Vraag Welke hardware ondersteunt Ubuntu Touch?


Met de aankondiging van het Ubuntu Phone OS zou ik graag willen weten welke modellen telefoon (en tablet) op dit moment worden ondersteund.

Opmerking van foss & Oli: We maken dit de hoofdvraag voor de toekomst "Zal dit werken? <insert random tablet/phone/device here>?! "vragen

Merk op dat Canonical in april 2017 de ontwikkeling van Ubuntu Touch en elk werk op telefoons heeft beëindigd.


122
2018-01-04 20:03


oorsprong


Zie ook: Waar kan ik een apparaat kopen met 'Ubuntu for phones' vooraf geïnstalleerd? - Flimm
@JamesMitch Zoals aangegeven in dit antwoord, er zijn momenteel slechts 4 ondersteunde apparaten en een hoop van gemeenschapssteun voor veel apparaten. De jouwe staat op dit moment niet op de lijst. Ik raad aan, als je geïnteresseerd bent, te leren hoe je de inspanning kunt helpen en mogelijk betrokken kunt raken als je daadwerkelijk wilt dat je apparaten worden ondersteund. - Marco Ceppi♦
FOSS, Oli en Marco: ik hoop dat jij en de andere mods het niet erg vinden, er zijn vragen die vragen stellen over Ubuntu Touch en apparaten die geen telefoons of tablets zijn, en ik heb "device" toegevoegd aan de kleine-notitekst. - Thomas Ward♦
Instructies zijn nu beschikbaar hier - Wilf
@Elfy Ubuntu Touch is uitgebracht vanaf 14.04 - Marco Ceppi♦


antwoorden:


Ondersteunde apparaten

Eerder ondersteunde apparaten

 • Galaxy Nexus
 • Nexus 7 (2012)
 • Nexus 10

Deze apparaten zijn verouderd en verdere ontwikkeling en updates zijn mogelijk langer beschikbaar.

Overzenden naar andere apparaten

Rechtstreeks citeren uit de Ubuntu Wiki:

We willen Ubuntu Touch naar allerlei apparaten overbrengen. Als je ervaring hebt met het overbrengen van code naar Android-apparaten of over het algemeen bekend bent met porten, werken met de kernel en andere belangrijke stukjes en beetjes van een distributie, kan dit interessant voor je zijn.

Bovendien is er echt geen manier om te vertellen welke toekomstige apparaten mensen zullen kiezen om aan te werken, maar er is een werkende lijst met apparaten die de community gebruikt om dit mogelijk te maken:

Releaseopmerkingen

Toepassingen beschikbaar

De Developer Preview wordt geleverd met de volgende functionerende applicaties:

 • Galerij
 • Telefoon (kiezer, sms, adresboek)
 • Camera
 • browser
 • Mediaspeler
 • blocnote
 • Muziek-app
 • Rekenmachine
 • Weer-app

Toepassingen installeren

U kunt Ubuntu SDK Alpha gebruiken om applicaties op uw Ubuntu Touch-apparaat te installeren en uit te voeren vanaf een computer waarop Qt Creator draait.

Alleen voor evaluatie

 • Citeren van Ubuntu Wiki:

  Het Touch Developer Preview-project biedt de open source-code voor enthousiastelingen en ontwikkelaars, om vertrouwd te raken met de telefoon- en tabletervaring van Ubuntu en om applicaties te ontwikkelen reserve-apparaten.

  Het is momenteel wordt gewerkt en bedoeld voor liefhebbers die willen bijdragen aan het testen en bouwen van het platform.

 • Verder citeren uit hun Pagina installeren:

  Het doet niet alle functies bieden en diensten van een retailtelefoon en kunnen uw huidige handset niet vervangen.

  Dit proces zal verwijder alle gegevens van het apparaat. Het herstellen van Android zal niet herstellen Deze data.

  Dus zorg ervoor dat je een volledige back-up maakt voordat je naar buiten gaat.

Het apparaat knippert

Ga hierheen voor instructies bij het knipperen van uw apparaat.

Wat te verwachten na het knipperen

 • Shell- en kernapplicaties
 • Verbinding met het GSM-netwerk (op Galaxy Nexus en Nexus 4)
 • Telefoongesprekken en sms (op Galaxy Nexus en Nexus 4)
 • Netwerken via Wifi
 • Functionele camera (voor- en achterkant)
 • Apparaat toegankelijk via de Android Developer Bridge-tool (adb)

Android herstellen

Instructies zijn hier voor jou om je Android te herstellen als je genoeg hebt gespeeld. Let op: u moet een van de ondersteunde apparaten gebruiken, of u moet een backupimage hebben die u hebt gemaakt voordat u Ubuntu installeerde.


