Vraag Hoe contextuele menuknop van de gnome-terminal uit te schakelen of opnieuw in te delen?


gnome terminal context menu image

Ik gebruik Gnome Terminal 3.6.2 op Ubuntu 14.04.

Op mijn trackpad begin ik regelmatig per ongeluk een nieuwe terminal te openen (hoewel ik tik-om-klik heb uitgeschakeld), vind ik dat de prominente plaatsing van 'Open Terminal' hier de schuld is. Kan ik die invoer verwijderen of ze opnieuw ordenen? Het zou geweldig zijn om Kopiëren als eerste en Plak als tweede te krijgen? Ik gebruik die veel vaker dat het openen van een tabblad of terminal (opzettelijk).

bijwerken

Ik kan het gedrag dupliceren (in 13.10) met een muis - met de rechtermuisknop klikken en diagonaal naar rechts en naar beneden slepen opent een nieuwe terminal, maar alleen als snel gedaan. Als ik met de rechtermuisknop klik en pauzeer, dan moet ik de menu-opties links laten liggen zoals verwacht.

update 2

Het begint steeds duidelijker te worden: er is een opzettelijke functie van het rechtsklikmenu dat een rechtsklikken en vasthouden toestaat, gevolgd door het loslaten van de rechterklik op het contextmenu-item van keuze, dat naast de rechtermuisknop-klik-release bestaat, gevolgd door een selectie van het menu-item en tweede rechts of links klikken.

Het probleem voor mij is wanneer ik van plan ben om met de rechtermuisknop te klikken en vervolgens een menu-item te selecteren en een tweede klik uit te voeren. Als de cursor al naar beneden en naar rechts beweegt, of als ik die beweging maak voordat ik de rechterklik loslaat, krijg ik de ongewenste nieuwe terminal. Ik probeer onbewust de operatie te optimaliseren door een draaiende start te krijgen, of het is gewoon een willekeurige muisbeweging.


3
2018-04-23 18:53


oorsprong


Kun je een oplossing accepteren? - Anwar


antwoorden:


Om het contextmenu van de gnome-terminal te deactiveren of opnieuw te ordenen, zou je moeten proberen de terminal.xml bestand bevindt zich in / Usr / share / gnome-terminal / directory.

1) Maak een back-up van het bestand terminal.xml.
Open een Terminal-venster Ctrl+alt+T en typ:

  • cd /usr/share/gnome-terminal/
  • sudo cp -p terminal.xml terminal.xml.bak

2) Bewerk het bestand terminal.xml met uw favoriete editor. bijv .: nano

  • sudo nano -c /usr/share/gnome-terminal/terminal.xml

Met betrekking tot uw vraag kunt u commentaar geven op de regels voor de PopupNieuwe Terminale Pop-upNieuwe Tablet Pop-upSluitenTab Pop-upSluitenvenster  menu's. (Lijnen 88 tot 93)

enter image description here

Je kunt die regels becommentariëren met <!-- lines --> symbolen.

enter image description here

Om de wijzigingen in nano op te slaan .. Ctrl+O,invoeren dan Ctrl+X.

Sluit of sluit het Terminal-venster en open het opnieuw om de wijzigingen te bekijken.

VOOR:

enter image description here

NA:

enter image description here

Dit is slechts een voorbeeld, u kunt opmerkingen maken, verwijderen of de volgorde in de menu's wijzigen (plaats de PopupCopy- en PopupPaste-menu's vóór de PopupNewTerminal) in het bestand.

Voor het geval ... vergeet niet dat je een back-up hebt van de terminal.xml.

Ik hoop dat dit helpt.


2
2018-04-26 13:27Enig idee waar dit zich bevindt in gnome-terminal 3.28? - Rael Gugelmin Cunha


Nee, de volgorde van de menu-items kan door geen enkele instelling worden gewijzigd en kan ook niet worden uitgeschakeld. Als het uitschakelen van tikken om te klikken niet werkt, moet u een foutenrapport indienen tegen de xserver-xorg-input-synaptics pakket. U kunt dat doen door te hardlopen ubuntu-bug xserver-xorg-input-synaptics in uw terminal.


0
2018-04-23 19:02Eigenlijk kan ik het gedrag dupliceren (in 13.10) met een muis - met de rechtermuisknop klikken en diagonaal naar rechts en naar beneden slepen opent een nieuwe terminal, maar alleen als snel gedaan. Als ik met de rechtermuisknop klik en pauzeer, dan moet ik de menu-opties links laten liggen zoals verwacht. - Lucas W
Natuurlijk (en nee, de pauze is niet relevant, ik kan de rechtermuisknop gedurende 10 minuten ingedrukt houden en vervolgens loslaten op "Open Terminal" en een nieuwe terminal zal openen), een muis en een touchpad zijn beide aanwijsapparaten. Hoe je erin slaagt om per ongeluk met de rechtermuisknop op het touchpad te klikken, is mij een raadsel. - dobey
Het is opzettelijk? Enige manier om het uit te schakelen? - Lucas W
Ik weet nu dat ik niet per ongeluk met de rechtermuisknop klikte. Ik liet de rechterknop een fractie van een seconde los nadat ik de muis diagonaal naar rechts en naar beneden had geschoven om Copy te selecteren met een linkerklik in plaats van ervoor te zorgen dat de aanwijzer absoluut stil is het proces met de rechtermuisknop. Of op andere momenten bewoog ik de muis al diagonaal naar rechts en naar beneden en klikte vervolgens met de rechtermuisknop op de middenbeweging en ook van plan Copy of Paste te selecteren. - Lucas W


De oplossing tot nu toe lijkt te zijn om de rechtermuisknop-release, menuselectie, klikbewerking (misschien afkomstig uit Windows?) Uit de handel te halen en gewoon de rechterklik ingedrukt te houden en vervolgens los te laten op het gewenste menu-item - ervoor te zorgen dat de cursor is nog steeds zou dingen te veel vertragen.

Ik geloof dat click-hold-move-release slechter is voor carpale tunnel / repetitieve inspanning, maar het is daarom misschien wel nodig om een ​​paar ongewenste terminalvensters te sluiten.

Een andere mogelijke oplossing zou zijn als ik de cursor van het toetsenbord zou kunnen verplaatsen en vim-achtig zou kunnen kopiëren en plakken, snelkoppelingen om tekst in terminal te selecteren suggereert scherm (Hoewel de Ctrl + EEN dan Ontsnappen opdracht om de kopieermodus in te voeren is niet ideaal)


0
2018-04-24 17:14Of gebruik gewoon de sneltoetsen voor kopiëren / plakken en de muis om de tekst te selecteren, in plaats van het menu helemaal te gebruiken. - dobey