Vraag Beslissen tussen de installatie van een virtuele machine of dual-boot


Ik zou graag een pc willen opzetten om ubuntu meestal uit te voeren, maar ik moet ook XP gebruiken voor specifieke applicaties en testen. In het verleden zou ik eenvoudig een dual boot-machine hebben opgezet en vervolgens opnieuw opstarten en naar Windows XP opstarten als dat nodig was.

Aangezien het apparaat echter meerdere kernen en een aanzienlijk geheugen heeft, denk ik dat ik virtuele box-, Xen- of VMWare-hypervisors kan gebruiken. Ik denk aan het maken van Ubuntu als de "host" VM en XP als een gast-VM. Dit zou vooral leuk zijn voor testen / debuggen / ontwikkelen, omdat het mogelijk is om tegelijkertijd applicaties in beide OS's uit te voeren. Ik heb nog nooit een virtuele machine opgezet en denk dat ik door het stellen van de onderstaande vragen wat trial-and-error kan voorkomen.

Kortom, ik moet beslissen of een dual-boot- of VM-configuratie meer geschikt is voor wat ik wil doen.

Dit zijn mijn vragen:

  1. Ik hoef niet altijd XP te hebben. Staat de hypervisors toe dat ik de gast-VM afsluit, zodat de host-VM onmiddellijk alle geheugen- en processorbronnen kan gebruiken? Wanneer ik vervolgens de gast-VM ter sprake breng, is het dan gemakkelijk om aan te geven hoeveel geheugen en andere bronnen er door worden gebruikt? In het ideale geval wil ik dit vooraf van tevoren configureren en vervolgens de gast-VM in- en uitschakelen zonder eraan te denken.

  2. Is het mogelijk of raadzaam om het host-besturingssysteem 64bit te hebben en het gast-besturingssysteem 32bit te zijn? Als alternatief, als beide VM's 32 bit zijn en ik 8G RAM heb, kan de hypervisor dan elke VM van 4G RAM voorzien wanneer ze tegelijkertijd draaien?

  3. Welke hypervisors zijn het beste voor setups zoals ik heb beschreven?


23
2018-05-08 14:06


oorsprong


VMware is beter als u XP als host-besturingssysteem gebruikt. Virtual Box is beter als u Ubuntu als host OS gebruikt. - Curious Apprentice


antwoorden:


Uit mijn ervaring is het een goed idee om een ​​minder vaak gebruikt OS in een virtuele machine te gebruiken. Dit voorkomt opnieuw opstarten en maakt eenvoudige gegevensuitwisseling tussen beide werelden mogelijk. Als vuistregel zouden we het besturingssysteem moeten hebben waarmee we het meest werken als het host-besturingssysteem voor het gast-besturingssysteem dat we niet zo vaak gebruiken.

Van mijn kant kan ik alleen spreken voor Virtual Box, omdat ik heel weinig ervaring heb met andere oplossingen. Virtual Box is echter stabiel, gratis en beschikbaar op verschillende platforms. Ik raad het wel aan.

Nadelen en voordelen van een virtuele machine zijn samengevat in dit antwoord, dus ik zal ze hier niet herhalen.

Slechts één ding bovendien: als je software ontwikkelt, vind je het misschien best leuk om de bug alleen in een virtuele machine te laten werken.

Om uw vragen te beantwoorden:

  1. Ja, u kunt het gast-besturingssysteem gewoon afsluiten om alle bronnen weer terug te krijgen naar de host. U kunt zelfs een machinestatus opslaan om uw werk voort te zetten nadat u het weer hebt gewekt.

  2. De architectuur doet er niet echt toe. Ik voer zowel 64-bit machines als 32-bit machines uit op mijn 64-bit host. Ze voelen hetzelfde. Als uw processor virtualisatie biedt (wat zeer waarschijnlijk ook het geval is), kunt u zelfs 64-bits gasten op een 32-bits host uitvoeren.

  3. Dat hangt af van heel specifieke behoeften waar de ene of de andere oplossing op dit moment misschien beter is - we kunnen niet echt een aanbeveling doen voor alle aspecten. Dergelijke dingen zullen waarschijnlijk ook veranderen in de loop van de tijd.

Probeer het, het is niet zo ingewikkeld, en ondersteuning voor Virtual Box is uitstekend.