66
2018-03-02 22:02Nu met Nexus 7 (2013) 'flo' ondersteuning. - david6
Nexus 7 2012 lijkt te zijn verwijderd en verlaten. - MrVaykadji
@MrVaykadji: status van Nexus 7 (2012) wordt weergegeven als verouderd. Ik veronderstel dat er geen verdere ontwikkeling specifiek voor dit apparaat zal zijn, maar men kan Ubuntu Touch op Nexus 7 (2012) nog steeds uitvoeren vanwege alle ontwikkelingen in het verleden die plaatsvonden. Dus, het verwijderen van Nexus 7 (2012) uit de lijst met ondersteunde apparaten zou voor verwarring zorgen :-) - Aditya
Moet worden bijgewerkt via updates van updates van de site en Aquaris E5 editie :) - Wilf
update het een beetje :) Ik stel voor dat het toevoegen van oude apparaten kan helpen. U kunt updates over beschikbare apparaten krijgen van insights.ubuntu.com/phone-and-tablet en webupd8.org/search/label/ubuntu%20phone?max-results=20 - Wilf


Ik heb een FAQ Ubuntu Touch gestart om een ​​aantal antwoorden op veelgestelde vragen te hebben:

kijk hier alsjeblieft: Op welke apparaten voert deze Developer Preview uit? 

en hier: Kun je het ook laten werken op mijn apparaat xyz?


13
2018-04-14 19:11

Het is zeker niet gepland als ondersteunde hardware en ik zou zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat het ooit officieel zal worden. De enige twee ondersteunde tablets zijn de Nexus 7 en Nexus 10. Telefonische ondersteuning is opnieuw alleen gepland voor Nexus-apparaten (Nexus 4 en Galaxy Nexus).

Je kunt het misschien wel hacken, maar gezien de verschillende hardware moet je behoorlijk wat werk doen.


10
2018-02-20 18:11

Ik heb hier een tijdje over geschreven, maar ik denk dat dit diegenen kan helpen die dit in de toekomst tegenkomen. Top 5 apparaten die je nu kunt kopen waarvan we weten dat ze Ubuntu Touch ondersteunen:

 1. Samsung Galaxy Nexus
  enter image description here

 2. Google (LG) Nexus 4
  enter image description here

 3. Google (ASUS) Nexus 7
  enter image description here

 4. Google (Samsung) Nexus 10
  enter image description here

 5. Aionol Novo7 Venus
  enter image description here


9
2018-01-14 19:10

Vanaf morgen (02-21-2013) zouden er downloadbare afbeeldingen beschikbaar moeten zijn die werken op de Google Nexus (door Samsung), Nexus 4, Nexus 7 en Nexus 10.

Ze werken alleen op die 4 apparaten omdat ze speciaal voor die hardware zijn gecompileerd.

Aangezien de code online zal worden gepubliceerd, is het te verwachten dat in de loop van de komende weken en maanden veel andere apparaten poorten zullen krijgen - hetzij officieel van Canonical of van onafhankelijke ontwikkelaars - waarmee je het op je specifieke hardware kunt flashen.

Goede plaatsen om te zoeken naar toekomstige informatie over 'Ubuntu voor tablets / telefoons' (en vooral poorten) zou dat waarschijnlijk zijn OMG! Ubuntu! , Phoronix of ubuntu-nieuws

Bijwerken:
Zie deze pagina voor meer officiële informatie over het porten van Ubuntu touch Ubuntu Wiki Vanaf morgen (02-22-2013) zal het gedetailleerde informatie hebben over wat er moet gebeuren om te porten naar andere apparaten.


6
2018-01-23 06:05

Op OMG! Ubuntu → http://www.omgubuntu.co.uk/2013/01/ubuntu-phone-download-will-be-ready-late-february. De bron van Ubuntu Phone OS (UPOS) is beschikbaar. Maar dat is gebouwd voor Samsung Galaxy Nexus en Nexus 4, niet voor Nokia.

.IMG bestand - waarschijnlijk.

N9 is een geweldige telefoon en UPOS kan worden geïnstalleerd ... ook, hardware is hetzelfde als veel telefoons, een daarvan is Galaxy Nexus, telefoon waarop UPOS wordt gepresenteerd.

