Vraag Chromium geeft sommige webpagina's niet correct weer [gesloten]


Ik heb gisteren wat beveiligingsupdates gedaan.

Controleer of het gerelateerd is, maar nu kan Chromium de Amazon-webpagina niet laden. Andere wesites werken goed en Amazon werkt goed onder Firefox.

Geprobeerd om de cache van Chromium te wissen, ook de installatie van Chrome uit de softwaremanager ongedaan gemaakt en opnieuw geïnstalleerd zonder succes.

Zie hoe de pagina eruit ziet: enter image description here

Wat kan er mis zijn?

Mijn OS-info:

Distributor ID: LinuxMint
Description:  Linux Mint 17.3 Rosa
Release:  17.3
Codename:  rosa

3
2017-11-14 18:17


oorsprong


Welke versie van ubuntu gebruikt u? - Elijah Cruz Webservices
@ElijahCruzWebservices: het bericht is bijgewerkt - jpo38
Mint staat hier niet ter discussie. Net als bugrapporten. Er is een komende update in Ubuntu die het probleem moet oplossen, zoals ik begrijp. - dobey
Hallo mensen! De laatste chroomupdate vandaag voorgesteld door Mint loste het probleem op! - jpo38


antwoorden:


Omdat Chromium een ​​a. Wantrouwt Symantec intermediate CA en een GeoTrust intermediate CA. Volgens lanceerplatform, dit lijkt een bug van Chromium te zijn.
In het bijzonder wijzen sommige berichten in het startvenster erop dat dit fenomeen is omdat de huidige Chromium-build in de Ubuntu-repository meer dan 10 weken oud is, dus vermoedt Chromium dat zijn beveiligingsinformatie verouderd is en schakelt daarom over naar een strenger beveiligingsbeleid.


Oplossingen: 

 • "Juiste" oplossing: wacht tot de volgende Chromium-patch.
 • "Onjuiste" oplossing voor experts: Forceer Chromium om dit Symantec-rootcertificaat te vertrouwen.
  In deze pagina, kopieer het certificaat (de tekst met een grijze achtergrond) en sla het op als een bestand en open vervolgens Chromium Setting > Manage certificates... > Authorities importeer het certificaat dat u zojuist hebt opgeslagen, vergeet niet om het te controleren Trust this certificate for identifying websites.
 • Oplossing voor de oplossing (DNS): de betreffende CA's worden veel gebruikt in CDN's, maar de oorspronkelijke server kan worden geverifieerd door een niet-beïnvloed CA. Dus als u Google DNS (8.8.8.8) gebruikt, maakt u verbinding met de oorspronkelijke server waarvan het certificaat mogelijk niet wordt beïnvloed.
 • Tijdelijke oplossing: Stel dat u alleen ongevoelige websites wilt bekijken. Vervolgens kunt u Chromium vragen deze problemen te negeren. Bijv. als je NY Times wilt lezen www.nytimes.com, Open https://static01.nyt.com en https://a1.nyt.com. Klik op de waarschuwingspagina op "GEAVANCEERD" en klik vervolgens op "Doorgaan naar ... (onveilig)".
  Dit verplicht Chrome / Chromium om deze privacywaarschuwing op de NY Times-website te negeren, zodat u kunt blijven surfen.
  enter image description here Waarschuwing: Tenzij u begrijpt wat er gebeurt, gebruik niet dezelfde truc op gevoelige websites zoals uw bank.

Diagnose: 

Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding op de startpagina van NY Times en kies "Afbeelding in nieuw tabblad openen" NYtimes

Op het nieuwe tabblad heeft Chrome / Chromium u verteld dat hij weigert om de foto te downloaden vanwege persoonlijke bezorgdheid. Klik op de grijze tekst voor meer informatie. enter image description here

Deze website (static01.nyt.com in het bijzonder) wordt geverifieerd via een basiscertificaat uitgegeven door Symantec CA, dat niet meer wordt vertrouwd door Chrome / Chromium. enter image description here


5
2017-11-14 19:20En hoe moet ik het probleem oplossen dan? - jpo38
@ jpo38 Ik heb het antwoord bijgewerkt met een tijdelijke oplossing. - Tianren Liu
Bedankt, probeerde dat en ik kon de inhoud zien. Nu heb ik geen vertrouwen om in te loggen, ik wacht tot het certificaat wordt bijgewerkt ... - jpo38
Volgens sslmate.com/blog/post/ct_redaction_in_chrome_53 (specifieker bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=664177) het is opgelost in de volgende patch / versie van Chrome en Chromium. Dus we moeten gewoon wachten tot Ubuntu hun pakket bijwerkt. Zie probleem hier: bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/chromium-browser/+bug/1641380 - Kyrremann
@Kyrremann Bedankt voor deze informatie, ik zou mijn antwoord dienovereenkomstig bijwerken. - Tianren Liu


Het lijkt gerelateerd te zijn aan DNS, althans op mijn computer. Ik heb mijn /etc/resolv.covf gewijzigd (tijdelijk onder ubuntu, lees meer over resolv.conf head om de perm-invoer te krijgen) en heb de google DNS-server als primair toegevoegd.

Het tekent nu amazon.com correct voor mij.

Ik beschouw deze oplossing alleen als sinds ieder dns zou normaal gesproken ermee moeten werken .. niet alleen specifieke. Ik heb gewoon geen tijd om dit voor nu uit te voeren ..

(ook merk ik op dat het herhaaldelijk en snel door de berichten "beveiligde verbinding maken" op de statusbalk draait als het niet goed werkt. Ik ga ervan uit dat het probleem te maken heeft met de certificaten.)


0
2017-11-14 19:27Zie de reactie van Tianren Liu. Als dit het geval is, dan is het zeker gecorreleerd. Het ziet er naar uit dat deze zich een beetje zal ontwikkelen als Amazon updates bijwerkt. - Geoffrey Martinez