Hier is een voorbeeld van geheugengebruik van Virtual Box-machines:

enter image description here

De linkerkant is

  • Ubuntu 11.10 64-bit op een dual-core AMD CPU, 2 gebruikers ingelogd met 2,3 GiB geheugengebruik door verschillende applicaties.
  • Eén Windows XP 32-bits 4 GiB RAM actief.
  • Een tweede Windows XP 32-bit 1 GiB RAM draait.

De 1 GiB VM wordt verzonden om op positie te worden uitgeschakeld 1, de 4 GiB VM verzonden om te stoppen op positie 2.

Verdere uitbreiding van de geheugenmaten van de VM's leidde tot uitgebreid gebruik van swap waardoor het systeem bijna niet meer reageerde. Het runnen van 2 VM's met elk 4 GiB was hier niet toegestaan ​​op mijn systeem (8 GiB). Een van de machines werd vervolgens afgesloten van de Virtual Box-manager.


16
2018-05-08 15:30Bedankt! Er lijken enkele verschillen te zijn in de antwoorden over het al dan niet hebben van (bijvoorbeeld) 8 GB aan fysiek RAM en tegelijkertijd 4 GB aan elk twee 32-bits VM's toewijzen. Wat zeg je daarover? - Angelo
@Angelo: u kunt elke hoeveelheid RAM vrij toewijzen aan een machine, maar u hebt nog wat RAM over voor de host om de virtuele machine te bedienen. Virtual Box staat niet toe om meer dan 88% RAM aan een machine toe te wijzen. - Takkat
bedankt, ja ik begrijp dat er wat overhead moet zijn voor een virtuele doos. Wat ik vraag is of ik een grote hoeveelheid fysiek RAM (bijvoorbeeld 8 GB of 16 GB) kan krijgen en dan de maximaal mogelijke (4 GB) toewijzen aan elke 32-bits machine wanneer deze gelijktijdig wordt uitgevoerd. Het klinkt als uit het andere antwoord dat de 32bit VM's beperkt zijn tot het delen van de eerste 4GB fysiek geheugen (mijn vraag was misschien niet duidelijk). Is dit het geval? - Angelo
@Angelo: mijn tests (zie bewerking) geven aan dat je - op voorwaarde dat je genoeg RAM hebt - in staat zou moeten zijn meerdere 32-bit machines tegelijkertijd met 4 GiB te gebruiken. - Takkat


Met Virtualbox kunt u zelfs een koppeling toevoegen aan uw virtuele XP-machine op uw bureaublad of tussen uw toepassing om deze snel te starten, en kunt u ook gemakkelijk schakelen tussen gast en gastheer.

Door uw gast af te sluiten, herwinnen host onmiddellijk zijn bronnen, omdat virtuele machines voor uw systeem zijn als applicatie. Zelfs als u een virtuele machine gebruikt en als niet alle ram is gebruikt die hiervoor is ontworpen, wordt deze dynamisch aan de host gegeven. Voorbeeld: als u in totaal 8 GB RAM-geheugen hebt, stelt u een hoeveelheid van 4 GB RAM in op uw gast, maar deze gebruikt slechts 2 GB in zijn processen en de host krijgt dan toegang tot 6 GB RAM.

Eigenlijk is het heel eenvoudig om geheugen en andere bronnen in te stellen op uw VM, en deze worden onthouden bij elke VM-opstart.

Er is geen probleem bij het draaien van 32bit-gast op een 64 bit-host, ik doe het elke dag.

Je kunt zelfs 32bit-gasten op een 32 bit-host laten werken, dat is absoluut geen probleem.

Als alternatief, als beide VM's 32 bit zijn en ik 8G RAM heb, kan het   hypervisor bieden elke VM met 4G RAM wanneer ze actief zijn   tegelijk?

Die vraag heb ik niet echt begrepen, maar als je in totaal 8GB RAM hebt, kun je maar de helft ervan (4GB) aan je VM's besteden, als je meerdere VM's tegelijk wilt gebruiken, moest je 4 GB splitsen in hoeveel VM u wilt uitvoeren.

Aangezien je een eerste timer bent, kan ik je aanraden om VM Virtualbox te gebruiken, wat ook goed is voor gevorderde gebruikers, zodat je er mee kunt groeien. Het is per terminal beschikbaar in de officiële repository:

sudo apt-get install virtualbox

of controleer het gewoon in het Ubuntu Software Center.

Het komt naar je toe met een zeer gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige stap voor stap wizards om dingen te doen.

Ik help je graag in je VM-configuratie als je het nodig hebt.


