Vraag Zwarte lijst slechts één specifieke versie van een pakket voor upgrades


Laten we zeggen dat we een pakket hebben mypackage dat is beschikbaar in verschillende versies van verschillende bronnen. Ik doe niet wil echter een van deze bronnen uitschakelen.

De huidige nieuwste versie van mypackage is buggy op mijn systeem, maar vorige versies liepen goed en waarschijnlijk zullen toekomstige versies ook opnieuw worden opgelost.

Hoe kan ik alleen deze buggy-versie van blacklisten mypackage zodat apt wordt er niet naar geüpgraded, maar ontvangt u nog steeds upgrades van alle bronnen en wordt een upgrade uitgevoerd naar de volgende versies zodra ze uit zijn?

Het pakket vasthouden (apt-mark hold mypackage zou ook toekomstige updates voorkomen totdat ik het pakket handmatig ontgrendel, wat s niet wat ik wil.


3
2017-10-10 18:23


oorsprong


Wetende mijn geluk zou de volgende versie hetzelfde probleem hebben. - WinEunuuchs2Unix


antwoorden:


Je kunt dit invoegen /etc/apt/preferences om prioriteit <100 toe te kennen aan deze specifieke versie van het pakket:

Package: mypackage
Pin: version 1.2-3ubuntu4
Pin-Priority: 99

Hierdoor wordt de upgrade naar deze versie voorkomen, omdat de momenteel geïnstalleerde versie prioriteit 100 krijgt (en het pakket met de hoogste prioriteit wordt geïnstalleerd).

Zie voor meer informatie man apt_preferences of dit antwoord.


2
2017-10-11 22:15Dat lijkt precies op wat ik zocht. Ik hoop dat ik morgen je oplossing kan testen. Bedankt. - Byte Commander
Bedankt, dat werkte zoals bedoeld. Sorry dat ik geen tijd had om je antwoord eerder te verifiëren :) - Byte Commander