Vraag Hoe installeer ik de nieuwste stabiele versie van Firefox?


Ik wil de nieuwste Firefox installeren in mijn Ubuntu-doos (64-bits).

Wat is de beste manier om dit te doen? Is er een specifieke updatesite of moet ik de binaire bestanden handmatig downloaden? Als ik het handmatig doe, in welke map moet ik dan de bestanden plaatsen? In mijn thuismap of is er een betere plek?


150
2017-10-12 09:08


oorsprong
antwoorden:


De nieuwste versie van Firefox is beschikbaar als een beveiligingsupdate in alle ondersteunde releases van Ubuntu, alleen al het doen van een normale update zal dit binnenhalen. U moet ten minste één van de veiligheid of updates opslagplaatsen (bijvoorbeeld via Software & Updates → Updates); veiligheid moet standaard worden ingeschakeld, maar het is beter om dit te controleren, vooral als het pakketbeheer Firefox nog niet bijwerkt.

Gewoonlijk is het beschikbaar binnen enkele uren na de aankondiging van Mozilla, soms sneller, afhankelijk van de archiefbouwers, en de snelheid van uw lokale spiegel, enz.

Zie ook:


132
2017-10-12 09:47(om dit te doen met de opdrachtregel, het is sudo apt-get upgrade) - Andrew MacFie
Ubuntu blijft niet op de hoogte van de nieuwste versie van firefox, maar ze proberen in de buurt te blijven. Ik zou willen voorstellen om een ​​PPA te gebruiken. - Adam F


Een generieke manier om Firefox te installeren

Je kunt naar toe gaan Firefox-pagina en download het nieuwste.

Vervolgens kun je een map maken waarin je deze versie van Firefox gaat testen, het gedownloade pakket uitpakt (ik neem aan dat het in je map $ HOME / Downloads staat) en start het op:

cd $HOME
mkdir Apps
cd Apps
tar jxf ~/Downloads/firefox-4.0b*.tar.bz2

Om het te starten, is het waarschijnlijk interessanter om een ​​"Launcher" (Gnome-specifiek) te maken, een pictogram op uw bureaublad om de bèta te starten. Ik denk dat er vergelijkbare stappen zijn voor KDE. Voor deze:


11
2017-11-14 16:12

Als u de bèta wilt, kunt u deze PPA gebruiken:

sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next

Bron - Firefox Volgende

Als je de Bleeding Bloody Edge Next 2.0 Experience wilt (nu Firefox 11.x), gebruik dan deze PPA:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa

Bronnen - Firefox Daily Builds (WAARSCHUWING - Zeer onstabiel en je krijgt meerdere updates per dag)


8
2018-03-14 18:15Kan ik vragen wat er mis is met dit antwoord. Vanwege de -1, zodat ik het kan corrigeren. - Luis Alvarado♦
je hebt de nodige stappen om de beta en dagelijkse builds te krijgen, maar niet de stable. - Enkouyami


Er zijn verschillende methoden voor het installeren van een niet-standaardversie van Firefox, die worden behandeld in mijn zelfstudie Andere versies installeren, die gedetailleerde uitleg en methodevergelijkingen heeft. Dus ik zal hier alleen de relevante informatie over Firefox 4 plaatsen. Gebruik alstublieft niet meerdere methoden. Kies er een uit en blijf erbij of verander de wijzigingen voordat je een andere probeert. Ik raad de handmatige installatiemethode aan, want afhankelijk van de PPA die u kiest, werkt u ook Firefox 3.6 en andere Mozilla-producten bij.

Aangezien het nog steeds een bètaversie is en er enkele ingrijpende wijzigingen in deze versie zijn, wordt aanbevolen dat u deze naast de standaardversie installeert en een andere versie gebruikt. gebruikersprofiel, om gegevensverlies te voorkomen.

Methode # 1 - Handmatige download en installatie

Eerst moet je het formulier downloaden van Mozilla [kies er maar een uit]:

De eenvoudigste manier om Firefox 4 te downloaden gedownload vanuit Mozilla is om mijn extensie te gebruiken FoxTester. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal verschillende Firefox-versies installeren, zonder uw standaardinstallatie en gebruikersprofiel te beïnvloeden. Alles gebeurt via het contextmenu van Firefox, zonder opdrachten te typen of zelfs Firefox te sluiten. Hoewel deze extensie niet is bedoeld voor het upgraden van Firefox, is het ook mogelijk om elke versie-installatie permanent te maken.

Als u dit liever handmatig doet, volgt u de instructies van methode # 1 vanuit de Andere versies installeren tutorial. Kortom, u extraheert het gedownloade bestand naar uw / home directory of de / opt en voert het firefox-bestand daarin uit. Er zijn ook extra stappen in die zelfstudie als u deze volledig compatibel wilt maken met plug-ins.

Methode # 2 - Ubuntuzilla-repository

Deze methode is alleen beschikbaar voor 32-bits gebruikers, na de release van de definitieve versie van Firefox 4.

