Vraag Kan een programma niet uitvoeren dat geïnstalleerd is via gem install


Ik heb Ruby geïnstalleerd met RVM.

Ik deed een gem install rspec commando en het leek Rspec correct te installeren. Als ik een rspec doe, krijg ik een "Het programma 'rspec' is momenteel niet geïnstalleerd" en word ik voorgesteld om het te pakken.

Als ik opnieuw een gem install rspec probeert te doen, laat dit zien dat rspec al was geïnstalleerd. Ik probeerde sudo gem install rspec te doen omdat ik dacht dat het een toestemmingsprobleem kon zijn, maar toen zei de terminal dat het edelsteenprogramma niet was geïnstalleerd.

Hoe kan ik de programma's die ik "edelsteengeïnstalleerd" heb uitvoeren in Ubuntu uitvoeren zonder een "apt-get" te doen?


3
2018-05-27 02:27


oorsprong
antwoorden:


Mijn probleem was dat de robijnversie van mijn edelsteenomgeving anders was dan die van de robijnversie van rvm.

Ik heb de commando's gebruikt

gem env
which ruby

Om het probleem te diagnosticeren. Dit gaf me de robijnversie die werd gebruikt door edelsteen en rvm en vervolgens werd gebruikt

rvm use <ruby-version>

Om de twee ruby-versies te evenaren.

Ik heb een blogpost gemaakt met meer details: Problemen met het uitvoeren van het uitvoerbare bestand van een juweel dat is geïnstalleerd onder rvm


2
2017-07-13 12:22

Wanneer je gebruikt rbenv in plaats daarvan RVM heeft u de optie om uit te voeren rbenv rehash, waarmee gem-binaries naar pad worden geplaatst, zodat u het kunt gebruiken. Je moet ook rennen rbenv rehash elke keer dat u nieuwe edelsteen installeert die binaire bestanden bevat.


1
2018-06-27 06:38

Ik leek helemaal geen RFM te hebben op Ubuntu 15.04. De oplossing was om de rbenv pakket. Nu kan alles wat ik heb geïnstalleerd via "gem install" nu worden uitgevoerd.


0
2018-05-17 20:59