Vraag Hoe wifi op Ubuntu werken? [Gesloten]


Ik ben nieuw voor Linux. Ubuntu 12.10 zojuist geïnstalleerd. Ik kan een bekabelde internetverbinding krijgen maar krijg geen draadloze verbinding. Kan iemand helpen?


3
2017-10-23 09:57


oorsprong


Welkom bij Ask Ubuntu! We hebben meer hardware-informatie nodig om u te helpen, kunt u kijken deze vraag en bewerk vervolgens uw vraag door de informatie toe te voegen. - Jorge Castro


antwoorden:


Zorg ervoor dat het stuurprogramma is ingeschakeld voor uw draadloze kaart. Ga hiervoor naar Instellingen> Softwarebronnen> Extra stuurprogramma's. Mogelijk moet u tijdelijk een bekabelde verbinding gebruiken om de driver te activeren.


4
2017-10-24 02:03

Maak verbinding met een draadloos netwerk

Als u een draadloze computer hebt,   u kunt verbinding maken met een draadloos netwerk dat binnen bereik is om te krijgen   toegang tot internet, bekijk gedeelde bestanden op het netwerk, enzovoort.

  1. Als u een schakelaar voor draadloze hardware op uw computer hebt, moet u ervoor zorgen dat dit gebeurt   dat het is ingeschakeld.

  2. Klik op het netwerkmenu in de menubalk en klik op de naam van het   netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Als de naam van het netwerk niet in de lijst staat, selecteert u Meer netwerken tot   kijk of het netwerk verderop in de lijst staat. Als je het nog steeds niet ziet   het netwerk, bent u mogelijk buiten bereik of het netwerk kan verborgen zijn.

  3. Als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord (coderingssleutel), voer het   wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd en klik op Verbinden. Als u de sleutel niet kent, staat deze mogelijk aan de onderzijde van de draadloze router of het basisstation in de handleiding of moet u mogelijk de persoon vragen die het draadloze netwerk beheert.

  4. Het netwerkpictogram zal van uiterlijk veranderen, zoals de computer probeert   maak verbinding met het netwerk.

  5. Als de verbinding succesvol is, verandert het pictogram in een punt met   verschillende balken erboven. Meer balken geven een sterkere verbinding met de   netwerk. Als er niet veel balken zijn, is de verbinding zwak en mogelijk   niet erg betrouwbaar zijn.

Als de verbinding niet succesvol is, jij kan worden gevraagd voor uw   wachtwoord opnieuw of het kan u vertellen dat de verbinding is geweest   losgekoppeld. Er zijn een aantal dingen die dit kunnen hebben veroorzaakt   gebeuren. U had het verkeerde wachtwoord kunnen invoeren, de draadloze verbinding   signaal kan te zwak zijn, of de draadloze kaart van uw computer   een probleem, bijvoorbeeld. Zien Probleemoplosser voor draadloze netwerken voor meer   helpen.

Een sterkere verbinding met een draadloos netwerk hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen   dat je een snellere internetverbinding hebt, of dat je die hebt   snellere downloadsnelheden. De draadloze verbinding verbindt uw computer   naar het apparaat dat de internetverbinding verzorgt (zoals een router of   modem), maar de twee verbindingen zijn eigenlijk anders, en dat geldt ook voor andere   ren op verschillende snelheden.

Van: Ubuntu-documentatie


2
2017-10-23 10:20Dank je. Op Ubuntu 12.10 kan ik het draadloze netwerk helemaal niet zien. Ik weet dat het netwerk werkt omdat ik andere apparaten erop heb aangesloten. Het zal helemaal geen netwerken detecteren. - Paul Hennessy