Vraag Waarom hebben de Ubuntu-opslagplaatsen niet de nieuwste versies van software?


Waarom zijn pakketten in de officiële Ubuntu-repositories ouder dan de nieuwste (stroomopwaartse) versies van Debian Sid, PPA's, de auteurs, enz.?


127
2018-06-15 14:20


oorsprong


Dit gebeurt eigenlijk voor ieder distro, niet alleen Ubuntu. - dr01
@ dr01 Er zijn distributies met rollende distributies die altijd updates krijgen - daarom voldoen niet alle distributies aan deze vraag of de Ubuntu-ontwikkelingscycli - Thomas Ward♦


antwoorden:


Een Ubuntu-release doorloopt verschillende fases voordat deze daadwerkelijk het eindproduct bereikt:

 • Enige tijd voordat Ubuntu een release lanceert, bevriest het zijn pakketten op een bepaald moment.

 • Voordat een release uitkomt, maar na bevriezing van het pakket, wordt er meestal gewerkt aan het oplossen van alle bugs en problemen die zich in die pakketten kunnen voordoen. Nieuwe pakketversies worden niet meer geïmporteerd in de opslagplaatsen na het bevriezen van pakketten of functies.

 • Zodra de release plaatsvindt, worden er alleen nog wijzigingen in die pakketten aangebracht voor het oplossen van problemen en beveiligingsproblemen. Er zijn geen upgrades meer gedaan voor de pakketten in de officiële repository, zelfs als er nieuwe versies van de pakketten zijn uitgebracht.

Nieuwe versies van pakketten worden consequent geïmporteerd (van Debian) voor de volgende release van Ubuntu, totdat de volgende stilstand optreedt en hetzelfde proces zich herhaalt.

Als voorbeeld kunt u een kijkje nemen bij de release schema van 12.04.

Je kunt zien dat, hoewel 12.04 in april werd vrijgegeven, in januari 12 iets is genoemd Debian Import Freeze


112
2018-06-15 15:01Er lijken uitzonderingen te zijn op dit beleid, vooral voor webbrowsers (Firefox, Chromium). Hoewel meer dan 95% pakketten de onderstaande aanwijzingen kunnen volgen, is de webbrowser mogelijk de meest gebruikte toepassing voor de meeste gebruikers. - dotpush
+1 voor "Nieuwe bleeding-pakketten worden de hele tijd geïmporteerd"!
Als u de nieuwste software wilt, gebruikt u een Launchpad PPA-repository. - iBug


Twee redenen. De eerste is heel voor de hand liggend: er is een mens voor nodig om tijd door te brengen met het bijwerken van het pakket wanneer een nieuwe upstream uitkomt. De tweede is dat als u een stabiele release draait in tegenstelling tot de huidige ontwikkelversie, pakketten opzettelijk NIET willens en wetens worden bijgewerkt om breuk te voorkomen. Zien http://wiki.ubuntu.com/StableReleaseUpdates.


15
2018-06-15 14:27

Pakketten worden bevroren voor de release en vervolgens om verschillende redenen niet bijgewerkt. Als er nieuwe releases werden uitgebracht na de release, dan is de nieuwe versie ...

 • kan nieuwe bugs opleveren, waardoor de functionaliteit die aanwezig was ten tijde van de release terugliep
 • heeft mankracht nodig om te verpakken, testen en uploaden
 • heeft zijn eigen set beveiligingsupdates nodig
 • zou bijgewerkte vertalingen nodig hebben voor zijn gebruikersinterface
 • zou bijgewerkte documentatie (en vertalingen) nodig hebben
 • maakt technische ondersteuning uitdagender
 • kan gebruikers irriteren die gewend zijn geraakt aan de functies in de oude versie
 • kan nieuwere afhankelijkheden vereisen die andere apps zouden kunnen breken als ze in de repository waren gewijzigd
 • kan andere pakketten breken die van deze afhankelijk zijn
 • kan gebruikersscripts, sjablonen, hulpmiddelen enz. die voor de oude versie zijn gemaakt, verbreken

Dat gezegd hebbende, wees ervan bewust dat er gevallen zijn waarin Ubuntu doet volledige updates van softwareversies in de repository uitvoeren. Firefox bijvoorbeeld.

Ook is er een ubuntu-backports repository die gebruikers kunnen kiezen welke software-pakketten worden bijgewerkt die geen problemen zullen veroorzaken zoals hierboven genoemd. Het is standaard niet ingeschakeld, dus gebruikers moeten zich daarvoor aanmelden. Dit is gedaan om te voorkomen dat uw software onder u wordt vervangen. Ook is het niet zwaar bemand en dus weet ik niet zeker hoe vaak pakketten updates ontvangen.

