Vraag Extreem traag inloggen na upgrade van 11.10 naar 12.04


Ik heb zojuist mijn xubuntu 11.10 tot 12.04 geüpgraded en nu, wanneer ik me aanmeld in de GUI, moet ik ongeveer 3 minuten wachten voordat het bureaublad verschijnt. Alleen de achtergrondafbeelding wordt weergegeven. Het inloggen in de console werkt goed (met ctrl + alt + f2)

Nog vreemder: Als ik eerst in de console en vervolgens in de GUI inlog, start het snel op.  Als ik eerst in de GUI inlog, schakel over naar console en login, het duurt 3 minuten om op te starten in de GUI.

Mijn machine is een Thinkpad T420s.


3
2018-05-03 14:49


oorsprong
antwoorden:


Ik had een soortgelijk probleem waarbij inloggen alleen de achtergrond ongeveer 40 seconden zou weergeven voordat ik iets anders liet zien, maar de daaropvolgende logins waren snel tot de volgende herstart. Ik had ook hetzelfde gedrag waarbij inloggen bij een terminal de grafische login snel zou maken, dus het was een een-per-boot ding.

Ik heb een aantal dingen gewijzigd om het op te lossen, maar de mogelijke boosdoeners waren het uitschakelen van IPv6 of het uitschakelen van de service couchdb. IPv6 is iets dat ik in de nabije toekomst waarschijnlijk niet zal kunnen gebruiken, en couchdb is iets dat ik al een tijdje geleden heb geïnstalleerd en echt niet altijd hoeft te worden uitgevoerd. In ieder geval is de tijd vanaf het invoeren van mijn wachtwoord tot het hebben van een bruikbare desktop nu een paar seconden.

Als de wetenschap erom vroeg, kon ik altijd teruggaan en nagaan welke de vertraging veroorzaakte, maar ik zou eerst het IPv6-ding proberen en dan kijken of er optionele services worden gestart (je zou kunnen proberen BootChart om uw startup te loggen en niet-essentiële processen te herkennen die lang duren).


4
2017-11-09 18:46Ik heb hetzelfde probleem. Opgewaardeerd van 11.04 tot 11.10 tot 12.04. Ik heb last van dit probleem elke keer dat ik me aanmeld bij een account dat nog nooit is ingelogd sinds deze opstart. (dat betekent, na een zeer lange wachttijd om in te loggen bij een gebruiker foo, overschakelen naar een andere gebruiker bar duurt ook lang (wat in theorie niet zou moeten gebeuren als het wordt veroorzaakt door IPv6-service. - phoeagon


kan een oudere instelling zijn die tegenstrijdig is, als u zich aanmeldt als een andere gebruiker (bij voorkeur gemaakt na de upgrade) krijgt u dezelfde problemen?

als niet. start uw computer opnieuw op in de fail-safe modus. hernoem uw thuismap naar .old of zo en maak een nieuwe thuismap aan. vergeet niet om de juiste rechten daarvoor in te stellen. Vergelijk bij voorkeur met de oude map.

Ik zou dingen stapsgewijs verplaatsen naar de nieuw gemaakte thuismap van de oude tot ik ontdekte welke oude config er is met dingen knoeien.

of je kunt er gewoon voor kiezen om opnieuw te beginnen met je nieuwe nieuwe instellingen.


0
2018-05-03 15:20In mijn geval, nee. Een nieuw toegevoegde gebruiker heeft ook last van lange-desktop-laadtijd, de eerste keer dat hij / zij inlogt op de machine sinds de laatste keer opstarten. - phoeagon