vertellen, in de vorm van een ID. Mogelijk moet u het ID-nummer opzoeken. Daarvoor zijn veel referenties online. Zodra u de apparaatvermelding kent, dat wil zeggen, /dev/hda1 en het bestandssysteemtype dat u kunt proberen om het apparaat handmatig te koppelen met de mount opdracht.

sudo mount /dev/hda1 /home/user/Desktop/whereEver

Mogelijk moet u controleren of de locatie waarop u het apparaat wilt mounten bestaat. Als het besturingssysteem het bestandssysteem herkent, dan mount werkt misschien als het bestandssysteem geen native bestandssysteemtype is; mogelijk moet u vlaggen opgeven voor montage.

Post uw uitvoer terug van dmesg (niet alles, alleen van rond wanneer het USB-apparaat is aangesloten), en sudo lsusb.

Je kan vinden Linux / UNIX: apparaatbestanden handig als u het apparaattype probeert te bepalen.

Ik schrijf dit in de veronderstelling dat al uw niet-herkende apparaten apparaten van het bloktype zijn. Er zijn veel manieren om dit type probleem en vele mogelijke oplossingen te benaderen. Meer specifieke informatie is nodig om een ​​oplossing te bieden.

Er zijn ook veel GUI-applicaties die hetzelfde kunnen doen. Misschien zoekt u naar de aangesloten hardware in het "Schijfhulpprogramma".


57
2018-05-01 15:56waarom dmesg gebruiken in plaats van fdisk? omdat het gebruik van fdisk veronderstelt dat uw hardware werkt. Als uw hardware faalt, zal fdisk u dat niet vertellen. maar dmesg zal het doen. - j0h


Monteer handmatig een USB-stick

Een USB-opslagapparaat dat op het systeem is aangesloten, wordt gewoonlijk automatisch gekoppeld, maar als het om bepaalde redenen niet wordt geautomatiseerd, is het mogelijk om het handmatig te monteren met deze stappen.

 1. druk op Ctrl+alt+T om Terminal te gebruiken.
 2. invoeren sudo mkdir /media/usb om een ​​koppelpunt te maken genaamd USB.
 3. invoeren sudo fdisk -l om te zoeken naar de USB-stick die al is aangesloten, laten we zeggen dat de schijf die je wilt koppelen is /dev/sdb1.
 4. Een USB-drive mounten die is geformatteerd met FAT16 of FAT32 systeem, voer in:

  sudo mount -t vfat /dev/sdb1 /media/usb -o uid=1000,gid=100,utf8,dmask=027,fmask=137
  

  OF, om een ​​USB-drive te gebruiken die is geformatteerd met NTFS systeem, voer in:

  sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /media/usb
  

Om het te ontkoppelen, voer je gewoon in sudo umount /media/usb in de Terminal.

bron


10
2017-09-25 12:12

U kunt een van de volgende opdrachten gebruiken om informatie over gemonteerde apparaten te krijgen: alle verschillende commando's worden gebruikt om verschillende informatie op verschillende manieren te krijgen, resultaten ...

 • dmesg
 • sudo fdisk OF sudo fdisk -l
 • sudo blkid
 • lsblk
 • berg
 • lsusb
 • usb-apparaten
 • df -h

8
2018-04-20 09:40

U noemt slechts één type opslagapparaat - usb-stick. Telkens wanneer USB-apparaten niet correct worden gekoppeld, controleert u dat niet hebben pakket genoemd usbmount geïnstalleerd. Als dit het geval is, verwijdert u deze en moet de levensduur daarna weer normaal zijn (mogelijk moet u de computer opnieuw opstarten).


2
2018-05-05 08:26Mooi programma. Wanneer ik het samen met udisks2 uitvoer en mijn USB-stick aansluit, klaagt het dat het al is gemonteerd :-)
Ik heb het ooit in mijn systeem gehad en usb-sticks waren (of helemaal) als root aangekoppeld en dus kon ik ze niet schrijven. Duurde een tijdje om dit uit te vogelen. - Tanel Mae


Ook ik had een vergelijkbare situatie waarin mijn pendrive onzichtbaar werd. Ik heb het opgelost met behulp van het hulpprogramma ubuntu utility schijven. Aan de binnenkant van het schijfgereedschap was de pendrive zichtbaar. Ik klikte op het tandwielpictogram binnenin de schijf (zorg ervoor dat je het juiste apparaat hebt geselecteerd) en de optie voor de indelingpartitie met FAT (compatibel met alle systemen en apparaten)


0
2018-05-25 09:46