Vraag Hoe kan ik het Skype-paneelpictogram verwijderen?


Aangezien ik de Docky Skype-indicator gebruik en het groene Skype-pictogram er niet goed uitziet naast alle grijze - zou het leuk zijn om het pictogram uit het systeemvak te verwijderen.

Is dit mogelijk? Hoe kan ik het doen in Ubuntu 12.04 - of andere eerdere versies?


27
2017-10-15 12:13


oorsprong
antwoorden:


Het pictogram van het Skype-paneel verwijderen in 12.04 zonder Verwijderen sni-qt

 • Als je niet om geeft sni-qt, het verwijderen van het pictogram is net zo eenvoudig als doen apt-get remove sni-qt sni-qt:i386
 • Het installeren van de door Skype geleverde deb is geen oplossing; alle Ubuntu-versie bundelt dezelfde Skype-deb maar maakt sni-qt een afhankelijkheid om het pictogram in te schakelen.

Een eenvoudig conf-bestand aanpassen of installeren / verwijderen van een pakket gaat het niet doen, we hebben het nodig om hier beneden en vies te worden.

 • sni-qt wordt geleverd door deze gedeelde bibliotheken:

  /usr/lib/i386-linux-gnu/qt4/plugins/systemtrayicon/libsni-qt.so
  /usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt4/plugins/systemtrayicon/libsni-qt.so
  
 • Een gegarandeerde manier om het Skype-pictogram te verwijderen tijdens het vertrek sni-qt beschikbaar voor andere apps om te gebruiken is om te voorkomen dat Skype deze gedeelde bibliotheken laadt.

 • Dat kan op twee manieren: een beschaafde manier en een brute-force bash-hacker manier.


1. Sterk aanbevolen: gebruik apparmor om te voorkomen dat Skype wordt geladen sni-qt

 • AppArmor is een beveiligingsraamwerk dat is ingebouwd in de Linux-kernel die machtigingen instelt voor wat een programma kan en kan niet openen. Het is standaard ingeschakeld in Ubuntu.

 • Een voorbeeldprofiel voor Skype is opgenomen in de app-armor-profielen; Ik heb dat aangepast ENKEL EN ALLEEN om ons doel te bereiken door het paneelpictogram uit te schakelen - andere beveiligingsfuncties zijn verwijderd.

 • U kunt het profiel bekijken hier geplakt. Regel 24-25 zijn de beetjes die voor ons van belang zijn.

WAARSCHUWING: Dit profiel biedt GEEN andere beveiliging - Skype wordt normaal uitgevoerd. Alsjeblieft zie hier voor een completer Skype AppArmor-profiel dat u kunt gebruiken als u Skype verder wilt beveiligen.

Hoe installeren

 • Om te installeren, sluit Skype af als het actief is en open dan een terminal met Ctrl-Alt-T, en typ / plak de onderstaande om het geplakte profiel te installeren in uw apparmor-profielen directory. (Je kunt het ook handmatig plakken in /etc/apparmor.d/usr.bin.skype als je dat wenst)

  sudo wget -O/etc/apparmor.d/usr.bin.skype http://pastebin.com/raw.php?i=2EYME5eF

 • Typ dan sudo /etc/init.d/apparmor reload om alle profielen opnieuw te laden, inclusief de Skype One die we zojuist hebben toegevoegd. Wacht een paar seconden ...

 • Als u wilt controleren of het profiel is ingeschakeld, typt u sudo apparmor_status | egrep "mode|skype"

  • Het resultaat zou iets van de onderstaande moeten laten zien: Skype zou na "handhavingsmodus" moeten zijn, maar vóór een van de andere modi:
   21 profielen bevinden zich in de handhavingsmodus.
   / Usr / bin / skype
   22 profielen bevinden zich in de klagende modus.
   
 • Start Skype en het paneelpictogram zou hopelijk weg moeten zijn!

Hoe kan ik dit gedrag toevoegen aan mijn eigen Skype AppArmor-profiel?

 • Voeg deze regels toe aan het begin van het profiel, direct na de include (ze voorkomen gewoon dat Skype de sni-qt-bibliotheken leest / laadt)

  ontken /usr/lib/i386-linux-gnu/qt4/plugins/systemtrayicon/libsni-qt.so r,
  ontken /usr/lib/x86_64-linux-gnu/qt4/plugins/systemtrayicon/libsni-qt.so r,
  

2. Niet aanbevolen: een lelijke bash-hack

 • Ik zal alleen pseudocode geven om te voorkomen dat het nieuwe in vallen valt, maar een eenvoudig bash-script dat het volgende doet is genoeg om het paneelpictogram ook uit te schakelen:
  1. Verwijder leesrechten van de juiste libsni-qt.so voor de uid (gebruiker) skype wordt uitgevoerd als.
  2. Start Skype, wacht een klein beetje zodat het geladen is.
  3. (Het pictogram is verdwenen omdat Skype sni-qt niet kon laden.)
  4. Herstel de machtigingen voor libsni-qt.so.

