Vraag Hoe kan ik Netflix op Ubuntu gebruiken?


Is er een manier om Netflix-inhoud te streamen naar mijn Ubuntu-machine?


118
2017-08-06 20:27


oorsprong
antwoorden:


Belangrijk:

Houd er rekening mee dat Ubuntu releases 12.04, 14.04 en nieuwer nu ondersteunen    native Netflix-weergave via   HTML5.

De oplossing in dit antwoord mag alleen worden gebruikt in gevallen waarin native   afspelen is niet mogelijk (bijvoorbeeld niet-ondersteunde Ubuntu-releases, browsers   anders dan Google Chrome).

Merk ook op dat Netflix vanaf Firefox 49 native wordt ondersteund.


Vanaf 7 december 2012 werken de volgende werken op 12.04 en 12.10 (tenminste).

Opmerking: voor nieuwe instructies - vanaf oktober 2013 - over hoe te installeren (Windows-)silverlight (uiteindelijk handig om Netflix te bekijken) in Firefox zie aan het einde.

Open een terminal (Ctrl-Alt-T), een type:

sudo apt-add-repository ppa:ehoover/compholio
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine-staging
sudo apt-get install netflix-desktop

Dit zal ongeveer 254 MB aan pakketten installeren, voornamelijk deze zal worden geïnstalleerd wine-compholio (een aangepaste versie van wine die Silverlight kan uitvoeren) en afhankelijkheden. Als wine is nog niet geïnstalleerd. Misschien moet u akkoord gaan met het gebruik van Microsoft-lettertypen (gebruik in het tekstmodusvenster de pijltoetsen of het tabblad om de rode "ok" -knop in de tekstmodus te bereiken wanneer deze verschijnt). Het downloaden / installeren duurt ongeveer 15 minuten.

Voer vervolgens de nieuw geïnstalleerde "netflix-desktop" -toepassing uit vanuit het menu (of vanaf de opdrachtregel).

menunetflix

Als er iets fout is gegaan in de installatie (externe links zijn hierbij betrokken), raak niet in paniek: netflix-desktop zal detecteren dat er iets ontbreekt en probeer het opnieuw te installeren, als dat ook mislukt, begin opnieuw.

Wanneer u het voor de eerste keer uitvoert, wordt het geïnitialiseerd wine en waarschijnlijk vragen over het installeren van Mono en Gecko wijnpakketten (ik accepteerde en installeerde ze voor het geval dat).

De netflix-desktop toepassing wordt geopend, meldt u zich aan bij uw Netflix-account.

Het venster wordt in volledig scherm geopend, wat erg elegant is, maar als u controle wilt hebben over het venster, drukt u meteen op F11 om de modus voor volledig scherm te sluiten. (Het kan ook vragen om een ​​Firefox-extensie te installeren - speciaal ontworpen - die de modus voor volledig scherm vriendelijker maakt.)

Gebruik Netflix zoals u dat normaal zou doen.

mainwin

Het werkte foutloos in mijn Ubuntu 12.04 en 12.10 (ik heb een Core i7).

(Zoals je misschien hebt gerealiseerd bij deze poin, de netflix-desktop is echt Firefox 17 draait op wijn zonder menubars. Druk op F10 om controle te krijgen over het Firefox-menu en de navigatie.)

windowmenutoolbar

Credits en referenties: Deze informatie is oorspronkelijk overgenomen van http://www.webupd8.org/2012/11/how-to-use-netflix-in-ubuntu-through.html. Hoewel dit het resultaat is van een campagne geïnitieerd door www.iheartubuntu.com in http://www.iheartubuntu.com/2012/02/netflix-on-linux-contest.html, resulterend in deze prestatie http://www.iheartubuntu.com/2012/11/ppa-for-netflix-desktop-app.html (door Erich Hoover), die ook een link bevat voor donaties ter ondersteuning van de ontwikkeling. Er is ook https://launchpad.net/netflix-desktop

Bonus: Door dit uit te voeren, beschikt u over een volledig functionele Firefox 17 (Windows-versie) met Silverlight die kan worden gebruikt om door andere sites te navigeren, door op F10 -> Weergave -> Werkbalken -> Navigatiemenu in het hoofdvenster te drukken, kunt u elke site openen en Silverlight kunnen gebruiken.