Methode # 3 - Installeren vanuit PPA-repository's

Firefox 4 is momenteel beschikbaar via ubuntu-mozilla daags PPA-repository (semi-officieel) en SilverWave PPA-repository (niet-officieel). U moet een van die ppa-repository's toevoegen aan uw bronnenlijst en Firefox 4 bijwerken en installeren.

Om te installeren vanaf ubuntu-mozilla-dagelijks op Karmic, Lucid of Maverick, voer je de volgende opdrachten uit:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox-4.0

Zie voor meer informatie over PPA-opslagplaatsen Wat zijn PPA's en hoe gebruik ik ze?.

Zie. Om te installeren vanaf SilverWave PPA http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1352580

Opmerkingen:

  •     De ubuntu-mozilla-dagelijkse ppa upgrade ook je standaard Firefox-installatie met de nieuwste testversie van Firefox 3.x en andere Mozilla-applicaties. Dus hoewel SilverWave PP niet officieel is, kan het in plaats daarvan minder lastig zijn om het te gebruiken.
  • Wanneer u Firefox 4 installeert met behulp van een van die opslagplaatsen, wordt een kloon van uw Firefox-gebruikersprofiel aangemaakt onder ~ / .mozilla / firefox-4.0. Dus alles wat u in Firefox 4 doet, wordt niet opgeslagen in uw standaardprofiel. Dit kan verwarring en duidelijk verlies van gegevens (bladwijzers, wachtwoorden ...) veroorzaken als u heen en weer schakelt tussen Firefox 3.6 en Firefox 4 of wanneer de laatste standaard wordt en de standaard profielmap gebruikt (dwz ~ / .mozilla / firefox).

Add-on compatibiliteit

Tijdens de bètafase en tot op zekere hoogte na de definitieve versie van Firefox 4, zullen de meeste extensies en thema's niet compatibel zijn met en dus niet geactiveerd. Meestal, wanneer u een kleine updateversie test, kunt u de compatibiliteitscontrole uitschakelen om te forceren dat extensies worden geïnstalleerd en geactiveerd. Maar is niet zo eenvoudig in dit geval, als gevolg van radicale wijzigingen in de gebruikersinterface en de extensie-API van Firefox 4. Dus zelfs met de compatibiliteitscontrole uit te schakelen, zullen verschillende extensies helemaal niet werken of andere extensies en zelfs Firefox kunnen breken.

Als u een ander profiel gebruikt of regelmatig publiceert backups, dan zou je de kunnen gebruiken Add-on compatibiliteitsverslaggever extensie, om de compatibiliteit uit te schakelen.

Als er iets misgaat en u niet eens toegang hebt tot de add-onbeheerder om de extensies uit te schakelen, dan start Firefox in de veilige modus en schakel alle extensies uit. Na het starten van Firefox in de veilige modus, kunt u alleen compatibele apparaten inschakelen.

Het wordt sterk aangeraden om de "Error Console" (CTRL + SHIFT + J) te starten terwijl u Firefox gebruikt met extensies die niet compatibel zijn. Schakel elke extensie uit die een fout veroorzaakt. Mogelijk moet u alleen het foutenrapport inschakelen om veel css-berichten van websites te vermijden.

optimalisatie

Hoewel Firefox 4 een stuk sneller is dan Firefox 3.6, is het altijd een goed idee om het snel te houden door databases te optimaliseren en enkele voorkeuren aan te passen.

Database optimalisatie: verbetert de opstarttijd en -prestaties aanzienlijk, speciaal voor functies zoals de geweldige barsuggesties of bladwijzerbeheer.

Voorkeuren Tweaks: verbetert de netwerksnelheid, paginaweergave, geheugengebruik en lost een aantal veelvoorkomende problemen op.

BarTab: met deze mooie extensie kan worden voorkomen dat tabbladen de inhoud van de pagina laden totdat ze nodig zijn. Dus als u Firefox meestal met verschillende tabbladen start, zal dit geheugenruimte besparen en de opstarttijd en reactietijd verbeteren.

Betere cache: met deze extensie kunt u beter bepalen hoe Firefox omgaat met de inhoudcache, zodat u kunt voorkomen dat pagina's en elementen voortdurend worden herladen, waardoor de weergavetijd van de pagina aanzienlijk wordt verkort. Zorg ervoor dat u de handleiding leest, want u kunt voorkomen dat sites die voortdurend opnieuw moeten worden geladen nieuwe inhoud weergeven (werkt met compatibiliteit uitgeschakeld).

Maatwerk

De langverwachte nieuwe UI is nog niet voor Linux vrijgegeven. Firefox 4 lijkt dus nog steeds erg op 3.6, behalve enkele wijzigingen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om tabbladen bovenaan te plaatsen [View >> Toolbars >> Tabs on Top]. Desondanks kun je zoals gewoonlijk een hoop dingen veranderen, met behulp van de ingebouwde opties, thema's, scripts, uitbreidingen of het veranderen van de userChrome.css.


