Vraag Maak Ubuntu eerste optie bij dubbel opstarten


Ik heb Windows 7 en Ubuntu geïnstalleerd. Bij het rebooten moet ik altijd kiezen tussen deze 2. Hoe kan ik Ubuntu de eerste optie laten worden wanneer ik mijn computer start?


3
2018-06-29 16:48


oorsprong


Wat Ubuntu versie? Voor 12.04 zou dit al het standaardgedrag moeten zijn. Wilt u dat de keuze of vertraging ook wordt verwijderd? - david6


antwoorden:


Druk gewoon op Ctrl+alt+T op je toetsenbord om Terminal te openen. Wanneer het opent, voert u de onderstaande opdracht uit.

gksu gedit /etc/default/grub

Zoek deze regel:

GRUB_DEFAULT=0

0 is nu ingesteld voor Windows 7, verander het in het nummer geassocieerd met Ubuntu

Een andere manier is om te gebruiken Grub Customizer. Als je het niet hebt, kun je het installeren:

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer

3
2018-06-29 16:58

Open je terminal en typ dit

sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

vind dan deze regel (meestal regel nummer 13)

set default="0"

in standaard instellen als je plaatst 0 het zal booten naar de eerste titel die je hebt in grub.cfg en voor 1 zijn start tot 2e titel.

dus voor jouw geval zou het moeten zijn 0.


1
2018-06-29 16:58

Terwijl het gebruik van EasyBCD om de Windows-bootloader te bewerken, mogelijk een haalbaar antwoord is wanneer de traditionele BIOS- en MBR-benadering voor het opstarten van uw pc in gebruik is. Wanneer de gebruikte computer is geleverd met UFEI-firmware en bootmanger, zoals steeds vaker het geval is, is het gebruik van EasyBCD (naar eigen zeggen) niet echt geschikt.

Een van de aangeboden alternatieven (door EasyBCD) is om een ​​virtuele machine te gebruiken. Dat in combinatie met een ander gegeven, waarbij Grub2 EFI wresting control van MS UEFI gebruikt, Linux eerst opstart en uiteindelijk NTLDR met ketting downloadt om in Windows op te starten, ben ik geneigd me te laten overweldigen door de onnodige complexiteit van dit alles en te zeggen "hoe kan ik maak nu deze computer volledig Ubuntu ".


1
2017-07-08 19:14

Voor wat u vraagt ​​(Windows voor de standaard), neem ik aan dat u Wubi gebruikt.

Om de Windows Bootloader te bewerken, installeer EasyBCD. Het is een gratis tool (je zult onderaan op de "Registreer" link moeten klikken, hoewel je je niet hoeft te registreren) waarmee je de Windows BootLoader op een pijnvrije manier kunt aanpassen.

Start vervolgens EasyBCD. Ga dan naar de Bewerk Boot Menu deel, klik op de Ja vakje naast Ubuntu, klik dan op Instellingen opslaan. Je bent klaar!

enter image description here


0
2017-07-02 04:27