Alternatieve methode: installeer Windows-Silverlight in Linux-Firefox

Als alternatief is het nu mogelijk Silverlight in (Linux) Firefox te installeren alsof het een native plug-in is. (je kan zien http://fds-team.de/cms/pipelight-installation.html voor meer informatie)

sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable
sudo apt-get update
sudo apt-add-repository ppa:ehoover/compholio
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine-staging
sudo apt-get install pipelight-multi
sudo pipelight-plugin --enable silverlight

Installeer vervolgens de UAControl Firefox add-on (UAControl - neko.tsugumi.org) en overtuigen movies.netflix.com dat uw browser een Windows-versie is, bijvoorbeeld "Mozilla / 5.0 (Windows NT 6.1; rv: 23.0) Gecko / 20131011 Firefox / 23.0".

Ga dan naar www.netflix.com.

Bron: Pipelight: gebruik Silverlight in uw Linux-browser om Netflix, Maxdome-video's en meer te bekijken ~ Webupdate8: Ubuntu / Linux-blog


59
2017-08-11 20:15Dit werkt ook voor hudl.com! Hartelijk dank, @alfC! - cuichi
@alfc is het AUControl Firefox-add-on nog steeds beschikbaar? - Lucio
@ Lucio, dat is het UAControl (vast), ja, het is beschikbaar. - alfC
NO NO NO NO way, netflix-desktop is te veel middelen nodig en de applicatie-overlay is uitermate irritant. Voeg pipelight toe en gebruik je bestaande firefox-installatie. Zie mijn instructies hieronder. - WhosUrDaddy
De eerste methode zal nooit werken, ook niet de tweede, eerst en vooral moet je wijnstaging vanuit de repository installeren ppa: ehoover / compholio - rancho


Native HTML5-weergave op Ubuntu 14.04 en hoger

U heeft een update nodig installatie van Google Chrome (niet Chromium; en zorg ervoor dat u het juiste pakket voor uw machine kiest):

enter image description here

 1. Ga naar Netflix en probeer een film of programma uit. Alles zou nu goed moeten werken.

  Als u geconfronteerd wordt met afspeelproblemen, probeer dan de kwaliteit te verlagen om aan te sluiten op de mogelijkheden van uw hardware. Ik zou een computer beter aanbevelen dan een 1GHZ 1GB netbook.¹

1: (zoals ik ervaren stotteren op dat niveau van apparaat; Wat mij betreft heeft de huidige update de meeste afspeelproblemen met mijn netbook opgelost.)


enter image description here


Bonus: Netflix Webapp

Je kunt Netflix integreren met je Ubuntu-desktop door een leuke te maken .desktop launcher:

 1. Download een pictogram dat Netflix kan gebruiken. Persoonlijk meestal zoek google naar een geschikt pictogram Deze door Dakirby309 ziet er goed uit:

  enter image description here

  Sla het pictogram op als netflix.png in je thuismap

 2. Maak een bestand met de naam Netflix.desktop in je thuismap

 3. Open het in een tekstbewerkingsprogramma zoals gedit
 4. Voer de volgende tekst in:

  [Desktop Entry]
  Type=Application
  Name=Netflix
  Exec=google-chrome -app=http://www.netflix.com
  Icon=/home/USERNAME/Pictures/netflix.png
  Terminal=false
  StartupWMClass=www.netflix.com
  

  Zorg ervoor om te vervangen /home/USERNAME/Pictures/netflix.png met het juiste pad naar uw Netflix-pictogram.

