Vraag Hoe een bestandsserver via internet in te stellen?


Ik zou thuis overal op internet toegang tot de bestanden op mijn bureaublad willen hebben.

Ik weet niet veel, maar ik denk dat dat betekent dat je een FTP-server opzet, toch? Kun je me alsjeblieft in de goede richting wijzen - een aantal referentiematerialen en tutorials?


3
2018-04-28 11:34


oorsprong
antwoorden:


Ik zou u ontmoedigen om FTP te gebruiken, omdat het een duidelijk tekstprotocol is zonder enige beveiliging.

In plaats daarvan raad ik aan dat je ssh gebruikt. Dan krijg je zowel veilige remote shell-toegang als bestandsoverdracht, alles in één service. apt-get install openssh-server en je bent goed om te gaan. Dan kunt u bijvoorbeeld verbinding maken met uw machine Plaatsen -> Verbinden met server op een Gnome-bureaublad, sftp in een schaal, of met WinSCP op Windows.

Om uw machine te bereiken, zelfs met een dynamisch IP-adres, kunt u een gratis dynamische dns-service gebruiken, zoals DynDNS of FreeDNS, waarmee je een hostnaam krijgt zoals mijnbox.uni.cx.

NAT is ook geen probleem, als je maar de juiste poort naar je computer stuurt. (tcp 22 in het geval van ssh)


4
2018-04-28 11:42Remote shell-toegang zou nog beter zijn. Bedankt voor die suggestie! - JGNog
DynDNS - dat is geweldig! - JGNog


ad 1) als u NAT hebt, moet u port forwarding instellen. Als je dat niet kunt en niets anders helpt, kun je nog steeds ipv6-tunnel op je thuiscomputer uitvoeren en kun je vanaf andere computers verbinding maken met ipv6-connectiviteit.

Ik zou disablig-wachtwoordverificatie aanbevelen in openssh-server en sleutelbestanden gebruiken als u besluit om de openssh-server te gebruiken.


0
2018-04-28 11:47

Ik zou alleen willen toevoegen dat als je een download-kap op je verbinding hebt, wees voorzichtig. Meestal geldt dit als je een limiet hebt, zowel voor uploaden als voor downloaden. Als u een kabelmodem of DSL-verbinding hebt, onthoud dan dat het stroomopwaartse gedeelte van uw verbinding (met andere woorden) veel beperkter is dan het stroomafwaartse gedeelte.

Ook blokkeren sommige ISP's sommige poorten. Vidéotron in Quebec (CANADA) blokkeert bijvoorbeeld poort 80. Dus als ik een website wil hebben, zou ik poort 8080 moeten gebruiken, bijvoorbeeld.


0
2018-04-28 12:28Ik zal deze functie niet intensief gebruiken, dus de upload-cap zal geen probleem zijn. Ik zal onderzoeken of mijn ISP poorten blokkeert. Dank je. - JGNog


Je moet: 1) Zijn verbonden met internet met een statisch, wereldwijd IP-adres. Geen NAT- of VPN-bridge of wat dan ook. 2) Stel een FTP-server in, hoe eenvoudiger - hoe beter. Zorg ervoor dat anonieme toegang niet per ongeluk wordt toegestaan.


-1
2018-04-28 11:38Statisch IP-adres. Is dat niet een probleem in een typische thuis internetverbinding? - JGNog
Voor mij zou het bijvoorbeeld gemakkelijker zijn om een ​​statisch IP-adres (200 keer zo veel = 6 $ per maand) te krijgen en vervolgens een willekeurig schema in te stellen. - Barafu Albino