Vraag Ubuntu 14.04 LTS live USB opstartfout (gfxboot.c32: geen geldige COM32R-afbeelding)


Ik heb Ubuntu 14.04 (64 bit) lts gedownload. Ik heb een opstartbare USB-stick gemaakt. Maar ik blijf dit foutbericht ontvangen tijdens het opstarten:

SYSLINUX 4.04 EDD 20110518 Copyright (C) 1994-2011 H. Peter Anvin et al
Unknown keyword in configuration file: gfxboot.c32: not a COM32R image

138
2018-06-22 06:18


oorsprong


vermeld de downloadlink en systeemdetails zijn ook jullie dual booting windows ?? - Chinmaya B
Ik loste het op met de volgende procedure: - Boot - Hit TAB - Type live - Druk op enter
Ik had het probleem met het proberen 14.10 op te starten van live usb, Filip's suggestie werkte voor mij. - itnet7
Je zou gewoon kunnen typen live en druk op enter. Werkte voor mij. - myusuf
mogelijk duplicaat van "Geen COM32R-afbeelding" fout bij het installeren vanaf een USB-sleutel - Christopher Kyle Horton


antwoorden:


Als Filip Sohajek  vermeld, je moet slaan tab.

Vervolgens ziet u een reeks opties (live, live installatie, enz.). Selecteer degene die je graag typ zijn naam en druk op invoeren.


195
2018-03-15 18:42Lucio: het is geweldig voor me, kubuntu 14.10. - evergreen
Werkt, maar WAAROM ??? - Tal Weiss
Hé, vriendje. Dit was duidelijk ontworpen door een Unix ontwikkelaar die achteloos is over UI :) - Lucio
Het beestje: bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/usb-creator/+bug/1325801 - Amir Ali Akbari
Deze oplossing werkt ook voor 16.04. - Heather92065


Permanente fix met behulp van de defecte bootable USB zelf

Verkorte versie

TL; DR; want als je weet wat je doet:

In de boot: prompt nadat je de bovenstaande fout hebt geraakt, typ je live en druk op Enter, om de Live USB-sessie te starten.

Open een terminal (bijvoorbeeld met Ctrl+Alt+t) en typ elke opdrachtregel hieronder één voor één:

sudo -i
apt-get update
apt-get install syslinux
mount | grep cdrom

Het laatste bovenstaande commando toont u op welk apparaat uw opstartbare USB is aangesloten.

Belangrijk! vervangen /dev/sdb1 in de onderstaande opdracht in de terminal met het apparaat in de uitvoer van de laatste opdracht hierboven:

syslinux /dev/sdb1

Start opnieuw op en geniet ervan!

Lange versie

Deze fout treedt op omdat u een distributie gebruikte met een eerdere versie van de syslinux pakket om de opstartbare USB van een distributie te maken verwacht een latere versie (bedankt, Amir Ali Akbari voor de buglink).

Deze fout gebeurt ook als u bijvoorbeeld Ubuntu 14.04 gebruikt om een ​​opstartbare USB-stick te maken voor alles van Ubuntu 15.04 en hoger.

De tijdelijke oplossing genoemd door Filip Sohajek in Lucio's antwoord werkt, natuurlijk, maar gelet op de utopische release-opmerkingen die ik hierboven heb gekoppeld en de hier genoemde oplossing om dezelfde Ubuntu-versie te gebruiken als de opstartinstallatiekopie om de opstartinstallatiekopie te maken, zou het mogelijk moeten zijn om het probleem permanent op te lossen binnen de live-cd zelf:

Start de opstartbare USB-stick op totdat u bij de foutmelding verschijnt:

Unknown keyword in configuration file: gfxboot.c32: not a COM32R image
boot:

Bij de boot: prompt, typ live en druk op Enter (u hoeft niet op TAB te drukken, omdat het alleen dient om u de beschikbare opties te tonen, inclusief live).

Zodra u zich binnen de live Ubuntu-sessie bevindt, configureert u deze zodat u toegang hebt tot internet (bijvoorbeeld door verbinding maken met een wifi-netwerk).

Open een terminalvenster (bijvoorbeeld druk op Ctrl+Alt+T). En typ de volgende reeks opdrachten één voor één (zeg "Ja" op bevestigingsbevestigingen):

sudo -i
apt-get update
apt-get install syslinux

De eerste geeft je root-toegang en de laatste twee installeren de nieuwere syslinux pakket dat u nodig hebt om uw opstartbare USB te repareren. Dus nu moet je uitzoeken wat je precies aan het repareren bent, d.w.z. wat is de apparaatnaam waar je opstartbare USB is aangesloten.

Typ in het bovenstaande terminalvenster

mount | grep cdrom

Je zou een uitvoer moeten zien zoals

/dev/sdb1 on /cdrom type vfat (... lots of irrelevant mount flags ...)

Het belangrijkste onderdeel is het eerste "woord" hierboven. Dat zal het meestal zijn /dev/sdb1 maar het kan iets anders zijn als u meer schijven op uw machine hebt aangesloten.

