Vraag Hoe kan ik de Nautilus-bron opnieuw opbouwen en testen?


Ik ben nieuw bij het programmeren op OS-niveau, dus excuses voor de noobness.

Uiteindelijk zou ik het gedrag van het klikken op "Bureaubladachtergrond veranderen" willen veranderen van het bureaublad contextmenu. Het lijkt erop dat het Nautilus-pakket de bron bevat en ik heb zelfs de regel gevonden die het bureaubladbedieningspaneel oproept nadat op "Achtergrond van bureaublad wijzigen" is geklikt.

Is het mogelijk om de aangepaste versie van Nautilus opnieuw te compileren, te testen en op mijn eigen systeem te installeren? Dit kan ultra noob zijn en een vraag als deze stellen maar ik weet het gewoon nog niet!


3
2017-11-15 18:39


oorsprong
antwoorden:


Ga als volgt te werk om de bron te downloaden en opnieuw te maken:

  1. Installeer alle build-afhankelijkheden voor nautilus: sudo apt-get build-dep nautilus
  2. Rennen apt-get source nautilus in een map waar u de bron wilt hebben.
  3. cd in de nautilus- directory.
  4. Rennen debuild -uc -us. Hiermee wordt een niet-ondertekende bron gemaakt, een niet-ondertekend wijzigingenbestand en een of meer binaire pakketten. Je zult dit ene niveau van een map lager vinden.
  5. Installeer de verpakking (en) met sudo dpkg -i /path/to/binary-package1.deb /path/to/binary-package2.deb [...].
  6. Breng wijzigingen aan in de bron en herbouw / installeer zo vaak als je wilt.

U kunt dit recept toepassen op ieder Debian / Ubuntu-pakket.

Om de installatie van uw gewijzigde versie ongedaan te maken, keert u eenvoudig terug naar de belangrijkste upstream Ubuntu-versie van het pakket door die versie opnieuw te installeren en te selecteren in uw pakketbeheer. Dit houdt uw systeem schoon zonder bestanden overal onbeheerd door uw pakketbeheer.


2
2017-11-15 20:58

U kunt de bron ophalen door gewoon te lopen apt-get source nautilus. Hiermee wordt een map gemaakt met de naam nautilus-. Je kunt dan naar daar gaan, je wijzigingen aanbrengen en dan ./configure, sudo make, en dan sudo make install


1
2017-11-15 18:55Nee! Installeer het niet zo. Het zal overal bestanden installeren en mogelijk uw pakketbeheer breken! Zie mijn antwoord voor een elegantere Debian / Ubuntu-manier om dit te doen. - gertvdijk