Vraag Ubuntu 12.04, i801 I2C-stuurprogramma laden


Ik heb een apparaat aangesloten op de volgende bus (ik zal het bespreken zodra ik uitleg wat ik probeer te bereiken), en ik probeer het stuurprogramma zelf te debuggen (over het algemeen werkte het voor eerdere specificaties en ubuntu-versies en ik ' ik probeer de driver aan te passen om aan de nieuwste specificatie te werken, daarvoor moet ik het laten werken aan een nieuwere versie van ubuntu en zodra ik de infrastructuur heb zal ik beginnen met ontwikkelen) - Ik probeer de i2c busdriver te laden i801 tot geen succes. Er zijn geen / dev / i2c-x beschikbaar, ik heb geprobeerd het te compileren als een ingebouwde en als een module - niemand lijkt het beschikbaar te maken, misschien zou het er niet moeten zijn? Ik zie wel "iets", dat is / sys / modules / i2c_i801 / drivers / pci: i801_smbus.

Het moederbord dat ik gebruik is Intel's DB75EN. Als ik de bus met bereik controleer, kan ik binnen een paar seconden zien dat er toegang is tot het apparaat om 44 uur. Ik gebruik Torvalds nieuwste kernel (3.14).

Advies over hoe laad ik de chauffeur en hoe worden de buschauffeurs geselecteerd en geladen?

Dank je!


3
2018-04-17 15:41


oorsprong
antwoorden:


Nou, het lijkt erop dat mijn belangrijkste probleem was dat er een botsing was tussen adressen waar ik niet naar keek. De acpi_check_address_range () van osl.c vond een botsing. Hierdoor is de aanroep van acpi_check_resource_conflict () uit de i2c-i801-probe mislukt. Ik heb het opgemerkt en gecompileerd en het werkte. Om mijn chauffeur te registreren moest ik ook zijn adres expliciet sturen door: sudo su echo> / sys / bus / i2c / devices / i2c-0 / new_device (i2c0 is i801)

Ik denk dat een andere manier om het op te lossen is undef ENFORCE_RESOURCES_STRICT die de acpi_check_resource_conflict () in osl.c controleert alvorens te beslissen om te falen.

P.S

Nu zie ik apparaat 44h wanneer ik i2cdetect uitvoer.


2
2018-04-24 16:27