Vraag StartUp en ShutDown plannen


Ik gebruik vaak Torrents, dus ik moet weten hoe ik mijn computer kan opstarten en automatisch uitschakelen, wifi wordt om zes uur 's ochtends in mijn hotel ingeschakeld en om twee uur' s nachts uitgeschakeld. (Ik kan torrents plannen, dat is geen probleem), ik wil niet dat mijn computer altijd op een voeding wordt aangesloten.


23
2017-11-29 08:44


oorsprong
antwoorden:


Voor een eenmalige shutdown die je kunt gebruiken

shutdown -h 02:00

Om het in te plannen, kunt u gebruiken cron. Er zijn enkele GUI's voor gnoom tijdschema.

Maar om de machine op schema te zetten, moet je naar BIOS / UEFI-instellingen kijken.

Bijwerken: controleer de antwoorden over MythTV en Wake on Plan hieronder om het opstarten te plannen.


19
2017-11-29 09:03Deze vraag kan nuttig zijn: Hoe plan ik het wakker worden uit de slaapstand? - Alba Mendez


MythTV kan de computer afsluiten als deze niet meer in gebruik is en een paar minuten voordat de volgende opname start, wakker maken. Het doet het door ACPI-functies te gebruiken om de activeringstijd in te stellen voordat deze wordt afgesloten. Er is een uitgebreide howto bij het configureren van dit, wat in feite neerkomt op:

Controleer eerst of je Linux-kernel 2.6.22 of nieuwer is en of de HWclock-updatefunctie is uitgeschakeld zoals hierboven beschreven.

Eenvoudige test om de machine binnen 5 minuten te wekken

sudo sh -c "echo 0 > /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm"
sudo sh -c "echo `date '+%s' -d '+ 5 minutes'` > /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm"
cat /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm

Controleren

cat /proc/driver/rtc

Dit zou een lijst met parameters moeten retourneren. Controleer of de "alrm_time" 5 minuten in de toekomst is en de "alrm_date" is vandaag.

Schakel uw computer uit en kijk of deze binnen ~ 5 min weer op komt.

sudo shutdown -h now  

(in Ubuntu 10.4 "sudo shutdown -P now" (-h kan ertoe leiden dat het systeem opnieuw opstart))

Natuurlijk, als je altijd tegelijkertijd de computer moet afsluiten en tegelijkertijd moet laten ontwaken, kun je de wektijd in bios configureren (als er een dergelijke optie is) en een shutdown instellen rechtstreeks vanaf init-scripts


12
2017-11-29 10:59Geweldig, ik wist het niet. Moet alrm_pending 'ja' zijn als het alarm is ingesteld? - int_ua
Op mijn computer is alarm_pending "nee", zelfs nadat ik de wektijd heb ingesteld met behulp van het bovenstaande script. De machine wordt echter perfect wakker dus ik denk dat deze parameter iets anders betekent - Sergey


Ik heb een applicatie geschreven om het opstarten te plannen, het wordt genoemd Wake on Plan.

Het is nog niet beschikbaar in de officiële repository (beoordeling in behandeling), maar u kunt het vanaf de PPA gaan gebruiken:

https://launchpad.net/~xintx-ua/+archive/wakeonplan

Update 2014-2015:

Ik heb de QML-versie met Ubuntu SDK met behulp van de telefoon als doelwit en hopen op een gemakkelijke portering naar desktop meer dan een jaar geleden. Maar klikpakketten waren nooit klaar voor gebruik op desktops en nu ben ik aan het wachten tot pittige pakketten zullen zijn. Laat het me weten wanneer ze zijn. Nu zelfs snappy list -uv crashte op mijn installatie van 15.04x64 en het ziet er helemaal niet klaar uit. Of je kunt zelf een deb-pakket proberen te bouwen, ik zal proberen zoveel mogelijk te helpen.


6
2017-07-13 13:39Ik heb het geprobeerd (18 januari 2013) en het werkt goed onder 12.10 - hoewel er geen "Quantaal" pakket is. Is het onder actieve ontwikkeling? - Ed Villegas
Bedankt voor de info :) Niet echt actief omdat het nog steeds niet werd goedgekeurd vanwege een lege map in het pakket die ik niet kan vinden om er vanaf te komen, kijk hier: askubuntu.com/questions/221701 - int_ua
En Snel 12.08.x bedoeld voor gebruik onder 12.10 breekt veel, dus ik wilde eerst de 12.04-versie afmaken. - int_ua
Veel succes en bedankt voor het delen van je werk! - Ed Villegas
Werkt dit nog steeds? Als dat zo is, kunt u dan pakketten maken voor recentere Ubuntu-versies? :) - Seth♦


Gebruik cronjob om automatisch te schieten en automatisch aan te zetten. De onderstaande opdracht zal de computer om 02.00 uur afsluiten en de machine 4 uur later starten (14400 seconden)

00 2 * * * root /usr/sbin/rtcwake -m off -s 14400

2
2017-07-27 05:36Dit lijkt de eenvoudigste oplossing. Dank je! - mpen


Ik gebruik een ouder Ubuntu 10.04.4 LTS-systeem en ik heb enig succes gehad met de rtcwake opdracht. Gebruik het als volgt op de opdrachtregel:

# wake the system in 1 Hour:
sudo rtcwake -s 3600 -m disk

De -m disk optie moet deze in een energiebesparende stand zetten, en afhankelijk van de hardware-ondersteuning (d.w.z .: uw eigen computer) kunt u zelfs met succes gebruikmaken van -m offvolledig uitschakelen.

Ook kun je het bovenstaande in de / Etc / crontab om het elke dag automatisch in te plannen.


1
2018-05-17 16:27

Je kunt gebruiken shutdown commando om een ​​shutdown in te plannen. Als u om 2 uur wilt afsluiten, kunt u de volgende opdracht gebruiken:

sudo shutdown -h 2:00

U moet dit commando in de terminal uitvoeren en de terminal open laten.

Wat betreft het opstarten, ik denk niet dat het mogelijk is dat Ubuntu of een app die erop draait een computer aanzet. Hiervoor heeft u hardware-ondersteuning nodig, die u bijvoorbeeld kunt gebruiken Wake on Lan.


0
2017-11-29 09:05Met betrekking tot het opstarten - je hebt gelijk in een zeer beperkte technische zin (omdat Ubuntu niet draait als een computer down is), maar met een beetje bedrog is mogelijk om een ​​activering van een programma / script in te plannen. :) - Sergey
Ik denk niet dat je de terminal open moet houden. Je kunt de klus stoppen met ctrl-z en gebruik dan bg naar achtergrond het. Uitloggen, inloggen en ps ax | grep shutdown moet laten zien dat het nog steeds actief is. - Jared Beck


Ik stel voor dit commando in je cron:

dbus-send --system --print-reply --dest=org.freedesktop.UPower /org/freedesktop/UPower org.freedesktop.UPower.Suspend

Dit heeft geen root nodig.


-1
2018-02-16 13:55