Vraag Convert .jar naar .deb pakket


Mijn project is om een ​​installatieprogramma te ontwikkelen dat een uitvoerbaar bestand is voor Windows, Mac en Ubuntu. De uitvoerbare bestanden op Windows, Mac en Ubuntu zijn .exe, .app en .deb respectievelijk. Dus ik heb mijn .jar-bestand geconverteerd naar a .exe bestand op Windows met behulp van de software launch4j. En op MAC gebruikte ik een software genaamd Jar-Bundler om mijn pot om te zetten naar .app-bestand. Ik wil weten of er specifieke software op Ubuntu is om mijn jar-bestand in een te converteren .deb het dossier.


4
2018-04-23 10:20


oorsprong


Ja, maar ik wil dat het wordt geconverteerd naar een uitvoerbaar waarschijnlijk .deb-bestand dat mijn vereiste is. In Windows gebruikte ik bijvoorbeeld launch4j-software om het .jar-bestand naar .exe-bestand te converteren en op mac gebruikte ik Jar-Bundler-software om te converteren .jar-bestand .app. - user272954
Overweeg dan om uw vraag te bewerken om te verduidelijken wat u vraagt. Waarom zou je een installatieprogramma voor een Java-programma willen maken? Een van de sterke kanten van deze taal is dat het een cross-platform is. Als u uw jar-bestand bewaart, kan het worden uitgevoerd op vensters, ubuntu of OSX, zonder enige wijziging - Aserre
Blijkbaar meng je een of ander concept, althans aan de zijde van Ubuntu: a. Deb vind IS GEEN uitvoerbaar, dit is een pakket dat mogelijk enkele bestanden bevat, sommige kunnen uitvoerbare bestanden zijn onder Ubuntu. Het doel van het .deb-bestand is gemakkelijke distributie, installatie en update van een applicatie mogelijk te maken. Meestal kun je de code die je in een .jar-bestand hebt opgenomen, uitvoeren door te doen java -jar <yourjarfile> [name of the main java class]. - Benoit


antwoorden:


u kunt een DEB-bestand van .jar-bestand maken.

U moet de volgende code toevoegen aan uw pom.xml-bestand

<build>
  <groupId>org.test</groupId>
  <artifactId>some-lib</artifactId>
  <version>1.0</version>
  <plugins>
   ...
   <plugin>
    <groupId>org.codehaus.mojo</groupId>
    <artifactId>deb-maven-plugin</artifactId>
    <configuration>
     <description>A test project</description>
       <maintainer>Tim OBrien &lt;tobrien@discursive.com&gt;</maintainer>
       <section>libs</section>
       <priority>optional</priority>   
       <architecture>all</architecture>
    </configuration>
    <executions>
     <execution>
      <goals>
       <goal>deb</goal>
      </goals>
     </execution>
    </executions>
   </plugin>
   ...
  </plugins>
 </build>

en daarna rennen

mvn package

geeft je een .DEB-bestand.

Voor meer informatie moet u dit lezen: http://mojo.codehaus.org/deb-maven-plugin/using-deb.html


3
2018-05-13 11:18Deze link werkt niet meer voor mij - wanderer0810


U kunt de Jar2exe-software gebruiken om .jar-bestanden om te zetten naar het .exe-bestand. En u kunt de toepassing starten door te dubbelklikken op .exe-bestand.

Maar zorg ervoor dat u het .war-bestand niet naar .exe kunt converteren.

Klik hier om de te downloaden Jar2exe Software.

Gewoon installeren en gebruiken.


0
2018-04-23 11:20Door uitvoerbaar betekent het OP niet een uitvoerbare Windows-versie. - jobin


Ik zou zeggen dat uw vraag vooral verwijst naar verpakking: het hebben van een jar-bestand is slechts een element van het pakket.

Overweeg daarom het sleutelwoord 'verpakking' te gebruiken om deze site te bekijken, bijvoorbeeld: Wat is de eenvoudigste Debian Packaging Guide?


0
2018-04-23 12:24

EEN .jar is een archiefbestand dat uitvoerbaar gemaakt kan worden met de juiste configuratie.

Als u de hebt geconfigureerd MANIFEST.MF bestand correct kunt u uw Java-installatieprogramma uitvoeren met behulp van de volgende opdracht:

java -jar myfile.jar [args]

Waarbij args de argumenten zijn die u mogelijk nodig heeft om uw programma uit te voeren (bijvoorbeeld het pad waar het programma moet worden geïnstalleerd).


-1
2018-04-23 10:48Ja, maar ik wil dat het wordt geconverteerd naar een uitvoerbaar waarschijnlijk .deb-bestand dat mijn vereiste is. In Windows gebruikte ik bijvoorbeeld launch4j-software om het .jar-bestand naar .exe-bestand te converteren en op mac gebruikte ik Jar-Bundler-software om te converteren .jar-bestand .app. - user272954