 5. Red de desktop bestand en sluit je editor af.

 6. Maak het bestand uitvoerbaar door er met de rechtermuisknop op te klikken Netflix.desktop en op weg naar eigenschappen → machtigingen tab → uitvoeren: → Vink het vakje aan Sta het uitvoeren van bestand toe als programma
 7. Sleep het pictogram naar je opstartprogramma (verwijder / verplaats het origineel niet)

Nu heb je een Netflix WebApp !:

enter image description here


Als alternatief kunt u ook de Chrome-invoegtoepassing en start het in de "Windowed" -modus door het volgende te doen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de app
 2. kiezen Snelkoppelingen maken:

  enter image description here

 3. Alleen controleren Toepassingen menu en bevestig je keuze

Dit maakt Netlix beschikbaar in de Dash:

enter image description here

Als u het uiterlijk van de schuifbalken niet op prijs stelt, kunt u de overlay-schuifbalken van Chrome inschakelen. Ga naar chrome: // flags / # overlay-schuifbalken en schakel ze in. Nu heb je schuifbalken die de ervaring compleet maken:

enter image description here


57
2017-09-24 23:45In je schermafbeelding lijkt je een Netflix-show aan te kijken chromium, hoe? - UniversallyUniqueID
;) chromium linkt nu naar de chrome widevine, u moet de widevine plug-in bestanden kopiëren of chrome in tandem installeren, en u moet ook de user agent spoofen. - Mateo


Voor firefox kun je na versie 49 netflix on linux bekijken zonder extra stappen, firefox download de native google widevine CDM-plug-in en speel beveiligde content af:

Nu ik Firefox 49 of hoger heb, hoe kijk ik naar Netflix?

Dit zijn dus de benodigde stappen:

 1. een netflix-account hebben! :)
 2. installeer firefox 49 of hoger
 3. aanbevolen: installeer een user-agent switcher add-on. ik gebruik http://mybrowseraddon.com/useragent-switcher.html, maar bijna alle user-agent add-ons zouden moeten werken. u kunt ook direct de user-agent firefox bewerken, maar dit wordt niet aanbevolen, omdat hierdoor de gebruiker-agent met chrome-code naar alle sites wordt verzonden en andere dingen mogelijk worden verbroken. Die add-on kan worden geconfigureerd om alleen een Chrome-user-agent naar de netflix-site te sturen.
 4. selecteer in de user-agent chrome + linux en druk op edit en verander de chrome-versie naar 53 of hoger, zoals deze:

  Mozilla / 5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit / 537.36 (KHTML, zoals Gecko) Chrome / 53.0.2785.34 Safari / 537.36

  Oude Chrome-versies blokkeren de werking van Netflix, dus dit is belangrijk. Mogelijk moet u de user-agent bijwerken naar de nieuwste versie (door een lokale installatie te controleren of iets uit te proberen http://www.browser-info.net/useragents) Vervang in het tekstvak de "all_urls" in netflix.com. Hierdoor wordt de gewijzigde user-agent alleen op netflix toegepast

 5. Voer netflix in, in een poging om een ​​show / film te zien, firefox zal waarschuwen dat het DRM-ondersteuning moet inschakelen. Accepteer en het zal de widevine DRM-plug-in downloaden en installeren. Wacht even en laad de pagina opnieuw. Soms moet je teruggaan en het opnieuw proberen, maar het zal werken

Ik zal netflix vragen naar de status voor het ondersteunen van firefox op linux user-agent en dit indien nodig updaten


8
2017-08-06 21:08De stappen 3-5 zijn verouderd voor 16.10. Netflix op Firefox werkt standaard. - Wrzlprmft
@Wrzlprmft correct, netflix werkt eindelijk uit de doos met linux firefox (en nu ook verschillende andere linux-browsers, zolang ze de DRM-ondersteuning hebben) - higuita


PlayOn - de service die Netflix (en Hulu) aandrijft - zal een HTML5-client ontwikkelen die de behoefte aan Silverlight (en Moonlight) tenietdoet. Het is nu voor de iPhone en ik ga ervan uit dat het binnenkort zal worden gebruikt om de PlayOn-services naar Linux Machines te streamen.