19
2018-06-12 11:19+50 Omdat dit ook werkt voor andere software. - MarkovCh1
Uitstekend! Dit is de perfecte toevoeging aan Skype-Wrapper zonder de sni-qt pakket. +1000 voor jou, mijn vriend. Proost! - Gabriel
Het probleem is dat "Apparmor gebruiken om te voorkomen dat Skype sni-qt laadt" niet werkt met Skype geïnstalleerd vanuit standaard Ubuntu-repositories. Bij het proberen om 'skype' uit te voeren krijg ik alleen informatie die voor / usr / bin / skype toestemming is geweigerd. Een ander ding is dat er geen pictogram voor deze toepassing is. Ubuntu 13.04 gebruiken. Kan ik hulp krijgen? - kcpr
Na het updaten van de applicatie start de Skype niet opnieuw vanwege toestemming: /usr/bin/skype: 8: exec: /usr/lib/skype/skype: Permission denied. En dit pictogramprobleem leek slechts een tijdelijke bug, het is goed nu, sorry. Hulp nog steeds nodig. Bedankt. - kcpr
Wat me hielp was om sni-qt: i386 te verwijderen van mijn 64-bits systeem. Het is nodig door Skype, maar niet door - bijvoorbeeld - Spotify. Hoe dan ook, het is een andere optie om met dit probleem om te gaan, maar anders dan dit gesuggereerd door izx, dat de beste lijkt te zijn. - kcpr


Voor Ubuntu 11.04 keurig enkel en alleen:

 1. Via command-line-interface (snel) - de OMGubuntu-community kwam met dit antwoord:

  in een terminal, type

  gsettings get com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist
  

  Dit zal iets opleveren dat lijkt op:

  ['JavaEmbeddedFrame', 'Mumble', 'Wine', 'Skype', 'hp-systray', 'scp-dbus-service']
  

  We willen Skype van deze witte lijst verwijderen, dus kopieer / plak deze uitvoer in een nieuwe opdracht en verwijder het 'Skype' item, zoals:

  gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['JavaEmbeddedFrame', 'Mumble', 'Wine', 'hp-systray', 'scp-dbus-service']"
  
 2. Via grafische gebruikersinterface (meer toegankelijk), zoals voorgesteld door con-f-gebruik bij het beantwoorden van deze vraag. Doe gewoon het tegenovergestelde van wat hij / zij voorstelt.

Bij de volgende aanmelding is het Skype-pictogram verdwenen.


Merk op dat het installeren van de pidgin-skype  Install pidgin-skype pakket zal u toelaten om uw Skype-account aan empathie toe te voegen - zodat u uw Skype-status kunt beheren met het elegante ik-menu.


11
2018-05-16 09:41merk op dat terwijl dit werkt het voor 11.04 NIET 10.10 of 10.04 is - Uri Herrera
Als u een grafische tool wilt, kunt u gconf installeren sudo apt-get install gconf-tools en ren dan gconf-editor het omgekeerde doen van wat hier wordt beschreven: askubuntu.com/questions/43280/... - con-f-use
Dank u con-f-gebruik. Bedoelde u dconf in plaats van gconf? gconf-editor wordt standaard geïnstalleerd, maar toont geen instellingen voor eenheidconfiguratie voor mij. - Olivier
d-conf toont de witte lijst van het eenheidspaneel - robin0800
Werkt niet voor Unity 2D. Skype staat niet op mijn witte lijst: ['JavaEmbeddedFrame', 'Mumble', 'Wine', 'hp-systray'] maar het zal nog steeds op het paneel verschijnen. - Mood


Er is geen pictogram in /usr/share/icon/skype.png op mijn systeem. Het pictogram in het systeemvak is niet bedoeld om te starten, maar om de status te melden. Het toont uw online status (online, weg, dnd, ...) en meldt ook of er nieuwe berichten binnenkomen. Als zodanig is het dynamisch.

Het lijkt te zijn ingebed in het binaire Skype zonder de mogelijkheid om het te veranderen. Ik wil hier graag op worden gecorrigeerd, want ik veracht ook die groene klodder.


2
2018-01-05 07:53

Verwijder de sni-qt pakket van uw systeem, en het zou moeten verdwijnen, denk ik.


2
2018-04-04 21:37Ook dacht ik dat dit pakket essentieel was voor andere programma's die het bovenste paneel wilden gebruiken (zoals Dropbox en WeatherIndicator). Ik wil niet de hele grond ontwortelen voor de hele tuin, als ik gewoon een onkruid kan trekken. - superjudge3
Nee, Dropbox heeft een goede integratie met de indicator-API's, net als de weersindicator. Het sni-qt-pakket wordt alleen gebruikt door Qt-toepassingen die de standaard Qt-tray pictogram-API gebruiken, in plaats van de Unity Indicator API's te gebruiken. - dobey
Je hebt beide nodig apt-get remove sni-qt:i386 en apt-get remove sni-qt - antitoxic
Dit introduceert enkele crashes voor mij. Slecht idee. - MarkovCh1
@Syzygy hoe? Het al dan niet aanwezig zijn heeft geen invloed op de vraag of applicaties zullen crashen. Als je het hebt verwijderd en crasht, is het hoogstwaarschijnlijk een probleem in het programma zelf. - dobey


Zoals ik weet, kun je Skype niet van het systray verwijderen, maar wat je wel kunt doen is het systeem verwijderen als je geen software hebt die het gebruikt of vervang het pictogram van Skype dat hier is: /usr/share/icon/skype.png door wat je wilt.


-1
2017-10-15 12:38wel, niet het antwoord dat ik hoopte te krijgen, maar toch bedankt, beter dan niets;) - harppu