Vraag Schakel KDE Chat-applicatie en systeemvakpictogram uit


Ik gebruik een KDE-bureaublad op een "normale" Ubuntu-installatie. Op een gegeven moment heb ik wat chataccounts opgezet, maar ik stopte ze een jaar of zo geleden te gebruiken. Nu wil ik het systeemvakpictogram verwijderen voor chatten. Maar ik kan geen manier vinden om de toepassing te verlaten, noch kan ik een instelling vinden om de functie "start bij inloggen" uit te schakelen.

Wanneer ik met de rechtermuisknop op het pictogram klik, is de enige "opties" of "voorkeuren" -selectie die ik zie "Instant Messaging Aanwezigheidsinstellingen" die een soort van sneltoetsdialoogvenster opent. Als ik dubbelklik, verschijnt het venster "KDE IM Contacten". Hier kan ik "Instant Messaging-instellingen" ingaan. Maar de tabbladen 'Accounts', 'Algemeen' en 'Meldingen' hebben geen opties die het opstarten kunnen controleren.

Hoe kan ik van deze toepassing af komen? Ik wil het niet en gebruik het niet, maar het maakt deel uit van het basispakket, dus ik ben er vrij zeker van dat het gewoon opnieuw zal worden geïnstalleerd bij upgrades als ik het probeer te verwijderen, plus iemand anders op de computer kan gebruiken het op een gegeven moment.


19
2017-11-05 13:27


oorsprong
antwoorden:


Als de chat begint bij het inloggen, kunt u het instellingenvenster openen vanuit de lijst met contacten, ga naar het gedeelte "Algemeen" en schakel het selectievakje "Laatste aanwezigheid bij inloggen herstellen" uit.

Hiermee wordt het pictogram voor instant messaging in het paneel niet uitgeschakeld (het geeft gewoon "offline" weer als het niet actief is). Om het pictogram te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het systeemvak (bijvoorbeeld tussen pictogrammen) en kiest u 'Systeemvakinstellingen'. Ga naar het gedeelte "Display" en schakel "Instant Messaging Aanwezigheid" uit.


26
2017-11-22 20:56Hartelijk bedankt! Ik had de "laatste aanwezigheid herstellen" al uitgeschakeld, ik wist niet wat de lade-instellingen waren. Ik maak me een beetje zorgen dat het systeembronnen gebruikt zonder dat het pictogram wordt weergegeven. Maar ik vermoed dat het te verwaarlozen is, vooral zonder ingelogd te zijn. - Ben


Het is misschien een beetje laat, maar ik ontdekte een eenvoudigere methode, voor het geval iemand ooit in de toekomst zou twijfelen.

Ga naar "Systeeminstellingen -> Opstarten en afsluiten -> Achtergrondservices". In het onderste vak met het opschrift "Opstartservices" kunt u services in de kolom "Gebruik" in- en uitschakelen. Verwijder het vinkje bij "Accounts" als u de Instant Messenger tijdens het opstarten wilt uitschakelen, waardoor ook het pictogram in de lade wordt uitgeschakeld. Log uit en weer in om de wijziging te zien.

Trouwens, ik gebruik Kubuntu 15.10.


15
2017-10-26 20:02Dit is absoluut nuttige informatie, maar Accounts klinkt alsof het misschien meer dan alleen IM controleert, ik zal meer onderzoek moeten doen voordat ik deze oplossing ga gebruiken. - Mike Lippert


U moet de installatie ongedaan maken kde-telepathy-desktop-applets pakket:

sudo apt-get remove kde-telepathy-desktop-applets

Het zou niet normaal moeten worden geïnstalleerd bij upgrades.

Log opnieuw uit in uw KDE-sessie. Wijzigingen in uw taakbalk onmiddellijk toepassen zonder opnieuw uit te loggen opnieuw opstarten plasmashell werkwijze:

pkill plasmashell; plasmashell &

Als je er zeker van wilt zijn dat dit pakket niet wordt geïnstalleerd (ik heb het automatisch geïnstalleerd bij het upgraden van 17.10 naar 18.04), kun je het uiteindelijk op de zwarte lijst zetten (zie https://askubuntu.com/a/249447 voor details) door te creëren /etc/apt/preferences.d/kde-telepathy-desktop-applets_blacklist bestand met de volgende inhoud:

# Prevent this plasmoid from being installed.
# See https://askubuntu.com/a/995094 for details.
Package: kde-telepathy-desktop-applets
Pin: release *
Pin-Priority: -1

4
2018-01-12 09:51