Vraag Waarom is Chromium niet up-to-date in alle Ubuntu LTS-repo's, zoals Firefox?


De chromium-browser pakket in UBuntu's LTS repos is vrij oud voor de oudere 12.04LTS & 14.04LTS. Zie dit zoeken naar Ubuntu's pakketten voor chromium-browser om te zien dat de chromium-browser is op:

Terwijl Firefox bevindt zich op versie 51.0.1x in elke momenteel ondersteunde Ubuntu-release van Precise (12.04LTS) tot Yakkety (16.10) (Eigenlijk heeft Zesty 17.04 versie 50, maar het is nog steeds maart, dus dat is het niet werkelijk nog niet vrijgegeven).

De officiële Ubuntu-opslagplaatsen zijn over het algemeen de beste plaats om de nieuwste ondersteunde versies van alles te krijgen, en het gebruik van apt / synaptic / software center is over het algemeen de beste manier om software te updaten (ondersteund door deze vergelijkbare Q Hoe de nieuwste stabiele versie van Chromium te installeren?).

Vooral het gebruik van een oude webbrowser is over het algemeen een slecht idee, en Google zegt dat Gmail (en waarschijnlijk ook andere Google-apps?) Chrome (in essentie Chromium) -versies 53 en ouder na 2017 niet meer zullen ondersteunen, waarom hebben de oudere, nog steeds ondersteunde Ubuntu LTS's blijkbaar de voorkeur gegeven aan Chromium?


PS. Ik vraag niet waarom "zijn pakketten in de officiële Ubuntu-repositories [ouder] dan de nieuwste (stroomopwaartse) versies van Debian Sid, PPA's, de auteurs, etc.?" (gerelateerd Q: Waarom hebben de Ubuntu-opslagplaatsen niet de nieuwste versies van software?), maar waarom de nieuwste versies van Ubuntu zelf niet zijn bijgewerkt, terwijl Firefox dat wel is.


27
2018-03-01 10:40


oorsprong


Verwant: askubuntu.com/questions/878680/... - Jens Mühlenhoff
Ik gaf het op met Chromium en migreerde in plaats daarvan naar Chrome. Het wordt up-to-date gehouden met de eigen PPA van Google, het heeft meer functionaliteit dan Chromium en sommige sites worden beter ondersteund met Chrome. U kunt overwegen om die route te nemen. - Paddy Landau
Chrome liet 32-bits Linux-ondersteuning vallen (& hier). Het kan ook dingen doen met Google waar niet iedereen zich comfortabel bij voelt. - Xen2050


antwoorden:


Firefox is binnen mainen Canonical verbindt zich ertoe beveiligingsupdates voor software in te voeren main (die, in het geval van een browser, ze allemaal zijn). Chromium is niet in main, het is universe - dus wordt het bijgewerkt door vrijwilligers. Het kan gewoon te veel moeite zijn geweest om Chromium voor 12.04 te updaten, te meer omdat Google 12.04 niet ondersteunt voor Google Chrome, dus mogelijk zijn er sindsdien wijzigingen doorgevoerd.

Voor 14.04 hebben de nieuwste versies van Chromium kan niet bouwen, bugs zijn ingediend zonder respons van beheerders. Aangezien Chrome nog steeds 14.04 ondersteunt, neem ik aan dat dit mogelijk kan worden verholpen en niemand heeft aangeboden het probleem te verhelpen.


41
2018-03-01 11:35

Ik weet hier een beetje van.

Verder dan chroom niet in hoofd en hot hebben een gegarandeerd ondersteuningsbeleid, er zijn een paar andere redenen waarom oudere versies achterblijven of niet worden ondersteund.

lang C ++: 12.04 werd vrijgegeven rond de tijd dat een nieuwe C ++ -standaard werd ontwikkeld en Chromium stroomopwaarts snel daarna de nieuwe taalkenmerken. De c ++ runtime van systeem 12.04 ondersteunt ze niet. Het is mogelijk om bouwtools te gebruiken die nooit in 12.04 waren en retro-fit ABI-wijzigingen, maar het is nogal moeilijk. Statische koppeling zoals eigen Google Chrome is niet erg goed. Niet-hoofd- en zeer oude distro's maakten deze laagste prioriteit.

boog x86: Stroomopwaartse chromium verlaagde i386-ondersteuning. Ubuntu moet het nog steeds ondersteunen. Firefox heeft deze extra belasting niet.

boog arm64: We willen nieuwe desktoparchitecturen in Ubuntu ondersteunen, en hoewel er mobiele telefoons op Chrom-e draaien, is de ARM64-desktop zelfs niet op de radar van Chromium upstream. Firefox stroomopwaarts heeft betere ondersteuning.

snelheid: Er zijn vijftig releases met belangrijke versies in een relatief korte levensduur. Voeg dat krankzinnige tempo toe aan de bovenstaande problemen en nog enkele andere minder belangrijke dingen, zoals gtk2-> gtk3 vervanging van de volgende maand, en alles maakt chromium ongewoon moeilijk te ondersteunen, of harder dan Firefox.

Als er vrijwilligers zijn die willen helpen, dan wil ik je helpen. Sluit je aan bij Freenode # ubuntu-chromium. Het is uw taak om de "werkende" verpakkingsafdelingen te klonen en samenvoegingen voor te stellen. https://code.launchpad.net/~chromium-team

Bedankt!


6
2018-03-07 19:26Interessant, bedankt! Bent u een onderhouder voor Ubuntu-Chromium of Chromium in het algemeen? Ik ben niet erg bekend met irc, je bedoelt de server irc.freenode.net & dan # ubuntu-chromium? Als ik de juiste vond, leek het op dit moment leeg. Misschien is er een meer algemene webpagina? - Xen2050