5
2018-05-08 15:21Bedankt! Als ik het goed begrijp, zeg je dat als ik meerdere 32-bits VM's heb, ze beperkt zijn tot het gebruik van een fractie van de dezelfde 4 GB aan fysiek geheugen? - Angelo
Ja, correct, maar alleen als u ze tegelijkertijd wilt starten. Als u van plan bent ze een voor een uit te voeren, kunnen ze de volledige 4GB stroom hebben. - neonboy


antwoorden: A1: Ja, met VirtualBox kan elk ELK soort computer worden geëmuleerd (zolang het aan uw hardwarespecificaties voldoet). U kunt zelfs een 64Bit-machine in een 32Bit-computer emuleren. Dus wanneer u een VM start, neemt het het ingestelde hoeveelheid geheugen en de VD-ruimte op die u aan het begin had verteld. Zelfs als de VM niet al zijn geheugen gebruikt, zit daar nog steeds een leeg geheugen dat de hostmachine niet kan gebruiken. Dus als je sterk genoeg verwerkingskracht hebt, kun je zelfs ANDERE processorkaarten emuleren, enz., Hoewel dat meestal niet logisch is en je het niet zo gemakkelijk kunt volgen. En van grof vanwege hoe efficiënt virtualbox is, controleert het (naast het geheugen) de eerste keer dat je opstart (en elke keer nadat je hebt opgegeven), voor welke stuurprogramma's en dingen die het moet hebben als het opstart en probeert laat ze "vooraf laden" wanneer je opstart, dus je komt ook met een snellere boot.

A2: Ja en heel gemakkelijk, maar als je twee VM's hebt die elk de helft van je geheugen innemen, moet je nog steeds ongeveer 50-100 MB RAM hebben voor virtualbox en de host die ze gebruiken terwijl ze op de achtergrond worden uitgevoerd. Dus ongeveer 3,75 GB voor elke ...

A3: Wanneer u hypervisors bedoelt, bedoelt u Host OS of VMWare vs VirtualBox, omdat het eenvoudige antwoord is dat VMWare is verouderd en VirtualBox stabiel is. Dus je moet kiezen voor crashen en buggy, maar snel VMWare of Efficient en stabiel, maar neemt nog steeds een beetje geheugen in beslag bij het uitvoeren van VirtualBox ... Ik geef de voorkeur aan VirtualBox, maar veel anderen met niet-zo-bekwame hardware gebruiken graag VMWare. .. U beslist, hoewel ik u wel aanbeveel om Ubuntu met openbox te gebruiken als u wilt dat er minimale processen draaien wanneer u dual-VM's doet ...


2
2018-05-08 15:16Bedankt! Het klinkt alsof virtualBox of OpenBox het ticket kunnen zijn voor vette hardware. Weet iemand over Xen? - Angelo
Xen is goed, maar Vbox is veel eenvoudiger te gebruiken en biedt geweldige compatibiliteit met Windows XP. - neonboy
@TenorB, Verwijst u naar een van de open source producten van VMWare of de commerciële producten (VMWare Workstation / Fusion)? - Angelo
@Angelo Open source - TenorB
@Angelo VirtualBox en VMware zijn twee verschillende producten. - haziz


Tenzij je grafische intensieve taken bij de gast moet uitvoeren, werkt de VM prima. Ik heb geconstateerd dat Virtual Box erg gemakkelijk te installeren is voor wat je probeert te doen. U kunt de gast zo nodig laden en lossen. U kunt het geheugengebruik eenvoudig configureren en kunt instellen hoeveel geheugen de gast krijgt toegewezen. Het is het beste als u een 64-bits host met meer dan ongeveer 3 GB geheugen op de host gebruikt. Als u XP als gast gebruikt, is dit waarschijnlijk een 32-bits gast die geweldig werkt.

Alle drie VM-managers zijn geweldig. Xen wordt voornamelijk geconfigureerd via de opdrachtregel. Het is echt krachtig, maar kan een beetje ontmoedigend zijn. VMware is niet open source als dat belangrijk voor u is. Virtual Box werkt prima en is eenvoudig te configureren. Bepaalde functies vereisen een eigen add-on-pakket, maar zijn meestal niet verplicht.

Het enige waar ik u voor zou willen waarschuwen is de initiële schijfdrive. Dit is echt moeilijk om de virtuele partitiegrootte te veranderen na de eerste configuratie. Ik zou aanraden om het een beetje groter te maken dan je denkt dat je nodig hebt.

Kortom, virtuele machines kunnen geweldig zijn. Het is zeker handiger dan dual-boot.

Succes!


2
2018-05-08 19:02