Als alternatief kunt u de gparted commando van de gebruikersinterface en ga door de schijven om te zien met welk apparaat is verbonden /cdrom

Typ nu de onderstaande opdracht in het terminalvenster, zijnde erg voorzichtig vervangen /dev/sdb1 met het apparaat dat je van het vorige commando kreeg:

syslinux /dev/sdb1

Het laatste commando hierboven overschrijft de eerdere versie van syslinux in de opstartsector van uw opstartbare USB-apparaatpartitie met de juiste versie die overeenkomt met de distributie zelf.

Dat is het! Start nu opnieuw op en je zou door de normale GUI-stroom van de Live USB kunnen gaan.

Natuurlijk, als u een opstartbare Ubuntu-media hebt die geen evaluatieoptie heeft, zoals de installatiemedia van Ubuntu Server, kunt u deze niet gebruiken om zichzelf te herstellen, maar u kunt de desktopversie gebruiken om de serverversie te repareren met de instructies hierboven. Sluit de serverversiemedia gewoon aan op de usb nadat de desktopversie al is opgestart en gebruik het apparaat voor de serverversie in plaats van /dev/sdb1 bovenstaand.


50
2017-12-03 19:09Ik volgde deze instructies alleen tot het punt om te kunnen booten naar Kubuntu Live. Toen ik daar aankwam, ging ik naar het K-menu en vond ik Toepassingen -> Systeem -> Dit systeem permanent installeren in je menu-item op de harde schijf. Vanaf daar leidde een leuke GUI me door de installatie. - pkout
@pkout, natuurlijk, als alles wat je wilt is om (?) ubuntu op je computer te installeren, hoef je de gfxboot-fout niet te repareren. Leuk dat je Kubuntu op je machine hebt geïnstalleerd! - LeoRochael
Logisch, helaas lijkt het niet op de serverversie te werken. Ik heb een alt-f2 gedaan om een ​​terminal op de console te krijgen, maar er is geen apt-get ... - Kevin Lyda
@KevinLyda, ik heb het niet gecontroleerd, maar het is logisch dat het niet apt-get is omdat het alleen zou werken voor permanente installatie, niet voor evaluatie. U kunt echter de desktopversie gebruiken om de serverversie te repareren. - LeoRochael
Het is mogelijk dat de reddingsmodus heeft gewerkt. In plaats daarvan heb ik de installatie gedaan, syslinux op de nieuwe server geïnstalleerd en vervolgens zowel de bureaublad- als serverinstallatie-usb-sleutels hersteld. - Kevin Lyda


Toen ik probeerde dit op te lossen, kreeg ik een paar verschillende opties, maar het werkte. Na het antwoord van Filip drukte ik op TAB en toen kwamen er een paar keuzes tevoorschijn (geen van die waren "live" of iets dat "live" bevatte maar er stond wel "Installeren" in, dus typ je na het typen en enter, dan krijg je keuzes voor de schermresolutie en ga dan verder met de installatie. Een beetje verwarrend, maar het werkt!


10
2018-01-28 02:06Dit is duidelijk geen 'dankjewel'. Ik wijs erop dat het antwoord van Flip andere mogelijke uitkomsten kan hebben, waarvan anderen misschien in verwarring raken en een nieuw onderwerp beginnen. Dus in plaats daarvan wijs ik dit op de oorspronkelijke vraag. - ElScorcho
@guntbert Ik ben geneigd om dit tenminste een gedeeltelijk antwoord te noemen, omdat het op een grote fout in een ander antwoord wijst (geen "live" optie) en een semi-oplossing biedt. - Seth♦


Dit werkt niet voor mij. Ik krijg:

Initramfs uitgepakt mislukt: rommel in gecomprimeerd archief. (...) Kernelpanic - niet syncing: VFS: Onmogelijk om root fs te koppelen aan onbekend blok (2.0) (...)

Ik moest een zeer lelijke oplossing aannemen, maar het werkte als een charme. Ik ging naar het kantoor van een vriend en vroeg hem om me een van de computers met Microsoft Windows te laten gebruiken. Ik denk dat het Windows 7 of 8 was, in elk geval moderner dan Windows XP, maar nog niet zo recent met de Cortana-dingen ... Toen heb ik een usb-schijf gemaakt met ubuntu, door eerst een klein programma te downloaden, genaamd Universeel USB-installatieprogramma en alles ging goed.


1Het probleem van de oorspronkelijke vraag is een bekende bug (die van invloed is op de Ubuntu Startup Disk Creator en enkele andere hulpmiddelen) in Ubuntu 14.04 LTS. In 16.04 LTS is er een nieuwe en klonen versie van de Ubuntu Startup Disk Creator. Andere klonen gereedschappen werken met alle versies van Ubuntu, bijvoorbeeld Disks alias gnome-disks en mkusb, help.ubuntu.com/community/mkusb en in Windows Win32 Disk Imager, wiki.ubuntu.com/Win32DiskImager/iso2usb - Mogelijk hebt u last van een ander probleem en krijgt u waarschijnlijk betere hulp als u een nieuwe (en eigen) vraag stelt. - sudodus