Vraag Ubuntu One voor Xfce of Xubuntu?


Is het mogelijk om te gebruiken Ubuntu One met Xfce/Xubuntu zonder teveel te installeren GNOME afhankelijkheden zoals Nautilus?


25
2017-12-01 15:47


oorsprong
antwoorden:


In xubuntu 12.04 kunt u installeren ubuntuone-client en ubuntuone-control-panel-qt. Beginnend ubuntuone-control-panel-qt zal dan de login starten en uw gesynchroniseerde mappen en zo instellen. Nog steeds geen thunar-integratie, maar het configuratiescherm heeft genoeg functies die het gebruikt u1sdtool onnodig.

Voor oudere versies is het onderstaande antwoord hieronder waarschijnlijk nog steeds nuttig.


Je hebt het niet nodig ubuntuone-client-gnome om de bestandssynchronisatieservice van Ubuntu One op uw bureaublad te gebruiken; je verliest wat integratie, maar je zou die integratie waarschijnlijk niet waarderen als je toch op iets anders dan GNOME zit.

u1sdtool (deel van ubuntuone-client  Install ubuntuone-client) is een commandline-programma waarmee wordt gesproken ubuntuone-syncdaemon via dbus en kunt u bijna alles doen wat u kunt doen via de Nautilus-plug-in, en enkele dingen die de Nautilus-plug-in nog niet kent. Het enige dat niet is geïmplementeerd u1sdtool deelt een map met iemand via e-mail; de deelfunctionaliteit geëxporteerd via u1sdtool is enigszins geheimzinnig en vereist dat u de SSO-gebruikersnaam van de share-ontvanger kent, en de share-ontvanger om de share te accepteren u1sdtool; Ik zou aanraden dat je de delen gebruikt die zichtbaar zijn via de webinterface, tenzij je erg comfortabel bent met de commandoregel. De functionaliteit die momenteel in de tool en niet in Nautilus zit, omvat de mogelijkheid van afmelding van (en opnieuw abonneren op) enkele van uw gesynchroniseerde mappen.

Niemand heeft het werk gedaan om met dezelfde dbus-interfaces van Thunar te praten (rechtstreeks of via libsyncdaemon), maar het is zeker mogelijk. Houd er rekening mee dat deze interfaces soms veranderen tijdens de ontwikkeling van een Ubuntu-release en hoewel we proberen andere ontwikkelaars op de hoogte te brengen van aanstaande wijzigingen, doen we geen beloftes. Dit communicatieprobleem heeft in het verleden tot grote frustratie geleid en we werken eraan om het aan te pakken, hopelijk op tijd voor 11.04.


14
2017-12-03 14:39Dit is wat ik een antwoord noem. Thx, Chipaca! - yPhil


De Nautilus-extensie wordt geleverd door het pakket ubuntuone-client-gnome. Dus als u dat pakket niet installeert, moet u Nautilus niet installeren. Ik verwijderde ubuntuone-client-gnome op mijn Ubuntu (gnome) systeem en Ubuntu One werkt nog steeds, er is gewoon geen integratie met Nautilus, Rhythmbox enz.


9
2017-12-01 19:15Is het mogelijk om Thunar te gebruiken? - burli
@burli Ik denk niet dat iemand een U1-uitbreiding heeft gemaakt voor Thunar. - Isaiah
Thunar zal werken met ubuntuone-client. Het is niet nodig nautilus te installeren of te gebruiken - charlie-tca


Als u bovendien het nieuwe ubuntuone-control-panel-qt op Precise gebruikt, kunt u de --with-icon optie om het opstartprogramma dat u niet heeft op XFCE / LXDE te vervangen


5
2018-02-29 18:13Nadat ik met Ubuntu Software Center had geïnstalleerd, deed ik wat Jorge zei, gebruik ALT-F2 en toen ubuntuone-control-panel-qt --with-icon en het werkt geweldig. - lqlarry
Moet dit elke keer worden gestart? Bijv. Settings > Session and Startup > Application Autostart > Nieuw ...> sh -c 'ubuntuone-control-panel-qt --with-icon' - Redsandro


Ik heb een oplossing kunnen vinden voor de publicatiefunctie van de Ubuntu One-client die niet verkrijgbaar is bij de Thunar. Ik heb hiervoor een aangepaste actie gemaakt. Dus wanneer ik een bestand op internet wil publiceren, verplaats ik het naar de Ubuntu one map, klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de actie. Het commando voor de actie volgt: u1sdtool --publish-file=%f | awk '{print $5}' | xclip -i -selection "clipboard". u1sdtool publiceert het geselecteerde bestand het pad van de variabele %f en retourneert het bericht met de URL van het bestand e. g .:

Bestand wordt gepubliceerd op http://ubuntuone.com/SomeUniqueSequence.

De URL (zijnde het vijfde deel van de tekenreeks) wordt gekozen door de awk '{print $5}' en geplaatst door op het klembord xclip -i -selection "clipboard" (mogelijk moet je eerst xclip installeren). Daarna kan het worden geplakt door CTRL + V of de opdracht "Plakken". Chipaca, bedankt voor het vertellen over u1sdtool.


5
2018-05-16 16:22Clever. Bedankt voor het delen. - Redsandro