Vraag FTP naar mijn Ubuntu-machine doodt mijn netwerk


Ik ondervind problemen bij het overdragen van bestanden tussen mijn Ubuntu-server en andere machines met FTP.

Kortom, als ik een FTP-verzoek van mijn Ubuntu naar mijn Mac start, werkt het prima. Maar als ik een aanvraag van mijn Mac doe naar mijn ubuntu-machine, crasht het hele LAN, en ik moet de router rebooten om het te herstellen. Ik heb geëxperimenteerd met wat dit triggert. FTP van mijn Ubuntu naar andere machines werkt. FTP van mijn Mac naar andere machines werkt. Maar elke FTP-aanvraag naar mijn Ubuntu vanaf een computer crasht het netwerk.

Kortom, als mijn Ubuntu een FTP-verzoek ontvangt, sterft mijn netwerk, maar het kan ze prima initiëren. 

Sterker nog, als ik een git pull-verzoek doe vanuit mijn Ubuntu-repo, crasht het netwerk. Maar Ubuntu kan prima duwen / trekken naar / van mijn Mac. Er is mij al verteld dat dit waarschijnlijk een probleem met de router is, en dat kan ik goedkeuren. Het is echter vreemd dat het probleem rond mijn Ubuntu ligt, en alleen wanneer ik FTP-verbindingen ontvang. dus ik vraag of er iets is dat fout kan zijn met de machine, in plaats van met de router.

Ik heb zelfs een upgrade naar Ubuntu 14.04.1 uitgevoerd om te kijken of er een of ander verouderd pakket was, maar het probleem blijft bestaan.

Ik ben volledig uit het oog met welke detailspecificaties te bieden, dus als andere informatie nodig is, laat het me weten.

Ik gebruik een Linksys E2500-router. Het is ongeveer een jaar oud en ik heb nog nooit problemen met deze routers gehad.

BIJWERKEN:

Na nog wat sleutelen, realiseerde ik me dat FTP prima werkt. SFTP is mijn netwerk aan het crashen. Ik heb openssh-server al geïnstalleerd, dus ik vraag me af of er nog een ander pakket is dat moet worden ingesteld om de Ubuntu-server SFTP-verbindingen te laten ontvangen.

Omdat dit probleem niet lijkt te kloppen met het origineel, heb ik een nieuwe thread gemaakt:

SFTP naar lokale ubuntu-server crasht netwerk


4
2017-08-12 04:34


oorsprong


Welk type router gebruikt u? Waarom is het betrokken? Zijn uw machines op verschillende subnetten? - Pyrophorus
Linksys E2500. De router wordt gebruikt, dus ik kan draadloos ssh / ftp. Ze bevinden zich niet in verschillende subnetten. - Mourkeer
Kun je testen met behulp van een Ethernet-kabel om je Ubuntu-server te verbinden met de Linksys in plaats van een draadloze verbinding? - Pyrophorus
Mijn Ubuntu heeft al een bekabelde verbinding. Mijn Mac is draadloos. Ik heb ook geprobeerd om ethernetpoorten op de Ubuntu om te schakelen, zonder resultaat. - Mourkeer
OK, dan kan het de FTP-service zijn in uw Ubuntu-box. Excuseer me om te vragen, maar heb je er één die loopt? Misschien moet je overwegen iets anders te installeren, zoals Filezilla? - Pyrophorus


antwoorden:


Er bestaat niets aan de hand met je netwerk, het is geen bug, het is een functie van TCP / IP: laten we gebruiken volledig beschikbare bandbreedte, en het verzadigt uw netwerk gemakkelijk (router krijgt het te druk).

Je moet omarmen Quality of service (QoS), lees erover en configureer het. Er moeten gerelateerde opties zijn in uw router. Kijk op pagina 28 in de Linksys E2500 gebruikershandleiding.

Hoe dan ook, deze aanpak kan uw probleem mogelijk niet oplossen, omdat QoS-regels kunnen worden toegepast in verkeer dat wordt gerouteerd tussen LAN en WAN, maar niet wanneer verkeer wordt omgeschakeld via LAN.

Mijn aanbevolen aanpak is om beperk de FTP-bandbreedte.

Als uw [S] FTP-client bandbreedte-limietoptie heeft, gebruikt u deze. Hier is een screenshot van WinSCP van internet gehaald:

WinSCP transfer dialog

Je ziet de optie in de rechter benedenhoek.

Als uw klant niet over zo'n optie beschikt, limiet serverbandbreedte. Ik heb dat zelf niet gedaan, dus ik kan je niet stap voor stap begeleiden, maar ik kan je naar a wijzen stel FTP-bandbreedtelimiet in tutorial.

Houd er rekening mee dat als u SCP, SFTP of een SSH-gerelateerde overdracht gebruikt, uw poort 22 is in plaats van 21, dus u moet uw configuratie dienovereenkomstig aanpassen.


3
2017-08-13 17:14Gebruik makend van sftp -l 8192 user@host om mijn upload naar 1 MB / sec te beperken, werkte me heel charmant. Dank je. - Gareth Davidson


OK, ik zou je kunnen vertellen om een ​​ander git-protocol te proberen, maar dit zou slechts een tijdelijke oplossing zijn.

Als ik in jouw plaats zou zijn, zou ik de Mac en de Ubuntu verbinden via een vanilla Ethernet-hub en kijken wat er gebeurt met een sniffer-programma zoals wireshark. Misschien verzendt uw Ubuntu-doos in sommige situaties vreemde Ethernet-pakketten, misschien mislukt uw route tussen het draadloze netwerk en de bekabelde kabel in sommige situaties. Als ik dit doe, zou ik kunnen aangeven waar het probleem zit: router of Ubuntu-box.

Ik hoop dat dit helpt, maar helaas denk ik dat ik niet verder kan.


0
2017-08-13 07:50