Vraag Ubuntu 14.10 installeert niet in virtualbox


Ik gebruik momenteel Windows 8.1 x64 (een probleem op zich dat ik helaas niet kan veranderen ;-P) met de nieuwste versie van VirtualBox (4.3.18 r96516). Ik heb de serverversie zonder problemen kunnen opstarten, maar ik kan de desktopversie niet laten werken.

Ik kan naar het menu opstarten en het proces starten (selecteer de optie om te installeren en / of proberen) en het zal door het inital Ubuntu 14.10 laadscherm komen (met de voortgang "bar / dots") maar dan komen we bij een vervelende scherm van vervormde kleuren en dat is het.

Mijn hypothese is dat het beeldschermstuurprogramma / de server niet werkt met VirtualBox en wat ik in wezen zie is het display in een waardeloze modus (16colors @ 62x24) omdat ik een perfect fijn scherm met cursorknoppen en alles en dan sta ik opeens in dat vervelende scherm. De muis verschijnt (smerig kijken en het hele scherm vullen) maar niets anders.

Hier is een screenshot:

enter image description here

Hier zijn mijn instellingen in een album (ik kan desgewenst meer toevoegen, maar ik heb in wat ik dacht dat het meest relevant waren):

enter image description here

enter image description here

enter image description here

enter image description here


126
2017-10-24 13:32


oorsprong


Vertel ons welke configuratie u heeft gemaakt voor die Ubuntu vm. - LnxSlck
Bijgewerkt bericht om link naar instellingen screenshot album te bevatten. Hier is het weer voor het gemak: imgur.com/a/JGOlL. - MVit
Het 128 MB geheugen deed niets. De oplossing van Gipnokote was de juiste oplossing. - MVit
Bug wordt hier vastgelegd met VirtualBox: virtualbox.org/ticket/13615 - Stéphane
Hetzelfde probleem met Lubuntu 16.10. Het inschakelen van EFI was de enige oplossing die voor mij werkte: askubuntu.com/questions/852962/... - Timothy C. Quinn


antwoorden:


Raken Rechts Ctrl+F1 (je zult de schaal zien) en dan Rechts Ctrl+F7. Afhankelijk van het gebruik van de Virtualbox-configuratie Links Ctrl+alt samen in plaats van Rechts Ctrl.

Je bent goed om door te gaan met de installatie.


Dit werkt door de grafische buffer van de kernel / X / XRandR te dwingen de monitor opnieuw te detecteren en in de juiste resolutie weer te geven.


166
2017-10-24 15:07



Alt + Ctrl + F1 wordt vastgelegd door de host. Het gebruik van rightctrl + F1 en dan rightcontrol + F7 werkt. - Jo-Erlend Schinstad
In het verleden had ik een soortgelijk probleem als dit en door 3D-versnelling in te schakelen en het VRAM-aantal te verhogen, kon ik het besturingssysteem installeren. - GhostMotleyX
Om te werken wanneer u een OSX-host gebruikt, moet u op drukken Left Cmd + fn + F1 en dan Left Cmd + fn + F7. - Nicholas Ryan Bowers
Voor mij <right_ctrl + f7> werkte <right_ctrl + f1>. nabling 3D-versnelling en het vergroten van VRAM heeft hier niet geholpen. - rogerdpack
Oplossing succesvol met hetzelfde probleem in Oracle VB 5. 2.12, lubuntu 18.04 LTS. Bedankt! - Ignorante


U moet schakelen tussen tty dus de gast-GUI kan zichzelf vernieuwen en de omgeving correct detecteren. Dit is momenteel een kleine fout.

Ik zou voorstellen om te doen CTRL+ALT+F1 en dan CTRL+ALT+F7 maar als je bent zoals ik, zou dit worden ontvangen door de host en niet door de gast.

De juiste toetscombinatie om over te schakelen naar tty1 tijdens het scherpstellen op het Gastvenster is:

JUISTE CTRL+F1

gevolgd door

JUISTE CTRL+F7

Merkte op dat ik de JUISTE CTRL die dezelfde is die door VirtualBox wordt gebruikt om te ontsnappen aan de focus van de VM.

