Vraag Hoeveel ruimte moet ik gebruiken voor Ubuntu? Welke partities?


Ik heb een paar vragen over de installatie. Ik heb een 500 g HD op mijn laptop. Ik ben niet van plan om hier dubbel op te starten. Ik ben van plan het voor ontwikkeling te gebruiken. Ik besloot om na tien jaar terug te gaan naar programmeren, java, android-apps, eigenlijk open source-dingen. Het enige wat ik van plan ben op deze laptop is Ubuntu, eclips en wat er verder nog nodig is voor ontwikkeling. Ik zou wat ruimte op mijn schijf willen hebben die toegang kan hebben vanuit mijn Windows7-box. Er zullen waarschijnlijk mp3's, video's en PDF / eBooks op staan. Dus ik denk dat wat ik moet weten, is

hoeveel ruimte ik moet gebruiken voor ubuntu. welke partities zou ik moeten maken. moet ik ubuntu alleen de standaard 2 laten maken, of moet ik de installatie aanpassen met behulp van de info in de sectie "De mapstructuur" in de Ubuntu Install / Partitioning Guide

Elk advies zou zeer op prijs worden gesteld

Bedankt, Mike


3
2017-11-28 20:22


oorsprong


Windows en Ubuntu kunnen zowel vet, fat32 en NTFS lezen en schrijven. - Seth♦
@iSeth Aangezien er geen Windows (geen dual-boot) op de laptop zal zijn, is samba op Ubuntu mogelijk een betere keuze voor bestandstoegang dan partities van fat / ntfs. - user68186
@ user68186 Dat is een goed punt .... - Seth♦
Als u denkt dat uw vraag voldoende is beantwoord, overweeg dan het groene vinkje te plaatsen tegen het meest geschikte antwoord. Dit markeert de vraag als beantwoord en helpt anderen met soortgelijke problemen. - user68186


antwoorden:


Eenvoudige oplossing is de beste

Gebruik gewoon de standaardinstellingen van Ubuntu installeren, laat de volledige schijf gebruiken en partitioneren.

Je krijgt er een enorm / partitie en een swap partitie. Dit geeft de meeste flexibiliteit. Uw applicatie-ontwikkelingsgegevens bevinden zich in de submappen van /home/[user]/ map. Het kan zo groot worden als je wilt. Je mp3, video, pdf, etc. staan ​​ook in submappen van /home/[user]/.

Bestanden delen met Windows

Ik neem aan dat u uw bestanden wilt delen met een andere Windows-box in het lokale netwerk. Samba is de beste manier om het te doen. klik gewoon met de rechtermuisknop op de map die u wilt delen (zoals Muziek) en selecteer delen ... Hiermee installeert u Samba en al het andere dat u mogelijk nodig heeft. Door Samba te installeren, kunt u ook lezen en schrijven naar gedeelde mappen in het Windows-venster.

Bestandseigendom / rechten werken anders in Windows en Ubuntu en ze vertalen niet goed wanneer bestanden zich bevinden in FAT32- of NTFS-partities. Omdat er geen Windows-installatie op de Ubuntu-laptop is, is er geen voordeel bij het maken van FAT32 / NTFS-partities waarop Ubuntu geen bestandsmachtigingsinformatie kan schrijven.

In de vroege versies van Ubuntu waren er twee opties om te upgraden. (a) upgrade direct van de bestaande installatie. (b) Nieuwe installatie van Live DVD / USB. De eerste bewaarde de persoonlijke instellingen en gegevens, de tweede wist alles.

Nieuwe versies van Ubuntu bieden een derde (c) keuze voor een upgrade van Live DVD / USB. Dit behoudt de /homemap met het beste van (a) en (b). Dit betekent ook het maken van een afzonderlijke /home partitie is niet zo belangrijk als je je Ubuntu-installatie moet overschrijven.

Meerdere partities houden programma- en gebruikersgegevens gescheiden (gebruik uw eigen instellingen)

kiezen Iets anders tijdens de installatie van Ubuntu kunt u meerdere partities naar eigen wens instellen. Het maakt ook dat je de grootte van elke partitie bepaalt.