6
2018-05-16 17:43Bedankt Marco. Ik heb al PlayOn, dus houd het in de gaten. - Gator
Het feit dat PlayOn bezig is met het overschakelen naar HTML5, verandert niets als het gaat om het afspelen van hun stream. Ze zullen nog steeds een door eigendomsrechten beschermd en DRM-beveiligd videoformaat gebruiken en ze zullen zeker geen plug-in voor Linux maken. - LassePoulsen
waardeloos zou nog steeds een windows box moeten draaien. - schwiz
Gewoon een notitie, vanaf twee jaar later, nog steeds geen HTML5-client (volledig). Nog steeds geen Linux-poort. Nog steeds geen geluk met het kijken naar Netflix op Ubuntu. - rlemon
@rlemon Terwijl er nu een Netflix-oplossing bestaat, PlayOn Media Server is nog steeds zonder oplossing - James


Ik heb een tijdje geleden gelezen dat het misschien mogelijk is om een Wii-emulator in plaats van een virtuele doos, maar ik denk niet dat dit voor de meeste mensen een verbetering zou zijn. Ik heb geprobeerd Netflix te proberen in een Android-emulator sinds de app kwam uit, maar ik moet nog steeds testen of het echt werkt. Het probleem is dat de app is alleen "goedgekeurd" voor bepaalde telefoons. Er is een houwen dat is waarschijnlijk werken voor geroote telefoons, dus ik denk dat er een goede kans is dat dit een betere oplossing zou kunnen zijn dan een virtuele doos, maar het is moeilijk om het zeker te zeggen.

Laat het me weten als iemand anders dit doet.


5
2018-05-30 06:12

Moonlight, hoewel het een open-source alternatief is voor Silverlight, werkt niet voor Netflix. De reden dat dit niet werkt voor Netflix is ​​dat Netflix ook DRM-ondersteuning vereist, die Moonlight niet geeft.

Er IS echter een manier om dingen op Netflix te bekijken via Ubuntu.

U wilt Windows XP / Vista / 7 virtualiseren op Ubuntu. Ik zou Virtualbox aanbevelen, maar je bent vrij om te gebruiken wat je maar wilt. Onder de virtuele machine kunt u de echte Silverlight- en DRM-ondersteuning gebruiken en Netflix bekijken.


5
2017-10-01 00:17

Pipelight

Pipelight is een plugin die voortbouwt op Netflix-Desktop van Erich Hoover zodat Ubuntu-gebruikers Netflix vanuit een eigen Firefox-browser kunnen bekijken.

Web Upd8-artikel

Voeg compholio en pipelight ppa toe

sudo apt-add-repository ppa:ehoover/compholio

sudo apt-add-repository ppa:mqcheal/pipelight

sudo apt-get update

Installeer Pipelight

Sluit eerst je browser!

sudo apt-get install pipelight

Nu werkt Silverlight op sommige sites, maar Netflix en enkele anderen controleren de user-agent van de browser en zullen niet op een Linux-computer spelen.

Installeer een plug-in om user agent te veranderen

Ik heb User Agent Overrider gebruikt

In Firefox kwam u in Tools -> Add Ons en op zoek naar User Agent.

Installeer User Agent Overrider

Selecteer de nieuwste Firefox / Windows-combinatie.

Ga naar netflix.com en geniet ervan.

Dit komt uit een artikel over web-upd8


1
2017-12-22 22:41Pipelight is wat voor mij werkte. Voor de user-agent die ik heb gebruikt (zoals in een ander antwoord hierboven): Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/53.0.2785.34 Safari/537.36 - landroni