Vraag 13.10 De laptop gaat in de slaapstand in plaats van uit te schakelen wanneer het deksel wordt gesloten


Soms (maar niet altijd), gebruik ik mijn laptop precies zoals een desktopcomputer: ik zet hem aan met het gesloten deksel en een extern beeldscherm en een USB-toetsenbord en -muis aangesloten. Als ik het later wil afsluiten, is het deksel nog steeds gesloten. Vroeger ging het gewoon goed met vorige versies van Ubuntu (waarschijnlijk 12.04 en 12.10, waarschijnlijk ook 13.04).

Sinds ik Ubuntu 13.10 heb geïnstalleerd, gaat mijn laptop nu in plaats van uit te schakelen meteen in slaap nadat ik me heb afgemeld. De feitelijke afsluitprocedure gebeurt alleen als ik het deksel weer open, anders blijft mijn laptop hangen.

Dus ik ben een paar keer betrapt terwijl mijn laptop nog aan stond toen ik verwachtte dat het uit zou zijn. Het is geen goed idee om een ​​draaiende computer in een gesloten tas te duwen die ik meeneem!

Rondkijken vind ik veel mensen met het andere probleem (computer wordt afgesloten als ze echt willen opschorten). Ik lees ook veel mensen die adviseren om wijzigingen aan te brengen in een of andere "systemd" -instelling om de onderbreking helemaal te negeren, waar ik op bedacht ben: waarom zou ik de onderbreking volledig willen uitschakelen voor een enkel type situatie terwijl ik nog steeds wil dat mijn laptop opschort wanneer Gebruik ik het op batterijvoeding? En nog meer omdat het prima werkte met eerdere versies van Ubuntu.

Hebben jullie enig idee wat het probleem zou kunnen zijn, of hoe ik dit dieper zou kunnen oplossen?

--- BEWERK: Ik heb nog een aanvullende vraag: is dit probleem specifiek voor mijn computer, heb ik iets verkeerds gedaan om het te veroorzaken? Zodra ik tijd heb, zal ik proberen hieraan te werken. Graag, gebeurt dit vanaf de live CD? Gebeurt dit op een andere laptop? Gebeurt dit met een volledig schone installatie op mijn huidige computer? Ik zal je laten weten wat ik te weten kom.


3
2017-12-08 09:31


oorsprong


Heel vreemd, voor het leven van mij kan ik het probleem niet meer reproduceren. Ik heb het in alle richtingen omgedraaid: met en zonder voedingskabel, met een monitor aangesloten voor en na het aanzetten, probeerde het op een batterij te gebruiken en vervolgens op de monitor aan te sluiten, enz. Geen scenario dat ik kon verzinnen dat leek te hebben veroorzaakt het probleem in het verleden heeft het probleem opnieuw veroorzaakt. Dus ... misschien is dit opgelost in een update of zoiets? - Alex


antwoorden:


U moet configureren logind.conf - dit zou de slaapstand niet uitschakelen, het zou gewoon zeggen dat het de dekselschakelaar negeert of alleen het vergrendelscherm.

Dit zou ook de energie-instellingen van uw gebruiker overschrijven, maar het zal werken in het aanmeldingsscreeen of wanneer het wordt afgesloten, wanneer het zich buiten de gebruikerssessie bevindt en niet wordt beïnvloed door de energie-instellingen van de gebruiker.

U kunt het configureren via:

sudo nano /etc/systemd/logind.conf

en verander de HandleLidSwitch= regel naar:

HandleLidSwitch=ignore

Hier is een qoute van een handmatige pagina - merk op dat het andere waarden kan aannemen zoals lock, poweroff enz.

HandlePowerKey =, HandleSuspendKey =, HandleHibernateKey =,   HandleLidSwitch =

Hiermee wordt bepaald of logind de systeemstroom en sluimertoetsen en de dekselschakelaar moet gebruiken om acties uit te voeren, zoals het uitschakelen van het systeem of   schorten. Kan een van zijn "negeren", "Poweroff", "Reboot", "Halt",    "Kexec", "Opschorten", "Overwinteren", "Hybride-sleep" en "slot". Als    "negeren", logind zal deze sleutels nooit verwerken. Als "slot", alles loopt   sessies worden scherm vergrendeld; anders zal de opgegeven actie   worden genomen in de respectievelijke gebeurtenis. Alleen invoerapparaten met de    "Power-switch" udev-tag wordt bekeken voor gebeurtenissen met toets- / dekselschakelaars.    HandlePowerKey= standaard ingesteld op "Poweroff". HandleSuspendKey= en    HandleLidSwitch= standaard ingesteld op "Opschorten". HandleHibernateKey= standaard ingesteld op    "Overwinteren".

De handleiding is hier


1
2017-12-08 09:41OK, dit lijkt erg interessant en ik zal het later proberen wanneer ik in de buurt van mijn externe monitor ben. Van het lezen van uw bericht, ik begrijp dat het mijn laptop-deksel volledig zal negeren. Dat is echter niet wat ik wil: ik wil soms kunnen opschorten wanneer ik het deksel sluit, zoals wanneer ik op accuvoeding loop. Ik wil gewoon niet dat mijn computer in slaap valt als ik hem probeer uit te schakelen met het gesloten deksel: dat is het enige gedrag dat ik wil veranderen (dat werkte normaal), de rest kan / zou moeten blijven. - Alex
Voordat ik je suggestie probeerde, wilde ik eerst het probleem reproduceren, zodat ik zeker kon zijn dat het wegging. Ik heb het nooit kunnen reproduceren! Misschien is dit vreemde gedrag opgelost in een update? - Alex
Misschien was ik al een tijdje geleden bezig met een soortgelijke oplossing, maar toen heb ik de wijzigingen in een update gereset en het werkte toch goed ...: -s - Wilf