Vraag Kan ik de tekst "Vrije ruimte" van de Nautilus-statusbalk verwijderen?


Ik wil het onderdeel in Nautilus verwijderen dat vrije schijfruimte laat zien. In theorie kan het nuttig zijn, maar het is zo slecht ontworpen. Telkens wanneer ik een aantal bestanden selecteer, wordt mijn oog getrokken naar "15 GB" in plaats van de werkelijke grootte van de bestanden. En als er geen bestanden zijn geselecteerd, staat er zoiets als "24 items, Free space 15GB", die in een oogwenk lijkt op de totale grootte van de bestanden.

Ik heb de voorkeuren bekeken en zie niets. Ik gebruik Ubuntu 10.10 met Nautilus 2.32.0.


4
2017-12-14 21:32


oorsprong


Overweeg een bugrapport in te dienen, kijk eens naar help.ubuntu.com/community/ReportingBugs . - João Pinto
Grappig genoeg bij het Googlen voor informatie kwam ik dit tegen - bugs.launchpad.net/nautilus/+bug/389833 :( - DisgruntledGoat


antwoorden:


Omdat er geen voorkeur is voor deze wijziging, tenzij er een GConf-sleutel voor is (wat ik betwijfel), heb je pech tenzij je de Nautilus-broncode zelf wilt wijzigen en je eigen aangepaste Nautilus wilt maken.

De algemene benadering in Gnome is ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk instellingen zijn - allemaal in de naam van eenvoud en bruikbaarheid. Deze mentaliteit ergert me soms aanzienlijk.


2
2018-04-14 13:50Het is een beetje hypocriet om minder instellingen te hebben "in de naam van eenvoud en bruikbaarheid" wanneer ze ook tekst hebben toegevoegd die de bruikbaarheid schaadt ... - DisgruntledGoat