Vraag Hoe LibreOffice te verwijderen?


Welk pakket moet ik verwijderen om libreoffice volledig te verwijderen? Ik heb geen behoefte aan kantoorgereedschap.

Dat is de enige kwelling die ik heb met pakketbeheerders zoals apt, er is geen eenvoudige manier om de essentiële taak van het verwijderen van ongewenste software uit te voeren: S


134
2017-08-25 18:30


oorsprong
antwoorden:


Typ het volgende in terminal om libreoffice te verwijderen:

sudo apt-get remove --purge libreoffice*
sudo apt-get clean
sudo apt-get autoremove

208
2017-08-25 18:35@EliahKagan maar schone doekjes van de pakketten waarmee de software is gedownload. De overbodige - Kitizl
@Kitizl Het verwijdert de .deb bestanden in /var/cache/apt/archives, Ja. - Eliah Kagan
Gebruik deze sudo apt-get remove --purge libreoffice-common - Ihab Shoully
@Schaflly dat zou worden afgehandeld door de geaccepteerde antwoorden libreoffice* - chrisan
@ Ads20000: "E: Kan pakket libreoffice5.4_5.4.2.2-2_amd64.deb" niet vinden, enz. - Dan Dascalescu


Een bijzonder grondige verwijdertechniek.

Over het algemeen geschikt, maar vooral wanneer LibreOffice wordt verwijderd om het te vervangen door een handmatig geïnstalleerd LibreOffice of OpenOffice.

Ervan uitgaande dat LibreOffice wordt geleverd door officiële Ubuntu-pakketten op uw systeem (wat het meestal is, tenzij u het zelf hebt geïnstalleerd vanuit andere pakketten of van de LibreOffice-website), kunt u het grondig verwijderen in de Terminal:

sudo apt-get remove fonts-opensymbol libreoffice libreoffice-\* openoffice.org-dtd-officedocument1.0 python\*-uno uno-libs3-\* ure ure-dbg

Als u ook globale configuratiebestanden wilt verwijderen (dit doet niet van invloed op de configuratie per gebruiker in de basismappen van gebruikers), vervang remove met purge.

Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat het verwijderen van een van deze andere programma's zal doorbreken, omdat Lubuntu niet met LibreOffice komt en Lubuntu-gebruikers bijna elk Ubuntu-programma kunnen uitvoeren zonder LibreOffice te hoeven installeren.

Nog steeds, dat is een legitieme zorg en ik kan niet garanderen dat niets van je bestaande LibreOffice-installatie afhangt. Gelukkig kunnen de ernstigste breuken worden voorkomen door ervoor te zorgen dat niets dat je nodig hebt wordt verwijderd met de LibreOffice-pakketten. U kunt heel voorzichtig zijn tijdens het uitvoeren van de opdracht verwijderen (let op wat er nog meer staat waarvan de verwijdering wordt verwijderd), of simuleer eerst de verwijdering:

apt-get -s remove fonts-opensymbol libreoffice libreoffice-\* openoffice.org-dtd-officedocument1.0 python\*-uno uno-libs3-\* ure ure-dbg

(Dat wil zeggen, gezegd -s direct daarna apt-get, en, optioneel, verwijder de sudo.)

Ik heb niets gehoord over problemen die voortkomen uit het verwijderen fonts-opensymbol maar dat zijn lettertypen en niet genoeg mensen verwijderen het pakket om te weten of problemen bij het bekijken van documenten gebruikelijk zijn. Dus als de simulatie onthult dat een aantal andere pakketten die je nodig hebt of onbekend bent met zou worden verwijderd, probeer dan simuleren zonder te verwijderen fonts-opensymbol en kijk wat er gebeurt. En je zou kunnen besluiten om die helemaal niet te verwijderen.

De bovenstaande techniek verwijdert alle LibreOffice-pakketten die worden aangeboden in Ubuntu. Ik heb de lijst met pakketten vanaf hier.

Om de opdracht in te korten en te voorkomen dat de naam van elk individueel pakket moet worden ingevoerd, en mogelijk ook om de levensduur van deze procedure te verlengen in het geval dat pakketten met een andere naam worden aangeboden in latere versies van LibreOffice, heb ik de opdracht gebruikt. * wildcard om veel pakketten tegelijk af te dekken. Het is zelf ontsnapt met \ zodat het niet wordt uitgebreid door de shell in de naam van een niet-gerelateerd bestand of map, voordat het wordt doorgegeven aan apt-get.

Verwant: Hoe LibreOffice vervangen door OpenOffice?


23
2018-01-15 08:26apt-getmaakt gebruik van reguliere expressies in plaats van jokertekens, dus gebruik een "jokerteken" dat u moet typen '.*' (onthoud om te ontsnappen * in de shell of anders zal de shell het uitbreiden naar bestandsnamen die je niet wilt). De libreoffice-\* werkte alleen als een toeval omdat apt-get gedeeltelijke overeenkomst gebruikt op regex (equivalent aan '^.*libreoffice-*.*$') in plaats van volledige tekenreeksovereenkomst (d.w.z. '^libreoffice-*$'). - Explorer09


Als uitvloeisel hiervan, kunt u aptitude gebruiken om te zoeken naar welke pakketten u wilt verwijderen:

aptitude search '~i' | grep libreoffice

die een lijst retourneert van alle geïnstalleerde pakketten die de tekst 'libreoffice' bevatten. Grep is netjes!

