Vraag Hoe ga ik om met "niet-geverifieerde bronnen" -fouten in het Software Center?


Elke installatie die ik probeer via het Software Center zegt me:

Vereist installatie van niet-vertrouwde pakketten: de actie vereist de installatie van pakketten van niet-geverifieerde bronnen.

Ik deed een apt-get update van de commandoregel, verwijderde vervolgens de softwarebronnen waar de sleutels slecht van waren (PPA's die ik zelf heb toegevoegd), en deselecteer ze in de softwarebronnen voor software center, maar het mocht niet baten. Ik kan niets meer installeren vanuit softwarecentrum - alleen> vanaf de opdrachtregel met apt-get.

Is de enige optie het verwijderen / installeren? Ik wil andere PPA's die ik heb niet doorbreken.

Extra informatie:

Hier is een pasta van apt-get update:

Reading package lists... Done
W: GPG error: http://ppa.launchpad.net oneiric Release: The following signatures couldn't be verified because the public key is not available: NO_PUBKEY B725097B3ACC3965
W: GPG error: http://us.archive.ubuntu.com oneiric Release: The following signatures were invalid: BADSIG 40976EAF437D05B5 Ubuntu Archive Automatic Signing Key <ftpmaster@ubuntu.com>

Ik heb apt-key update geprobeerd en er was geen effect (twee toetsen waren niet gewijzigd).

De uitvoer van apt-get update en apt-get upgradeen de inhoud van /etc/apt/sources.list, kan gevonden worden in deze pastebin-post.


118
2017-12-06 16:29


oorsprong


voeg de volledige uitvoer toe van cat /etc/apt/sources.list net zoals sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade - fossfreedom♦
Kan helpen: askubuntu.com/questions/36507/gpg-public-key-error-message - Uri Herrera
Moest wat output afsnijden omdat ik de bodylimiet heb geraakt. - b. e. hollenbeck
Als u de Muon Update Manager in plaats daarvan kunt u waarschuwingen over niet-ondertekende pakketten negeren, zoals de standaard update manager deed in versie vóór 10.04.


antwoorden:


Open de Terminal en voer de onderstaande commando's één voor één in:

sudo apt-get clean
cd /var/lib/apt
sudo mv lists lists.old
sudo mkdir -p lists/partial
sudo apt-get clean
sudo apt-get update

Bijwerken: Dit kan niet helpen in sommige latere versies, waarvoor alternatieve oplossingen nodig zijn zoals die in het andere antwoord, of deze die in sommige gevallen de klus lijkt te klinken onder Ubuntu 16.04:

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

106
2018-02-21 09:45Bedankt, maar waarom is dit vereist van de gebruiker, dan moet de ubuntu-systeemupdater echt proberen "het goede te doen" - Chris Nicola
Probleem opgelost! @Sadi zou je alsjeblieft kunnen uitleggen wat er achter de schermen gebeurt? Waren sommige sleutels verouderd of wat? - Daniel Dinnyes
dit werkt MAAR afhankelijk van het land waar je bent, krijg je de melding "IETS GEWETEN GEBEUREN" tijdens het bijwerken, wat aangeeft dat er mogelijk een SOFTWAREPRODUCTEN-probleem is met het ubuntu-softwarecentrum (of synaptics). wissel in dat geval van de server van uw land naar de hoofdserver (ubuntu-softwarecentrum> tabblad bewerken> softwarebronnen) - tony gil
raadpleeg het antwoord van @Tom Brossman, het is veel beter - sepisoad
Dit werkte niet voor mij. - Sudipta Basak


Dit is een veel voorkomend probleem met Launchpad-PPA's. Algemeen genoeg dat ik deze commando's heb gekopieerd om te gebruiken wanneer ik nieuwe Launchpad-PPA's opnieuw installeer of toevoeg.

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys  

Dan,

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys YOURKEYNUMBERHERE  

Vervang YOURKEYNUMBERHIER door de probleemtoetsen, zoals deze:

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys B725097B3ACC3965  

En

sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 40976EAF437D05B5  

De eerste regel is bijna hetzelfde, minus de toetsen. Het kan zelfs optioneel zijn, dat weet ik eerlijk gezegd niet. Ik weet alleen zeker dat deze methode het probleem altijd onmiddellijk oplost.

Als iemand het originele antwoord vindt dat ik deze heb gekopieerd, laat het me dan weten en ik zal ernaar linken en hem de toeschrijving geven.

**BEWERK Het is bijna zeker karthik87het antwoord hier of hier Ik heb dit van. Dit kan waarschijnlijk als duplicaat worden gesloten.

Hoe dan ook, vergeet niet om een ​​te doen

sudo apt-get update  

na, om alles te repareren.

Opmerking: hardlopen apt-get update eerst zou u een foutmelding moeten geven met vermelding van welke sleutel ontbreekt en een ID die met de opdracht apt-key moet worden gebruikt.


67
2017-12-06 19:55Dit werkte niet voor mij. Wanneer ik de sleutels probeer te ontvangen, wordt het totale verwerkte aantal weergegeven: 1, en ongewijzigd: ook 1. er verandert niets. - Starx
@Starx U kunt beter uw specifieke foutmelding naar een zoekmachine kopiëren of deze hier als nieuwe vraag plaatsen. Bekijk ook de gerelateerde vragen in de zijbalk aan de rechterkant. Er zijn veel vergelijkbare problemen en verschillende oplossingen. Sorry dat ik niet meer kan helpen. - Tom Brossman
Ik heb een vraag geplaatst hier. Zie het alsjeblieft - Starx
@TomBrossman Ik kon de GPG-fout herstellen met jouw methode zonder de eerste regel. - Mario
Werkt voor mij, thx! Daarnaast moet u controleren wat apt-get update uitgangen op het einde. Bijv. Duplicate sources.list , Failed to fetch. U moet de fouten vóór de updates oplossen. U kunt mislukte en gedupliceerde bronnen uitschakelen / verwijderen Software & Updates toepassing op de Other Software tab. - milkovsky


Misschien kunt u proberen over te schakelen naar de hoofdserver Software bronnen, waar staat Downloaden van.


6
2017-12-06 17:04

Vereist installatie van niet-vertrouwde pakketten: de actie vereist de installatie van pakketten van niet-geverifieerde bronnen.

Ik ontving deze fout van de Ubuntu Software Updater na het toevoegen van een repository zonder de sleutel voor de repository toe te voegen. Sommige softwarebronnen zijn goed om u instructies te geven over het toevoegen van hun repository-sleutels, samen met de instructies om de repository toe te voegen, zoals Launchpad. Andere geven u de sleutel.

Om erachter te komen welke sleutel u nodig hebt in een terminalrun:

sudo apt-get update

Hiermee wordt de lijst met beschikbare pakketten gedownload uit uw opslagplaatsen die de sleutels gebruiken. Als er een sleutel ontbreekt, wordt er een foutmelding weergegeven.

Gebruik de informatie in het foutbericht om de sleutel te vinden en te downloaden en voeg deze toe aan uw apt-sleutelhanger met:

sudo apt-key add /PathToTheKeyFile/KeyFile.gpg

Je zou terug moeten gaan naar een OK. Nu om te testen dat je alle benodigde repository-authenticatiesleutels hebt om de Ubuntu Software Updater te laten werken:

sudo apt-get update

Dit zal opnieuw de lijst met beschikbare pakketten downloaden van uw repositories die de sleutels gebruikt. Als er een sleutel ontbreekt, wordt er een foutmelding weergegeven.


0
2018-02-15 10:15