Als ontwikkelaars Android voor N9 kunnen bouwen, kunnen ontwikkelaars UPOS voor N9 bouwen. Wacht, en N9 staat in de toekomst op de ondersteuningslijst van UPOS.

Android-stuurprogramma's kunnen ook worden gebruikt voor UPOS. Android-stuurprogramma's voor N9 bestaan. Android-stuurprogramma's + Nexus UPOS build = N9 UPOS-build. Dat is mijn geest.


4
2017-09-02 09:08

Zal Ubuntu voor je telefoon goed werken op een Samsung Galaxy Tab2 met 3G?

Wat achtergrond:

 • De Ubuntu voor telefoon bouwen is voor telefoons.

 • De Samsung Galaxy Tab2 (7 "of 10.1") is een tablet.

 • Een tablet met 3G heeft mobiele 'breedband' datamogelijkheden.

Dus met een 3G-compatibele tablet kunt u VoIP gebruiken, maar niet maak 'mobiele' telefoontjes. (Tenzij u een add-on 'apparaat' toevoegt aan de tablet.) Dat geldt ook ongeacht welk besturingssysteem op de tablet aanwezig is.


Een andere vraag (die je niet vroeg) is of er een versie van zal zijn Ubuntu dat zal werken aan de Galaxy Tab2.


3
2018-01-08 17:03Ik dacht dat het voor hardware-doeleinden een soortgelijke build zou zijn. Ook zei de verkoper met wie ik sprak dat de Galaxy Tab2 in staat is om reguliere telefoongesprekken te voeren zonder VoIP, in tegenstelling tot de Nexus 7. Omdat ik het niet eerder vroeg, is er dan een versie van Ubuntu voor tablets? - Gonçalo Pinto Ferreira


"Het werk aan de telefoon en tablet loopt ook ten einde, de hele convergentie   verhaal, echt waar. "

Michael Hall, Canonical Community Manager

Het is niet compatibel en zal dat nooit zijn. Dit is de officiële blogpost van Mark Shuttleworth (oprichter van Ubuntu) over het onderwerp, geschreven op 5 april 2017:

https://insights.ubuntu.com/2017/04/05/growing-ubuntu-for-cloud-and-iot-rather-than-phone-and-convergence/

(Ik was ook verdrietig)


2
2017-07-01 16:49Ik geloof dat dit antwoord waarde heeft. Ik zou graag zien dat het wordt verplaatst naar het rechtmatig genoemde duplicaat: askubuntu.com/questions/236276/... - Elder Geek
Gedaan: askubuntu.com/a/952448/399363  Dank je - Álvaro F. López de Quadros


Ik denk dat je elke Hardware / Device kunt gebruiken in zoverre het aan de volgende vereisten voldoet.

De hardware-eisen zijn zeer acceptabel. De Ubuntu-smartphone met instapniveau moet ten minste een 1 Ghz Cortex A9 (één kern als het absolute minimum), 512 MB of 1 GB geheugen, een 4-8 GB eMMC + SD voor opslag en Multi-touch-mogelijkheden hebben.

De high-end Ubuntu "superphone" is een beetje veeleisender en heeft minimaal Quad-core A9 of Intel Atom processoren nodig, minimaal 1 GB voor geheugen, minimum 32 GB eMMC + SD voor opslag en Multi-touch.*

Ik weet niet of het tablet ondersteunt vanwege de schermresolutie. het zal echter geweldig zijn op tablet.

bronnen: Klik hier


0
2017-11-09 16:58

ik denk de XDA-site moet hier ook worden vermeld. Voor veel telefoons en tablets is dit een goede plek waar ontwikkeling wordt gedaan. Er is geen ondersteuning, althans niet van Ubuntu of canoniek, maar er is een grote community die probeert aan de slag te gaan. Hier ze hebben een lijst met telefoons waarop ontwikkeling plaatsvindt om Ubuntu aan te raken. Lees zeker de forums om te zien of alles wat je nodig hebt werkt.


0
2018-01-14 22:37

Wat de meeste mensen over het hoofd zien, is dat Ubuntu Touch op de officieel ondersteunde apparaten draait tot nu wordt uitgevoerd bijna twee besturingssystemen op hetzelfde moment, niet een.

U hebt Ubuntu Touch waarop het apparaat wordt uitgevoerd en dat uw interface is en u hebt een LXC-container met Android-services. Hoewel de LXC-container geen volwaardige Android is met een gebruikersinterface, verbruikt deze set-up een beetje meer bronnen en maakt het porten voor niet-Android-apparaten gecompliceerder.


0
2017-08-15 07:19