Vraag Hoe een Ubuntu Touch-applicatie correct te verpakken met Qt Creator (Ubuntu SDK)


In de nieuwe Ubuntu SDK is er een optie om "Applicatiepakket maken" in "Build / Ubuntu Touch". Is er een tutoriel om uit te leggen hoe het werkt? Het lijkt erop dat het een "debian" -map bevat met veel dingen erin, zoals de "controle" en andere basisbestanden. De naam van de beheerder lijkt rechtstreeks te zijn afgeleid van de naam van de gebruiker en het e-mailadres is gemaakt met het eerste woord. Hoe kan ik dit allemaal veranderen?

Als ik wijzigingen aanbreng in alle bestanden die ik in "debian" kan vinden, werkt het niet meer wanneer ik opnieuw op "Create application package" klik. Omdat ik Frans ben en mijn voornaam een ​​"é" heeft, is er een fout opgetreden in Ubuntu Software Center, dat erg infortunaat is.

Waar kan ik een document vinden over deze optie in Ubuntu SDK? Er is veel voor verpakkingsdoc voor Ubuntu maar geen voor Ubuntu Touch.

Bedankt en sorry dat ik nog iets zou vragen, maar ik ben nieuw in dit soort dingen en de tuto op de Ubuntu-website (hier) stopt voor de verpakking. Het kan een goede zaak zijn om er vanaf het begin tot het eind op te gaan.


3
2017-07-24 08:23


oorsprong
antwoorden:


De verpakking van de applicatie Ubuntu Touch bevindt zich momenteel in een overgangsperiode. De nadruk ligt meer op het nieuwe Click-verpakkingsformaat en minder op het goede oude .deb-formaat. In de huidige Ubuntu SDK-relase worden beide ondersteund.

Voor de .deb-verpakking vertrouwt de QtCreator op twee omgevingsvairables, de DEBEMAIL en de DEBFULLNAME. U kunt die variabelen in het .bashrc-bestand in de basismap instellen. De .deb-verpakkingsfunctie in de QTCreator werkt prima en het is goed om rond te spelen, maar de ontwikkelingsinspanning gaat op de nieuwe Click-verpakking.


2
2017-07-25 05:41Bedankt voor je antwoord, maar het lost mijn probleem niet op, hoe en waar kan ik informatie in Debian / Control gebruiken wanneer ik Qt Creator gebruik? Omdat elke keer dat ik iets verander in debian / control en dan de paquage opbouw, er geen veranderingen in rekening worden gebracht. - londumas