Vraag Installatie van Ubuntu 16.04 vanaf een USB-stick bevriest


Ik gebruikte Ubuntu op mijn oude laptop naast Windows 7, met Ubuntu als tweede geïnstalleerd. Nu wil ik Ubuntu 16.04 op mijn Asus installeren ROG GL553VW. Het werkt op Windows 10 Home 64-bit en heeft 1 TB HDD, 16 GB RAM, GeForce GTX 960M en een Intel Core i7-processor.

Volgens de installatiegidspagina heb ik het .ISO-bestand en Rufus gedownload. Nadat Rufus alles heeft verwerkt, startte ik mijn laptop opnieuw op en ging naar de setup-pagina, waarbij ik mijn USB-station als hoofdopstartoptie instelde en alle andere opties uitschakelde.

Dit leidde me naar het scherm met 'Probeer Ubuntu zonder te installeren', 'Installeer Ubuntu' en andere opties. Natuurlijk koos ik voor 'Install Ubuntu', maar het scherm bevroor op het Ubuntu-laadscherm dat hieronder wordt weergegeven.

enter image description here

Ik heb geprobeerd manieren te zoeken om dit op te lossen, maar tot nu toe heeft niets gewerkt. Ik heb geprobeerd om een ​​andere USB te gebruiken, om opnieuw te branden het .ISO-bestand opnieuw, het wijzigen van poorten, de optie 'Probeer Ubuntu zonder te installeren' en ze hadden allemaal geen effect. De enige oplossing die ik relevant vond, is om de nomodset-optie te gebruiken, maar ik weet niet eens zeker of ik het correct heb uitgevoerd.


23
2017-12-17 18:23


oorsprong


Ik heb bij gelegenheid, tijden dat Ubuntu niet vanaf USB voor mij installeerde, en hun toevlucht genomen tot CD die wel werkte. Weet u of uw systeem EUFI gebruikt of veilig opstart? Het kan zijn dat u legacy boot in uw BIOS moet inschakelen. Ik zou ook willen dat je eerst 'Probeer Ubuntu zonder te installeren' uitprobeert, verbinding maakt met internet en Ubuntu installeert vanuit de actieve instantie: er staat een pictogram op het scherm in 'Probeer Ubuntu ...' dat de installatie uitvoert. - Charles Green
Als Windows UEFI is op gpt gepartitioneerde schijf, installeer dan Ubuntu in de opstartmodus van UEFI. Maar probleem is waarschijnlijk nVidia. Mogelijk hebt u alleen nomodeset nodig voor de installatie en de eerste keer opstarten, en vervolgens het nVidia-stuurprogramma uit de repository van Ubuntu, niet nVidia. help.ubuntu.com/community/UEFI en:askubuntu.com/questions/162075/... - oldfred
Ik probeerde veilig opstarten en de installatie bevroor nog steeds. Wat nomodset betreft, het bracht me naar een inlogscherm en nadat ik de inloggegevens had gevonden en ingelogd, liet het me zien deze - Shironats


antwoorden:


Ik vocht met hetzelfde probleem. Ik heb een gloednieuwe Asus GL553VW. Ik wilde Linux installeren, maar ik moest een heleboel problemen onder ogen zien en er nog steeds enkele hebben. Het mooie is dat het een gamer-laptop is en niet echt ondersteuning biedt voor Linux ... Dus ik zal mijn vroegere problemen en de oplossing voor hen opschrijven.

Ik had hetzelfde probleem tijdens de installatie. Ga naar de grub, waar u het opstartbesturingssysteem kiest. Als dit niet standaard verschijnt, moet u op drukken Verschuiving totdat je het ziet.

 • Kies vervolgens de Ubuntu of installeer Ubuntu (het hangt ervan af, u zult het zien hopelijk), ga erheen met de pijlen en druk op de 'e' sleutel.
 • Ga hier naar de regel die bevat quiet splash aan het einde en voeg toe acpi=off na deze woorden.
 • Druk vervolgens op F10 om met deze instellingen op te starten.

Het installatieprogramma bevroor daarna niet meer voor mij. Merk echter op dat het alleen verandert voor de initiële boot, daarna, wanneer u Linux wilt installeren, moet u het opnieuw wijzigen.

