Vraag Hoe we één bestand van de ene server naar de andere in cron kunnen kopiëren


Kan iemand me laten weten hoe we een bestand van de ene naar de andere server in een cron kunnen kopiëren. ik weet over scp maar hoe we het in een cron gebruiken, omdat we het wachtwoord moeten doorgeven.

bewerkt

Ik vond deze link Verwacht script dat een gebruikersnaam en wachtwoord invoert

Kan iemand me helpen om zo te doen? Ik ben erg nieuw voor Ubuntu,


3
2018-04-21 10:52


oorsprong


je hebt een script nodig - nux
ja, ik weet hoe ik van de ene naar de andere server via de terminal moet kopiëren, maar ik kan niet schrijven in cron, omdat het het wachtwoord zal vragen. - Pramod


antwoorden:


Je hebt twee hoofdopties:

 1. De slechte: gebruik zoiets pscp waarmee u het wachtwoord kunt verzenden. Van man pscp:

   -pw password
     Set remote password to password. CAUTION: this will likely make
     the password visible to other users of the local machine (via
     commands such as `w').
  

  Hiervoor moet u het wachtwoord in het crontab-bestand hebben, wat een eenvoudig tekstbestand is en dat is geen goed idee. Op mijn Debian, met pscp 0.63, het wachtwoord is eigenlijk gemaskeerd in de uitvoer van w en ps & co maar op basis van de hierboven geciteerde manpagina, kun je niet aannemen dat dit altijd het geval zal zijn.

 2. De betere: setup wachtwoordloze ssh voor de gebruiker die het. moet uitvoeren scp opdracht. Als u dat voor uw gewone gebruiker niet wilt doen, maakt u gewoon een nieuwe gebruiker en voert u de crontab uit als die gebruiker.

Als alternatief kunt u het andersom instellen. In plaats van een gebruiker op machineA een bestand van machineB te laten kopiëren, moet een gebruiker op machineB het bestand naar machineA kopiëren.

Ja, je kunt dit doen met een expect script maar dezelfde beveiligingsproblemen zijn van toepassing als u het wachtwoord in het script wilt opnemen.


2
2018-04-21 11:48bedankt, ik zal dit proberen, sorry ik ben niet in staat om upvote te geven. - Pramod