5
2017-12-17 06:34Ik denk niet dat Ubuntuzilla Firefox 4 zal krijgen; ze zijn gestopt met werken. ubuntuforums.org/... - Aibara
Bedankt voor de info over Ubuntuzilla. Ik heb de informatie bijgewerkt. - lovinglinux
-1: Een link is geen antwoord. - Firefeather
Firefather, ik ben het gewoon zat om dezelfde info bij te werken op meerdere sites telkens wanneer Mozilla of Ubuntu iets veranderen. Als u de inhoud van de koppeling leest, ziet u dat de informatie goed is en wordt bijgewerkt. Wees voorzichtig. - lovinglinux
En wat gebeurt er als de inhoud van de link verandert, of de koppeling helemaal niet meer werkt? Dan zou je antwoord helemaal niet erg behulpzaam zijn. - Ryan


Stap 1:

Stel de Mozilla - Ubuntu dagelijkse PPA in en werk uw pakketlijst bij met behulp van de volgende opdracht:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa && sudo apt-get update

Stap 2:

Nadat de repository is bijgewerkt, kunt u Firefox 4.0 op uw Ubuntu-systeem installeren met behulp van de volgende opdracht:

sudo apt-get install firefox-4.0

1
2018-03-17 15:14Dit zou meer nuttig zijn als je uitlegt wat die doen; het is een slechte vorm om een ​​sudo-commando te geven zonder uitleg. - Shawn J. Goff
ppa:mozillateam/firefox-next is stabieler dan de dagelijkse builds. - papukaija


je kunt de nieuwste versie van firefox in de linux-distributies installeren met behulp van 2 methoden.

  1. PPA (voor debian-gebaseerd)
  2. Tar-bestand (voor alle distr)

Gebruik voor methode 1 de onderstaande stappen

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Als u de tar wilt downloaden en verder wilt gaan met de installatie, volgt u de 2e stap

Gebruik voor methode 2 de onderstaande stappen

Download de nieuwste versie van Firefox 43 vanaf hun FTP-site of gebruik wget met een bepaalde versie. Hier toon ik de laatste versie 43

Link :firefox ftp-site

tar -xjf firefox-43.0.tar.bz2
sudo rm -rf /opt/firefox
sudo mv firefox /opt/firefox43

Maak standaard een symbolische link voor New Firefox

sudo ln -s /opt/firefox43/firefox /usr/bin/firefox

bron: askmetutorials


1
2018-04-25 05:33

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn, hier is mijn repo met enkele installatiescripts die ik heb geschreven voor Debian / Ubuntu (je vindt in een script dat Firefox up-to-date houdt):

https://github.com/sid-the-sloth/install-scripts

Bekijken!


0
2017-10-12 14:43

dit is voor het binaire getal dat is vrijgegeven door mozilla

download link

extract met met een helper zoals file-roller of met tar xvf firefox-59.0.2.tar.bz2

om te typen in uw terminalemulator (een klik van uw bestandsbeheerder kan ook werken)

cd firefox/
./firefox

open nu Voorkeuren en klik op Als standaard instellen, dit maakt ~/.local/share/applications/userapp-Firefox-[random].desktop en voegt items toe aan ~/.config/mimeapps.list

dat is het, deze Firefox zou nu alle webassociaties moeten verwerken van applicaties zoals jouw bestandsbeheerder

om een ​​bureaubladpictogram / -starter te verwijderen NoDisplay van en voeg toe Icon=firefox naar ~/.local/share/applications/userapp-Firefox-[random].desktop en kopieer de pictogrammen (zie link)

zie hoe firefox van mozilla te installeren

automatische updates werken zoals in de Windows-versie, zodat de nieuwste versie zorgt dat ze zijn ingeschakeld


0
2018-03-18 05:16

Hier is wat ik vond het beste werkt:

Download het vanaf mozilla.com en pak het uit (naar waar je maar wilt). Het maakt een map aan met de naam "firefox" en in die map is er een bestand met de naam "firefox". Sleep dit bestand naar je paneel en het vraagt ​​je om de nieuwe launcher een naam te geven (noem het Firefox, maar het maakt niet uit), en je bent klaar. Om Firefox te openen, gebruikt u gewoon het nieuwe opstartprogramma op het paneel (het juiste pictogram zou daar automatisch moeten zijn).

Maar wees op uw hoede dat de firefox opdracht opent nog steeds je oude installatie.


-1
2018-03-14 18:19Die installatie zal niet worden bijgewerkt ... Gebruik in plaats daarvan opslagplaatsen. - papukaija
Dit is in wezen wat ik doe, en het werkt prima voor mij. Als u een systeem met meerdere gebruikers hebt, wordt dit een probleem, maar als u het voor uzelf installeert, werkt dit goed. - belacqua
Dit is een "Windows" -achtige manier om software bij te werken. Onpraktisch als u veel applicaties up-to-date moet houden. - PeterM


U kunt de ppa:mozillateam/firefox-next PPA met de Release-builds (alpha, beta, RC) van de huidige ontwikkelversie van Firefox die momenteel rc1 is.

Voeg eerst de PPA toe ppa:mozillateam/firefox-next(Hoe een PPA toevoegen) installeer dan firefox-4.0 vanuit het softwarecentrum.


-1