Vraag Systeem kan niet worden opgestart


Dus ik was bezig met het opnieuw opstarten van het systeem gisteravond en het leek te blokkeren bij het Ubuntu-logo dat normaal verschijnt bij het herstarten of afsluiten.

Dus na ongeveer een uur te hebben gewacht om opnieuw op te starten, besloot ik op de aan / uit-knop te drukken om het systeem uit te schakelen. Na dit te hebben gedaan en nogmaals op de aan / uit-knop te drukken om het systeem te starten, heb ik de Ubuntu-partitie (dual boot machine) geselecteerd en deze boot helemaal niet meer op. Ik kan het andere OS opstarten, dat is Windows 7 ok.

Er is een lijst met ik denk dat interne commando's op het scherm staan ​​en de laatste opdracht was "Mount-netwerk-netwerksystemen stoppen" [OK].

Ik heb geprobeerd om Ctrl + Alt + Del te raken en het systeem zal opnieuw opstarten, maar zal tijdens het booten opnieuw worden opgesloten.

Kan ik iets? Ik heb dit eerder gehad en ben een nieuweling. Ik heb het systeem zojuist opnieuw geïnstalleerd, maar nadat dit opnieuw is gebeurd, wil ik het echt niet meer opnieuw installeren.

Suggesties zijn altijd welkom! Bedankt!


3
2018-02-20 12:26


oorsprong
antwoorden:


Eigenlijk klinkt het alsof het probleem dat u ondervindt, te maken kan hebben met uw initialisatieopdrachten.

Heb je iets geïnstalleerd voorafgaand aan deze gebeurtenis?

Probeer dit: Start de Ubuntu LiveCD op (gebruik de Try Ubuntu-optie) en open een terminal en bestanden: Klik op uw Ubuntu-schijf in Bestanden en sluit vervolgens Bestanden. In de Terminal:

Type:

rootfs="/media/$(cat /etc/fstab | grep "/media.*ext4" | awk '{print $3}'`

Dan:

sudo mount --bind /dev "$rootfs/dev
sudo chroot $rootfs
mount -t sysfs none /sys
mount -t proc none /proc
mount -t devpts none /dev/pts
update-initramfs -k all -c
umount /sys
umount /proc
umount /dev/pts
exit
umount "$rootfs/dev"
cp "$rootfs/var/log/apt/history.log" /home/ubuntu

Voordat u opnieuw begint, plaatst u vervolgens de laatste paar secties van het "history.log" -bestand in de basismap.


2
2018-02-20 15:46Ja, ik geloof dat er enkele updates waren geïnstalleerd voorafgaand aan het herstarten. Wat die updates waren, ik weet het toch niet zeker. - Muhnamana
Als je dat /var/log/history.log ophaalt, kunnen we zien wat de updates waren. - Chuck R
Ik zal dit proberen als ik vanavond thuiskom. - Muhnamana
Ok, dus ik kon van de livecd opstarten, maar waar zijn deze terminal en bestanden? - Muhnamana
Ik deed die lijst met opdrachten, ik wist niet zeker of iets werkte, alleen omdat ik er niet bekend mee ben. Het logbestand werd nooit opgeslagen in / home / ubuntu maar vond de /var/log/apt/history.log maar alles was van 2011-10-11 of iets in die zin. - Muhnamana


Je hebt niet gezegd of je je 'andere' OS zou kunnen booten. Als je dan echt iets obscuur kunt bewaren, kun je een probleem met de hardware afzwakken.

Als een laptop, dan klopt dit - probeer dan uw machine te sluiten, haal de stekker uit het stopcontact en verwijder de batterij. Als u een bureaublad gebruikt, sluit u het netsnoer en koppelt u het los. Wacht 10 minuten en vervang dan de batterij en het netsnoer. Probeer vervolgens opnieuw op te starten. Als het geluk heeft, gaat alles goed. Vraag me gewoon niet waarom het soms werkt: ik vermoed dat het een condensator of andere afvoer mogelijk maakt.

Als dit niet lukt, probeer dit dan: - Je hebt niet gezegd of je machine grub of grub gebruikt 2. Grub is behoorlijk op weg naar buiten dus ik ga ervan uit dat je op Grub 2 zit. Dit is een beetje problematisch omdat je, hoewel je mogelijk van Super kunt opstarten Grub2 disk (degene die ik gebruik als standby is v1.98), het kan Grub2 niet repareren, gewoon opstarten. Aangezien het doel van de oefening is om te vinden of je een opstartbaar systeem hebt, start je gewoon op vanaf de CD (download en brand eerst!) En er verschijnt een lijst met opties. De bovenste zal waarschijnlijk zoiets zijn als "Detect any OS". Selecteer dat en kijk wat er gebeurt.

Met een beetje geluk zult u zien wat lijkt op een normaal Grub2-scherm. Selecteer Ubuntu en kijk wat er gebeurt. Als de machine normaal opstart, hebt u waarschijnlijk een probleem met grub en moet u Grub2 repareren. Er zijn tal van manieren om dit te doen, maar een van de meest nette zodra uw machine wordt uitgevoerd. De Super Grub2-schijf moet het Boot Repair-hulpprogramma installeren. Open Terminal en voer in:

sudo add-apt-repository ppa: yannubuntu / boot-repair && sudo apt-get update

Dit voegt een ppa toe aan je reposlijst.

Ga nu naar binnen

sudo apt-get installeer -y boot-repair && boot-repair

Hiermee wordt Boot Repair geïnstalleerd en uitgevoerd. Dat kan in korte tijd de slag voor je zijn.

Ik hoop dat dit helpt. Succes!!


2
2018-02-20 13:07Bedankt voor je suggestie. Ik heb mijn vraag bewerkt om op te nemen dat ik het andere OS op de partitie kan booten. Ik zal dit vanavond proberen na het werk en verslag uitbrengen als het werkt. - Muhnamana