Getest met:

  • VirtualBox 4.3.18
  • Host Ubuntu 14.10 64-bit
  • Gast Ubuntu 14.10 64-bit

Een andere manier om het te laten werken, is zoals Whaaaat vermeldt. In de VM-instellingen, onder de sectie Systeem, activeer de Schakel EFI in checkbox.

enter image description here

Maar zorg er ook voor dat je chipset ook is ingesteld PIIX3 sinds ICH9 zal niet werken. Het laat je achter in een zwart scherm.

enter image description here

Wanneer EFI is ingeschakeld, kan het opstartproces iets langer duren en kan het scherm zwart blijven totdat het Ubuntu-logo verschijnt tijdens het opstarten. Als je het ziet Opstarten in beveiligde modus direct na het starten van de VM zul je geen problemen ondervinden, zo niet, wacht dan een beetje.

enter image description here

enter image description here

Merk op dat ik dit heb getest met 32 ​​MB video, 64 MB video en 128 MB video. De video heeft niets te maken met het probleem in zowel 32-bits of 64-bits.


31
2017-10-27 18:47



@Whaaaaaat Ik ben een ninja-dief-kerel !! .. en testte ook je methode, wat goed is, maar als je kunt, voeg je het Chipset-probleem met ICH9 toe. - Luis Alvarado♦
Voor OSX-hostbufsies (zoals ik) is de vereiste toetsencombinatie fn + ctrl + alt + f1 / f7 - janih
Dit werkte perfect. Dank je. Na een verspilling van 20 minuten mislukkingen werkte dit meteen de eerste keer. Dank je!!! - J-Dizzle


Schakel de EFI-modus in.

enter image description here

Tijdens het booten ziet u mogelijk enkele fouten. Deze zijn echter onschadelijk en doen niets aan uw systeem. Het zal nog steeds werken.

Zorg er bij gebruik van de EFI-modus voor dat de chipset is ingesteld op PIIX3-modus, zoals in mijn foto. Het hebben op ICH9 is niet pret. PIIX3 is echter de standaard, dus u zou het niet moeten instellen.

Kennelijk houden Ubuntu en EFI nu van elkaar, dus werken ze beter samen dan alleen.


16
2017-10-28 17:54



+1 Voor een andere geweldige methode .. zal stea ... leen het. - Luis Alvarado♦
Als EFI is ingeschakeld, lijkt het erop dat het de initiële prompt doet via een consolemenu, waardoor het (GUI en) probleem wordt vermeden. Leuk! - rogerdpack
Ja, maar hoe gaat men verder? Dat is de vraag. - Nik-Lz


Ik veranderde de chipset in ICH9, uitgeschakeld geneste paging. Dat loste het voor mij op.


3
2017-11-03 10:00



Werken! Zorg ervoor dat je 3D-versnelling en PAE / NX uitschakelt als je die had ingeschakeld. - totaam
Werkte hier niet, ik ben verdrietig om te vertellen. - rogerdpack


Ik denk dat het probleem is met 64-bit-versies. Op dezelfde virtuele machine werkt de 64 bit niet, maar 32 wel. Met 128M video werkt de 64 bit prima.


2
2017-10-24 15:15



Moeilijk te zeggen, maar hiermee wordt het probleem niet aangepakt. Het werk rond werd geleverd door Gipnokote. - MVit
Het spijt me, ik verwarde 14.04 met 14.10 dat niet werkt met 128M os videogeheugen. Het spijt me. - Think
@Think Ubuntu 14.04 64-bit werkte als een bedel met 16 MB videogeheugen in VirtualBox en had alles met 128 MB videogeheugen. Maar kon niet concurreren met Linux Mint. - angulared
Helaas voor mij (64-bit windows 10 host) leek 32 en 64 bit ubuntu dezelfde fout te vertonen ... - rogerdpack