Vraag Hoe comprimeer ik een map?


Ik probeer een map te comprimeren en te ftp naar een Windows ftp.

Ik heb elk tar-commando geprobeerd dat ik kan vinden om een ​​map te comprimeren. Het lijkt goed te zijn. Vervolgens breng ik het over en bekijk ik de inhoud met Winrar. Winrar blijft me vertellen dat het bestand is beschadigd. Ik heb andere .gz- of .bz2-bestanden bekeken met winrar, maar om de een of andere vreemde reden kan ik het niet laten werken.

Ik zou er de voorkeur aan geven om de bestanden te zip-en, zodat ze een .zip-extensie hebben, maar zelfs als ik probeer te bladeren in de inhoud, stellen zowel windows als winrar dat het corrupt is.

Heeft iemand anders een suggestie om iets anders te proberen?


135
2018-02-21 06:00


oorsprong


(1) welk exact tar-commando gebruikt u? (2) kunt u het resulterende bestand ongedaan maken? - djeikyb
Probeer 7zip te gebruiken om het bestand in Windows te bekijken. - Oxwivi


antwoorden:


Nou, waarschijnlijk zijn je bestanden prima voor FTP-uitzendingen.

Jammer genoeg, draag je waarschijnlijk je bestanden over met de verkeerde FTP-modus.

FTP heeft twee modi: binair en ASCII. Standaard gebruiken de meeste clients de ASCII-modus, waardoor uw binaire bestanden volledig worden verbroken. Ik weet niet welke FTP-client u gebruikt, maar bijvoorbeeld in ncftp u kunt het commando "binair" gebruiken om naar binaire modus te schakelen.

Als je ZIP-bestanden wilt maken met Ubuntu (of bijna elke andere Linux), gebruik dan zip. U kunt het op Ubuntu installeren door het uit te voeren

sudo apt-get install zip

Vervolgens kunt u een zipbestand maken door het uit te voeren

zip -r compressed_filename.zip foldername

In verband hiermee moet u weten dat FTP een onveilig transmissieprotocol is. Overweeg om bijvoorbeeld naar sftp over te schakelen. Er zijn veel gratis ssh-servers voor Windows, inclusief minimale OpenSSH-poort.


242
2018-02-21 09:40Goed punt meestal vertrouwde ik op de client / server om ASCII versus binaire modus automatisch te detecteren en geen probleem gehad, dus ik heb dat nooit als een potentieel probleem gezien. Ik heb ook eerder zip overgeslagen en alles leek in orde totdat ik het probeerde te bekijken. Waarschijnlijk vanwege het binaire / ascii-ding. - dko
Hoe dan ook, dank je, ik voel me nu een idioot nu het zo eenvoudig was. Ik had dat moeten weten. Hoe dan ook bedankt voor de tip over de ssh voor Windows, uiteindelijk zou ik daar naar overstappen, maar ik weet dat ftp voor Windows minder variabelen in de test- en ontwikkelfactor werpt. - dko


Campressie kan worden uitgevoerd met tar, zip, p7 en zelfs rar in ubuntu. U moet rar installeren voor rar-archivering. Gewoon klikken met de rechtermuisknop geeft u de opties voor het comprimeren met geïnstalleerde archivers. enter image description here

Als u "zip" voor .zip extentension wilt gebruiken, kunt u de zip-handleiding zien. De commandoregel voor het gebruik van tar is:

tar cvzf tarball.tar.gz directory/

40
2018-02-21 06:15Geweldig thema! Hoe heet het? - Elliott Darfink
is er een "-q" voor "rustige modus"? - MatheusJardimB
@MatheusJardimB sluit de v-optie af tar czf tarball.tar.gz directory/ - Adam


Compressie van mappen, waarbij parallelle compressie wordt gebruikt, is een efficiënte manier om tijd te besparen. pbzip2 kan u helpen om gecomprimeerde mappen te krijgen.

tar cf <outputfile_name> --use-compress-prog=pbzip2 <directory_name>

3
2018-03-04 10:02