Gebruik vervolgens apt-get om het hoofdpakket dat u hebt geïnstalleerd te verwijderen en apt-get autoremove zal alle kleinere pakketten verwijderen die niet langer nodig zijn. Ik hoop dat dat advies helpt!


9
2017-08-25 22:39Om LibreOfficeDev te verwijderen: aptitude search '~i' | grep -o '(lodev|libreofficedev\S*' | xargs sudo apt-get remove -y - Dan Dascalescu


hier is een andere manier die ik heb gevonden (op libre-software.net):

Om eerdere installaties van LibreOffice te verwijderen:

sudo apt-get remove libreoffice-core

Als u ook LibO-configuratiebestanden wilt verwijderen, gebruikt u de opschoningsschakelaar:

sudo apt-get remove --purge libreoffice-core

Dus, door "hoofdpakket", gemue2010 waarschijnlijk bedoeld "Libreoffice-core". De argumenten "clean" en "autoremove" om dat aan te pakken karthick87 verstrekt zijn altijd een goed idee.

Hoewel ik de commandoregel (terminal) net zo op prijs stel als de volgende liefhebber, vind ik het leuk om een ​​GUI-front-end-alternatief te hebben, een oplossing die alleen voor muizen geschikt is voor triviale zaken. In dit geval kunt u in Synaptic het libreoffice-core-pakket markeren voor volledige verwijdering en kunt u ook de volgende aanvullende (gerelateerde / afhankelijke) pakketten verwijderen:

libreoffice-base libreoffice-base-core libreoffice-calc   libreoffice-draw libreoffice-gnome libreoffice-gtk   libreoffice-help-nl-us libreoffice-impress libreoffice-math   libreoffice-ogltrans libreoffice-pdfimport   libreoffice-presentation-minimalizer libreoffice-writer python3-uno

Disclaimer: Ik ben geen doorgewinterde Linux-gebruiker, sterker nog, ik ben nieuw in deze wereld. Ik besef dat deze methode voor sommigen misschien niet bevredigend is, en dit antwoord kan te laat komen om van nut te zijn voor de oorspronkelijke vrager, maar ik deel mijn bevindingen alleen in de hoop dat ze van nut zullen zijn voor anderen die op zoek zijn naar iets als dit . Dus hoewel deze methode mogelijk niet alle bijbehorende pakketten verwijdert, waarvan sommige zijn genoemd, lijkt het veiliger en goed genoeg om de meeste pakketten voor mij te verwijderen, dus misschien ook voor anderen. Ten slotte een opmerking: in mijn geval behoort mint-meta-xfce ook tot de pakketten die moeten worden verwijderd.


5
2018-04-28 18:31

In 16.04 is het verwijderen iets gemakkelijker. U hoeft maar een iets ander commando uit te geven. Ik zou moeten toevoegen dat de oude manier nog steeds werkt, als je hem wilt gebruiken.

sudo apt purge libreoffice*

4
2018-05-14 21:58U moet dat citeren, "sudo apt purge libreoffice *" - Dan Dascalescu
Ik denk dat @DanDascalescu betekende dat je op deze manier moest citeren "libreoffice *" of de * zal niet correct worden gebruikt. - Ben


Hmm, de makkelijkste manier zou moeten zijn om de softwaremanager te gebruiken. uninstall libre-office vanaf daar. als je niet handmatig hebt geïnstalleerd door libre-office benodigde libs (uno, ure) worden die libs ook automatisch gedeïnstalleerd.


1
2017-08-26 03:54+1 voor de eenvoud. Ik zou altijd gebruiken apt-get remove of apt-get remove --purge mezelf, maar als iemand ervan overtuigd is dat er "er is geen eenvoudige manier om de essentiële taak van het verwijderen van ongewenste software uit te voeren", kunnen ze echt niet eenvoudiger dan klikken op de knop Verwijderen. - Jon Hanna


Op nieuwere Ubuntu-versies (16.04+, misschien eerder), alleen om een ​​up-to-date antwoord te geven (de anderen werken ook):

sudo apt purge -y libreoffice*

Dit doet het hele werk, inclusief autoremove enzo.


1
2017-08-20 08:00Mogelijk moet u een dubbele aanhalingsteken gebruiken "libreoffice*" - Dan Dascalescu


verwijder libre-office

kopieer deze regels naar een .sh het dossier:

apt remove libreoffice*
apt autoremove

Red de bash-file en bron het als een kindproces onder su voorrecht:

sudo bash <bash-file>

-2
2018-05-05 12:05Waarom zou je dit doen als je gewoon de twee commando's kunt gebruiken? - Ads20000