Vraag Firefox-add-ons met wachtwoordvelden in Ubuntu 18.04 kunnen niet worden geopend


Ik zie een probleem waarbij Firefox-add-ons met een knop in de werkbalk niet kan worden gebruikt als de add-on tekstvelden voor wachtwoorden bevat. Deze zelfde add-ons werken goed op mijn Windows-computer, dus ik denk dat het probleem op een of andere manier verbonden is met Firefox op Ubuntu.

Ik heb verschillende add-ons in de werkbalk en ze werken allemaal goed, behalve degene die een login vereisen. Wanneer ik op een verbroken add-on klik, wordt het venster kort geopend en verdwijnt het onmiddellijk, waardoor inloggen onmogelijk wordt.

Een van mijn verkeerd werkende add-ons is voor een wachtwoordbeheerder. Omdat deze add-on beschikbaar is via de Firefox-zijbalktool, kan ik de zijbalk gebruiken om in te loggen. Eenmaal aangemeld, werkt het werkbalkgedeelte van de add-on prima.

Add-ons waarvoor een gebruikersnaam en wachtwoord vereist is om in te loggen, hebben interessant gedrag. Als ik in het tekstveld gebruikersnaam klik, kan ik tekst toevoegen, maar zodra ik op het wachtwoordveld klik, wordt het venster gesloten. Ik heb andere add-ons met velden voor tekstinvoer, maar geen van die velden vraagt ​​om een ​​wachtwoord en ze werken prima.

Om dit probleem aan te pakken, heb ik geprobeerd om Firefox te verwijderen en alle configuratiebestanden te verwijderen. Ik heb slechts één add-on opnieuw geïnstalleerd, een van de slechthorende, en het vertoont nog steeds hetzelfde probleem.

Ik ben volledig stumped op het oplossen van problemen stappen. Waar moet ik naar kijken om meer informatie te vinden over wat de oorzaak van dit probleem zou kunnen zijn.


3
2018-05-08 15:22


oorsprong
antwoorden:


Er is een probleem met de ibus-pakketimplementatie van Ubuntu 18.04. https://github.com/ibus/ibus/issues/2002

Het lijkt erop dat er niets is dat gebruikers kunnen doen om dit probleem op te lossen, maar wacht even.


1
2018-05-08 20:03

Ik kon het probleem verhelpen door de Snap-versie van Firefox te installeren. Hier zijn de stappen die ik deed:

  1. Verwijder de huidige geïnstalleerde versie,

    sudo apt-get uninstall firefox
    
  2. Installeer de Snap-versie

    sudo snap install firefox
    

Probeer een add-on te installeren waarvoor u zich moet aanmelden. In mijn geval is dat LastPass. Aan het werken nu.


1
2017-08-18 02:11

Gebeurde mij. Ik typ gewoon het wachtwoord in een ander veld en sleep de tekst naar het wachtwoordveld (lol). Wel, het is geen veilige manier omdat iedereen je wachtwoord kan zien, maar als je alleen bent of niet erg vindt dat je wachtwoord wordt gezien, kun je het proberen.


0
2017-08-24 06:36