Vraag Hoe kan ik de Radeon HD 6650M op mijn Lenovo G770-laptop laten werken?


Zoals vermeld in het onderwerp, heb ik het volgende probleem: er zijn twee VGA's op mijn Lenovo G770-laptop met Ubuntu 11.04, namelijk Intel Mobile HD en AMD Radeon HD 6650M. En als de geïntegreerde videokaart heel goed werkt, werkt de discrete helemaal niet. Wat ik probeer te doen, is om de ati-kaart te laten werken, ongeacht of het om verwisselbare grafische afbeeldingen gaat of alleen om volledig te werken.

Ik probeerde eigen stuurprogramma's: fglrx, compileren van de stuurprogramma's van ati op verschillende manieren; standaard ubuntu-stuurprogramma. Er is geen optie in het BIOS om alleen de discrete adapter in te schakelen, dus ik blijf bij "schakelbaar". ATI Catalyst staat niet toe dat ik video-adapters wissel, terwijl de geïntegreerde adapter actief is.

Het verste wat ik zelf heb, is de vgaswitcheroo-module. Maar hier zijn ook enkele problemen. Allereerst reageert het niet op echo DIS opdracht, maar schakelt de kaart wel uit echo OFF. Ik dacht dat ik alleen maar hoefde te doen echo DDIS om een ​​vertraagde switch te maken en de X-server opnieuw op te starten om gebruik te maken van de ati-adapter. Wat er dan gebeurt, is een zwart scherm, soms zijn enkele console-opstartlijnen zichtbaar; hoewel het inlogscherm wordt geladen, maar niet zichtbaar (ik weet het aan de hand van geluiden en door snelkoppelingen die werken, dus ik kan op een blinde manier inloggen). Ik denk dat dit betekent dat de ati-kaart eindelijk werkt, maar er is iets mis mee.

Vanwege de glitch "black screen" kan ik niet eens controleren welke kaart werkt.


3
2017-12-27 16:40


oorsprong
antwoorden:


Gezien je vorderingen bij het vinden van vga_switcheroo zou ik in de verleiding komen om het besturingssysteem opnieuw te installeren (en updaten naar de nieuwste versie van Ubuntu) om er zeker van te zijn dat je oorspronkelijke pogingen om stuurprogramma's te veranderen je niet daadwerkelijk hebben teruggedraaid en de stuurprogramma's voor je afzonderlijke grafische kaart.

Mijn gok is dat de stuurprogramma's oorspronkelijk prima waren, maar dat je oorspronkelijk aanvragen moest doen aan vga_switcheroo om je sessie opnieuw te starten (uitloggen zou voldoende moeten zijn als je een daadwerkelijke herstart wilt voorkomen).

Het is interessant op te merken dat de keuze van de grafische kaart die oorspronkelijk werd ingeschakeld, afhangt van het feit of uw laptop is aangesloten of niet (afhankelijk van de fabrikant, ik weet niet of dit het geval is bij u). Misschien bedoelen ze dat met de schakelbare modus in het BIOS.

https://help.ubuntu.com/community/HybridGraphics suggereert het volgende zoals u al zei, maar de moeite waard om naar de hele pagina te kijken om te controleren wat goed is voor uw geval.

echo DDIS > /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch

Over het algemeen kun je het beste af met hardware-ondersteuning van de meest recente Linux-kernel die je kunt krijgen, wat betekent dat je betere resultaten kunt behalen met het installeren van Ubuntu Oneiric Ocelot (11.10) dan met Natty Narwhal (11.04), wat een hoger rendement betekent tot nu toe set van software rondom.

Als je echt iets voorwaarts wilt pushen, zal het toevoegen van de X-swat repository je meer bloound edge-versies van je X-server geven (de software die de windowomgeving voor Ubuntu biedt).

https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates

Als je helemaal gek bent, is het mogelijk om de Xorg Edgers-repository te gebruiken, maar de waarschuwingen hierover zijn echt, en als je dit op een systeem gebruikt waar je om geeft, moet je je op je gemak voelen op de opdrachtregel en met apt-pinning om alle wijzigingen ongedaan te maken die uw build afbreken.

Waarschuwing: hoewel ik een ervaren Linux-gebruiker en -beheerder ben, leer ik alleen over schakelbare grafische beelden, omdat ik verwacht dat een Dell Q15R met twee kaarten wordt geleverd met Intel HD 3000 en GT 525M (kerstcadeautjes voor mezelf). Ik zal dit vrij snel zelf testen.


1
2017-12-28 11:11Bedankt voor het antwoord! Overwegend BIOS-opties: ongeacht of deze zijn aangesloten of niet, computerlaarzen met geïntegreerde kaart ingeschakeld. Tenminste, Ubuntu doet dat. Ik ben niet helemaal op mijn gemak met 11.10. dus ik zal deze variant als laatste redmiddel houden. En Xorg Edgers zijn ook niet voor mij, want ik ben nogal een beginneling in zulke dingen. Ik denk dat ik zal proberen om ubuntu opnieuw te installeren en vgaswitcheroo aan het werk te krijgen zonder de stuurprogramma's te verpesten. Nogmaals bedankt voor het antwoord. - cotique
Uiteindelijk besloot ik voor 11.10 te gaan. Is het goed als ik mijn 11.4 update? Of moet het een volledige herinstallatie zijn? - cotique
Het is echt verleidelijk om te gaan voor een volledige herinstallatie, omdat het impliceert dat er niets is overgebleven van mijn vorige pogingen om dingen opnieuw te configureren, vooral omdat een recent installatiewizard ook probeert om enkele van je geïnstalleerde pakketten te onderhouden. Dat is tenminste mijn keuze, maar veel mensen zullen updaten en goede resultaten behalen. 11.10's ondersteund tot dezelfde gegevens als de laatste Ubuntu LTS (lange termijn ondersteuning) -versie dus je kunt net zo goed kiezen dat voordat je voor 12.04 LTS gaat wanneer het uit is. - Cefn Hoile
Ik heb Ubuntu opnieuw geïnstalleerd en ik heb dezelfde problemen met de nieuwe versie. Zo gaat het. - cotique