Het volgende probleem dat ik tegenkwam was dat na het opstarten, in een minuut de fans begonnen te gillen en op maximale snelheid werkten. Andere was dat het afsluiten bevroor en ik moest de shutdown-toets lang indrukken. De oplossing voor beide was om nvidia te installeren. Voer terminal in:

sudo apt-get install nvidia

Druk twee keer op het tabblad en kijk welke nvidia het nieuwste is. Het ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

sudo apt-get install nvidia-352

Hopelijk zal het voor jou hetzelfde zijn.

Volgend probleem: de fn-toetsen. Alleen de volumeregeling werkte ermee. Helaas heb ik nog geen exacte oplossing gevonden. Ik probeer het, maar het heeft een stuurprogramma nodig, waarvan ik vrees dat het niet bestaat. Ik heb mijn snelkoppelingen echter ingesteld in instellingen en daarna werkt ten minste de helderheidregeling (maar met een andere toetscombinatie). De enige fout die ik toen tegenkwam was dat de achtergrondverlichting van het toetsenbord niet werkt wat ik doe (in Windows is het perfect na de installatie van stuurprogramma's van de gegeven CD). Ik probeer het op te lossen. Hopelijk zal ik een manier vinden om het tot leven te brengen. Ik heb nog geen andere bugs gevonden en ik hoop dat ik dat niet doe. Ik ben er niet echt mee begonnen ...

Ik hoop dat ik je kan helpen! :)


38
2018-01-10 14:16Goed nieuws! Ik vond een oplossing (wel, niet zo professioneel, maar het werkt tenminste) voor de achtergrondverlichting van het toetsenbord. Ik heb dual-boot. In Windows kan ik de helderheid regelen met de fn-toetsen. Ik vond per ongeluk: ik herstart van het win-menu met achtergrondverlichting aan en het bleef branden! Zelfs nadat Kubuntu is opgestart! Ik kan de helderheid in Linux nog steeds niet regelen, maar ik ben blij dat het helemaal werkt. Misschien kun je een betere oplossing vinden als je een ander forum opzoekt. Er zijn er veel. Maar let op: het schrijven van acpi_osi in het grub-bestand maakte een nog grotere, permanente bug voor mij (bijvoorbeeld touchpad-cases). - Blanka V.
Deze oplossing werkte voor mij met Ubuntu-desktop 17.04. Bedankt. - Mena
Het werkte ook echt voor mij. Zorg ervoor dat je toevoegt acpi=off direct daarna quiet splash, met een spatie tussen splash en acpi. - wordsforthewise
Bedankt! Dit werkte ook voor mij met 17.10.1 :) - dumazy
Als u een Dell gebruikt, moet u eerst uw SATA-bedieningsmodus wijzigen in AHCI in het BIOS en vervolgens dit antwoord toepassen voordat u live USB opstart. Ik kon nu booten, maar tijdens de installatie werd geen harde schijf gevonden zoals in de RAID-modus. askubuntu.com/questions/696413/... - k0pernikus


Mijn situatie (HP zBook ZBook 15 G3) is het uitschakelen van de Schakel Hybrid Graphics uit in BIOS, geen behoefte aan meer GRUB-bewerking.

 1. druk op F10 (voor HP) onmiddellijk en herhaaldelijk wanneer het systeem opstart en u naar het BIOS-setupprogramma gaat.
 2. Ga naar gevorderd -> Ingebouwde apparaatopties (of Apparaatconfiguraties in G1 en G2)
 3. kiezen Discrete Graphics voor afbeeldingen. (Standaard is auto) en opslaan en afsluiten. discrete Graphics

Wat ik extra heb gedaan, is het inschakelen van de Virtualisatie Technologie en schakel de Snelle start.

 1. BIOS-setupprogramma -> gevorderd -> Systeemopties:
  • check: Virtualization Technology (VTx)
  • check: Virtualization Technology voor Directed I / O (VTd) vtx&vtd
 2. BIOS-setupprogramma -> gevorderd -> Opstartopties:
  • uitvinken: Fast Boot fastboot

Trouwens, ik heb het niet uitgeschakeld Veilige opstartconfiguratie zoals sommige van de shows. Hier mijn instellingen voor uw referentie: secure boot conf

Hier meer referenties:

 • Host: HP zBook ZBook 15 G3
 • Ubuntu OS: Ubuntu 18.04 LTS
 • USB-installatie gebruiken. USB-afbeelding gemaakt van OSX, etcher.app.

1
2018-05-25 08:11