Ik geef de voorkeur aan een drie partities instellen:

/om het besturingssysteem en alle applicaties en eventuele webservergegevens te behouden (als u webontwikkeling uitvoert). 46-48GB.

/home om alle gebruikersgegevens, inclusief muziek, applicatie-ontwikkeling, enz. 450 GB te bewaren

Swap kan 2-4 GB zijn, gewoon om Ubuntu tevreden te houden.

Dit geeft u de flexibiliteit om opnieuw te formatteren / en installeer Ubuntu opnieuw als je het ooit moet doen. Hoewel het niet essentieel is, omdat nieuwe versies van Ubuntu de optie bieden om te bewaren /home zelfs wanneer het geen afzonderlijke partitie is, tijdens het upgraden / opnieuw installeren van Live USB / DVD.

Als je je verdiept in webontwikkeling, wil je dat misschien wel doen / groter, omdat de gegevens van de webserver daar naartoe gaan. Je hoeft er niet achter te komen hoeveel / en hoeveel te /home als je kiest voor de standaardinstallatie en een single bewaart / partitie.

Ik hoop dat dit helpt


3
2017-11-28 21:06Bedankt voor al het geweldige info ppl. Ik waardeer het echt. Ik ga alle antwoorden en suggesties lezen en mijn installatie starten. Nogmaals hartelijk dank! - user111393


Als je niet naar dual boot gaat en je hebt geen toegang tot de drive via windows, gebruik dan gewoon een grote ext4 partitie (/). Je hebt nog steeds toegang tot bestanden op de schijf via cif's (bestandsdeling), ftp, ssh of een willekeurig aantal protocollen uit andere vensters.

Als u rechtstreeks vanuit Windows naar de drive gaat, zou de "gedeelde" partitie waarschijnlijk FAT32 moeten zijn. Dit geeft je de beste ervaring bij het delen van de gegevens.

Ubuntu kan veilig passen, volledig met TON met apps in minder dan 100 Gig. Persoonlijk hou ik er niet van mezelf zo te beperken, dus ik zou een van de twee dingen aanbevelen.

Enkele partitie

Maak een enkele 500 Gig-partitie. Deel bestanden via bestandsdelingssoftware zoals cifs, ubuntu one, dropbox, ftp, etc.

Multi-partitie

Maak een primaire partitie voor Linux van 400 Gigs en een 100 Gig-partitie voor "gedeelde bestanden".

Denk niet te lang na

Maak de gedeelde partitie net zo groot als je denkt dat je nodig hebt en gebruik de rest voor de Linux-partitie. Het is allemaal te proeven.


2
2017-11-28 20:30Onthoud ook dat je de grootte van je partities kunt bewerken nadat Ubuntu is geïnstalleerd :) - MiJyn
Merk op dat FAT32 meer vatbaar is voor verlies of beschadiging van gegevens in het geval van een crash of vermogensverlies dan ext3 / ext4 of ntfs zou zijn. Het kan ook geen bestanden groter dan 4 GB hebben. Ntfs is een ander partitietype dat je zou kunnen gebruiken voor je gedeelde partitie, met als nadeel dat het niet zo snel presteert onder Linux. Het zou geschikt zijn als het grootste deel van uw werk nog steeds wordt gedaan in Windows. Er zijn Windows-gebaseerde lezers en bestandssysteemstuurprogramma's voor ext3, maar ik weet niet zeker hoe betrouwbaar ze zijn. - thomasrutter
neon_overload heeft gelijk in die fat32 zuigt en zal data verliezen / corrupt. Het is echter nog steeds de beste keuze wanneer u een partitie deelt. Windows kan ext2 niet goed lezen en linux kan NTFS niet goed schrijven. - coteyr


Alle benodigde informatie staat in de Ubuntu Community Documentation hier: https://help.ubuntu.com/community/DiskSpace


1
2017-11-29 10:16