Vraag Hoe exFAT in Ubuntu 14.04 in te schakelen


Ik heb zojuist Ubuntu 14.04 geïnstalleerd en ik kan mijn niet koppelen exFAT HDD.

Ik krijg de volgende foutmelding:

Unable to access “SeagateHDD”
Error mounting /dev/sdb1 at /media/me/SeagateHDD: Command-line `mount -t "exfat" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8,namecase=0,errors=remount-ro,umask=0077" "/dev/sdb1" "/media/me/SeagateHDD"' exited with non-zero exit status 1:
stdout: `FUSE exfat 1.0.1
'
stderr: `ERROR: `Operating Systems' has invalid checksum (0x281c != 0x2450).
'

ik installeerde exfat-utils en exfat-fuse apt-get gebruiken maar geen geluk. Ik heb ook de repository geprobeerd ppa:relan/exfat maar ik heb:

Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
 fuse-exfat : Depends: fuse-utils (>= 2.7) but it is not installable
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

Kan iemand me een hint geven? Al mijn back-upgegevens staan ​​op die HDD.

BEWERK:

De uitvoer van $ sudo apt-cache policy exfat-fuse is:

exfat-fuse:
  Installed: (none)
  Candidate: 1.0.1-1
  Version table:
     1.0.1-1 0
        500 http://ppa.launchpad.net/relan/exfat/ubuntu/ trusty/main amd64 Packages

Ik probeerde het op een Linux Mint en had hetzelfde probleem. Ook geprobeerd het op een Mac te monteren en het werkte perfect zodat de gegevens niet beschadigd zijn.

EDIT2:

Het lijkt erop dat het een probleem was met mijn harde schijf die blijkbaar ik losgekoppeld van de USB-poort zonder te ontkoppelen en het had een checksum-fout. Wat ik deed was dat ik het op mijn Mac had aangesloten en dat deed het automatisch fsck_exfat schijfcontrole die het probleem oploste en ik kon het ook op Ubuntu laden. Ik denk dat hetzelfde ook op Ubuntu kan worden bereikt, maar ik weet niet welke hulpmiddelen ik daarvoor moet gebruiken.


126
2018-04-20 14:27


oorsprong


post de uitvoer van apt-cache policy fuse-exfat - Avinash Raj
Ik heb de vraag bewerkt en de info toegevoegd - Iuliu


antwoorden:


Als u de onderstaande pakketten alleen installeert, worden uw exFAT geformatteerde schijven automatisch gemount,

sudo apt-get install exfat-fuse exfat-utils

Of u kunt proberen het handmatig te monteren na het installeren van de bovenstaande pakketten,

sudo mkdir /media/exfat
sudo mount -t exfat /dev/sdxx /media/exfat

/dev/sdxx - je exfat-partitie.

In Ubuntu 14.04, exfat-fuse en exfat-utils pakketten zijn beschikbaar in Universe-repository. Schakel deze repository dus in om deze twee pakketten op Ubuntu 14.04 te installeren.

sudo add-apt-repository universe

En vergeet niet om alle repositories bij te werken,

sudo apt-get update

193
2018-04-20 14:44Wanneer ik probeer te installeren fuse-exfat ik krijg Depends: fuse-utils (>= 2.7) but it is not installable. Nochtans als ik de ppa:relan/exfat ppa sudo apt-get install fuse-utils exfat-fuse werkt ok, maar het wordt nog steeds niet weergegeven. - Iuliu
herstarten. - Avinash Raj
meteen doen - Iuliu
geen succes. Nadat ik de ppa:relan/exfat ppa uitvoeren $ sudo aptget install exfat-fuse exfat-utils uitgangen in Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done exfat-fuse is already the newest version. exfat-utils is already the newest version. 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. en $ sudo apt-cache policy fuse-exfat uitgangen in N: Unable to locate package fuse-exfat. - Iuliu
zijn er 2 verschillende pakketten, fuse-exfat en exfat-fuse? - Iuliu


hoe zit het met compileren van de bron?

# wget http://sourceforge.net/projects/fuse/files/fuse-2.X/2.9.3/fuse-2.9.3.tar.gz
# tar -xzvf fuse-2.9.3.tar.gz
# cd fuse*
# ./configure
# make
# make install

4
2018-04-20 16:43

Voeg gewoon de volgende PPA toe en installeer vanaf de PPA:

sudo apt-add-repository ppa:relan/exfat
sudo apt-get update
sudo apt-get install exfat-fuse exfat-utils

en start de computer opnieuw op.


2
2018-05-11 14:41

Ik had hetzelfde probleem en ik probeerde fuse en alles aanbevolen in de forums met het opzetten / verifiëren van lont en probeer het handmatig te monteren, maar geen geluk.

Het probleem is opgetreden omdat ik de schijf heb uitgeworpen voordat ik deze heb opgeheven toen mijn macbookpro werd geraakt. Dus gebruikte ik Diskutility van MacBook om het te repareren en het begon weer te monteren in ubuntu met al mijn gegevens intact.


1
2018-06-03 05:29

Hier is hoe ik zojuist een perfecte en schone installatie van ondersteuning voor het exFAT-bestandssysteemtype heb gemaakt om toegang te krijgen tot mijn nieuwe micro SD-kaart, in mijn Ubuntu 12.04 (64-bit, draaiend op een Thinkpad T60, dual core, 2.0GHz en 4Gb ram, draait op een interne Kingston SSD-drive). Het enige wat u hoeft te doen is installeren Synaptic Package Manager, mogelijk door de standaardpakketbeheerder te gebruiken. Typ vervolgens exfat in het zoekvak. Toen ik dit deed, kwamen er maar twee items in de lijst te voorschijn: exfat-utils en exfat-fuse. Plaats nu een vinkje in beide vakjes door met de muisaanwijzer te klikken (eigenlijk heb ik de bovenste aangekruist) en kreeg ik een bericht dat beide nodig zijn. Toen ik het pop-upbericht sloot, waren beide vakjes aangevinkt voor me). Klik vervolgens op toepassen. Toen de installatie (zeer snel en gemakkelijk) werd voltooid, opende ik mijn bestandsbeheerder. Linksboven klikte ik op de micro SD-kaart die eerder niet te monteren was. Onmiddellijk wordt de inhoud van de kaart voor de eerste keer weergegeven, sinds het formatteren van de kaart naar exFAT. Ik had toen alleen een testtekstbestand om me te helpen bepalen wat er aan de hand was. Nu is alles perfect en hoef ik niet handmatig iets te doen (zoals monteren en loskoppelen). Het is allemaal automatisch, zoals met kaarten die zijn geformatteerd naar FAT32. VOILA !!! Alles is goed, nu. Genieten ! OPMERKING: ik had mijn 512 Gb generieke micro SDHC klasse 10-kaart opnieuw geformatteerd in Windows XP 32-bit, omdat het op dat moment niet mogelijk was met mijn Ubuntu-systeem van toen, voorafgaand aan de bovenstaande installatie van exFAT-ondersteuning.


1
2018-02-07 06:14