Vraag Ubuntu 16.04.1 Nvidia Werken maar Intel toont zwart scherm


Ik heb een nieuwe installatie van ubuntu 16.04.1 (alleen vandaag geïnstalleerd) en vreemd genoeg heb ik geen problemen met NVIDIA-stuurprogramma's op mijn systeem, maar bij het overschakelen naar Intel krijg ik een zwart scherm.

De meeste berichten die ik heb gezien gaan over Nvidia-drivers werken niet, maar omdat ik alleen Linux voor werk gebruik en wat video-weergave, heb ik de nvidia-kaart niet echt nodig om te kunnen werken. Ik heb alleen Intel-graphics nodig, zodat ik een beetje batterijvermogen kan besparen te.

Mijn systeem is een Inspiron 15 7559 2016-model met HD570 Intel-graphics en een GPU van 960 meter. Zoals ik al zei heb ik geen probleem met Nvidia, maar om een ​​of andere reden tijdens het hardlopen

sudo prime-select intel 
sudo reboot

Ik krijg een zwart scherm na het opstartproces. Als ik het toevoeg

nomodeset

naar de kernel-opties krijg ik het om te beginnen prima, maar zonder enige opties voor de graphics (dat wil zeggen schaal werkt niet, wat essentieel is op een 4k scherm of anders alles is echt heel klein).

Ik heb hier een aantal berichten gelezen en op andere forums, maar ze hebben allemaal betrekking op de nvidia-stuurprogramma's die niet werken in plaats van intel.

Ik heb de NVidia- en Intel-drivers geïnstalleerd via het tabblad "Additional Software" (beide zijn ingeschakeld; intel microcode en Nvidia) en direct na het installeren van prime-select query retourneert "Intel" maar na een herstart krijg ik een leeg scherm tenzij ik terugga naar nvidia.

Ik heb ook geprobeerd toegang te krijgen tot TTY (om te zien of ik sommige fouten van dmesg kan vinden) wanneer ik geconfronteerd word met het zwarte scherm, maar er is geen uitvoer, ik moet de aan / uit-knop ingedrukt houden en een harde shutdown uitvoeren.

Laptop specificaties zijn hier beschikbaar:

http://www.dell.com/en-us/shop/productdetails/inspiron-15-7559-laptop

Het is de laatste rechts van de selectie.

Natuurlijk zou ik het in Nvidia kunnen laten draaien, maar dan loopt mijn batterij razendsnel leeg (max. 2 uur bij weinig gebruik). In Windows werkt het normaal en krijg ik uren gebruiksduur van de batterij (meestal meer dan 4).

Verder zie ik in Nvidia wat schermvervorming bij het verlaten van de slaapstand.

Ik had eerder elementaire OS 0.4 Loki geïnstalleerd (gisteren) maar na geen geluk ermee dacht ik dat er misschien iets niet ondersteund werd door die bepaalde distro dus ik ging voor een schone Ubuntu-installatie.

Ik gebruik kernel 4.4 en wat ik online heb gezien, zou dit probleem moeten verhelpen? (Ik vergis me misschien). Ik ben nog steeds een beginneling bij Linux, dus als er vereiste logboeken enz. Zijn die vereist zijn, laat me dan weten dat ik mijn bericht zal bijwerken.

BIJWERKEN

Het upgraden naar 4.5 kernel hielp niet. Ik gebruik momenteel de Intel linux graphics update tool en zal updaten als dat werkt.


4
2017-10-10 18:33


oorsprong
antwoorden:


Ik heb het voor elkaar gekregen om het te laten werken na velen van ons. Ik wilde eerst Elementary OS installeren, maar ik wilde het eerst aan een schone Ubuntu 16.04-installatie laten werken en vervolgens dezelfde stappen op Elementary proberen.

Hier is hoe ik het deed.

 • Schakel Secure Boot uit
 • Vers installeer Ubuntu / eOS (vereist nomodeset kernelparameter in opstartopties)
 • Updates downloaden tijdens de installatie
 • Na het herstarten zou je moeten kunnen booten zonder "nomodeset" toegevoegd in de kernelparams.

Voor Ubuntu

 • Installeer intel microcode van eigen stuurprogramma's en start opnieuw op
 • Installeer Nvidia-stuurprogramma's van eigen stuurprogramma's en start opnieuw op
 • Open terminal en ga naar binnen sudo prime-select query welke zou moeten terugkeren nvidia wat natuurlijk goed is omdat het de nvidia betekent stuurprogramma's werken, maar niet ideaal voor de levensduur van de batterij
 • Voer de terminal in sudo prime-select intel en druk op enter
 • In plaats van uit te loggen / opnieuw opstarten, herstart u de hele machine en gaat u naar de bios en schakel Secure Boot opnieuw in
 • De machine zou normaal en nu moeten opstarten sudo prime-select query Kom terug intel 

Voor eOS (Elementary OS 0.4 Loki)

 • Installeer eerst de Nvidia-stuurprogramma's op een schone eOS-installatie (ik gebruik 361.42), dus open een terminal en sudo apt-get install nvidia-361
 • Start het apparaat opnieuw op en controleer of de stuurprogramma's voor Nvidia correct zijn geladen sudo prime-select query (nomodeset zou niet langer vereist moeten zijn in je kernel-opties)
 • Ga naar Intel Linux Graphics Firmware en download Kabylake DMC en Skylake DMC- en GUC-stuurprogramma's via hun links op de pagina.
 • Installeer het door de instructies op de pagina te volgen:

Voor GUC Firmware-bestand

$ tar xf _guc_ver_tar.bz2

$ cd _guc_ver_

$ sudo bash ./install.sh --install

Voor DMC Firmware-bestand

$ tar xf _dcm_ver_tar.bz2

$ cd 'productcode_dcm_ver'api-versie' _ 'min-versie'

$ sudo sh install.sh

 • Na de installatie opnieuw opstarten en controleren of het systeem wordt geladen zonder nomodeset-param en de huidige selectie op nvidia met sudo prime-select query

 • Als alles goed is, kun je rennen sudo prime-select intel en reboot (laatste reboot ik zweer het!

 • Eindelijk tijdens de herstart F2 voor de BIOS en schakel Secure Boot opnieuw in 

Na dit punt zou je het OS moeten kunnen laden zonder toegevoegde kernelparameter en sudo prime-select query zou terug moeten keren intel.

Voor eventuele aanvullende probleemoplossing als je nog steeds een blackscreen krijgt na het startscherm, voeg dan het volgende toe aan `/etc/modprobe.d/blacklist.conf '

zwarte lijst amd76x_edac

zwarte lijst vga16fb

zwarte lijst nouveau

zwarte lijst rivafb

blacklist nvidiafb

zwarte lijst rivatv

en ren dan sudo update-initramfs -u en start opnieuw op.


2
2017-10-16 04:52

Het probleem met de beveiligde modus is dat het de nvidia-module later laadt, wanneer men het voor de CUDA-toepassing wil gebruiken. Dit is hoe ik er omheen ging: 1. Schakel de veilige modus uit in het BIOS. 2. Uitschakelen alle nvidia-modules in blacklist.conf (vergeet niet om depmod & update-initramfs daarna uit te voeren) 3. De nvidia-modules laden niet bij het opstarten, waardoor de intel-module wordt geladen voor weergave, maar u kunt ze handmatig laden met modprobe.

Met deze methode kan CUDA worden uitgevoerd zonder dat dit w / display verstoort.


0
2017-11-26 18:04