Verder heeft het SRU-team onlangs beleidsregels een beetje bijgewerkt, waardoor het hopelijk een stuk eenvoudiger zal worden om pakketupdates voor alleen bugfixes te ontvangen.


14
2018-06-20 08:32

Normaal gesproken zijn de updates in vrijgegeven versies van Ubuntu bedoeld voor beveiliging en bugfixes, voorbeelden van dergelijke bugs zijn onder andere:

 • Bugs die, onder realistische omstandigheden, direct een beveiligingsrisico kunnen veroorzaken. Deze worden uitgevoerd door het beveiligingsteam en zijn gedocumenteerd in SecurityTeam / UpdateProcedures.

 • Bugs die ernstige regressies van de vorige versie van Ubuntu vertegenwoordigen. Dit omvat pakketten die volledig onbruikbaar zijn, zoals niet-installeerbaar zijn of crashen bij het opstarten.

 • Bugs die, onder realistische omstandigheden, direct verlies van gebruikersgegevens kunnen veroorzaken Bugs die niet onder bovenstaande categorieën passen, maar (1) een duidelijk veilige patch hebben en (2) een applicatie beïnvloeden in plaats van kritieke infrastructuurpakketten (zoals X.org of de kernel).

 • Voor langdurige ondersteuningsreleases willen we regelmatig nieuwe hardware inschakelen. Dergelijke wijzigingen zijn geschikt op voorwaarde dat we ervoor kunnen zorgen dat upgrades op bestaande hardware niet worden beïnvloed. Modaliases van nieuw geïntroduceerde stuurprogramma's mogen bijvoorbeeld niet overlappen met eerder verzonden stuurprogramma's. -Nieuwe versies van commerciële software in het Canonical-partnerarchief.

  -FTBFS (mislukt bouwen van bron) kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat het releaseproces er in het algemeen voor zorgt dat er geen binaire bestanden zijn die niet van een huidige bron zijn gemaakt. Meestal moeten deze bugs alleen in combinatie met een andere bugfix SRUed zijn.

  -Voor nieuwe upstream-versies van pakketten die nieuwe functies bieden, maar geen essentiële fouten oplossen, moet in plaats daarvan een backport worden aangevraagd.

Genomen van de uitstekende wikipagina StableReleaseUpdates.


11
2018-06-13 17:38

Ik zal proberen je vragen te beantwoorden op basis van mijn eerdere ervaringen van ubuntu-forums en ubuntu-planeet.

Ik vermoed dat ik me gewoon afvraag hoe de apt-repositories worden bijgewerkt en door wie.


11
2018-06-13 17:46

Het geaccepteerde antwoord in de link fossfreedom geplaatst als commentaar is erg goed.

Over het algemeen verschijnen pakketversies die zijn uitgebracht na het eerste deel van het nieuwe release-ontwikkelingsproces niet in de hoofdrepository's van die release, zodat een betrouwbare Ubuntu-versie grondig kan worden getest.

Mogelijk zijn sommige pakketten vrijgegeven aan de backports-repository als ze met succes zijn opgenomen in een toekomstige Ubuntu-release en als ontwikkelaars denken dat het ook met eerdere versies zal werken. Backports kunnen worden geactiveerd en gedeactiveerd in het Software Center (Bewerk-> Software Bronnen-> Updates-tabblad-> Niet-ondersteunde updates)


6
2018-06-29 22:58Zoals elders vermeld, zijn backports zeldzaam en er zijn er niet veel. - Thomas Ward♦


Het antwoord is niet vol.

Er zijn SOMMIGE pakketten die kunnen worden geïnstalleerd in een backportversie van Software Center. Aan de rechterkant van het venster, net links van de knop Installeren / Wijzigen, is er een selectievak waarin u de versie kunt wijzigen.

Exempli gratia: standaard conky is nu 1.8.x en je hebt daar 1.9.0 (precise-backports) als backport. Backports moeten natuurlijk eerst worden ingeschakeld.

Bron: http://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/conky/+bug/1003727

EDIT: Zoals hieronder vermeld, heeft niet elk pakket een backport, maar je hebt misschien een vroege toegang, soms als je het geluk hebt.


-3
2018-06-26 23:48Backports zijn niet beschikbaar voor elk pakket ... - papukaija